ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 8 zile de excursie futilă de lux în Japonia și Singapore ca paj captiv al lui Klaus Iohannis, Bogdan Aurescu s-a umflat ca un curcat la criticile aduse într-o emisiune TV marca Ionuț Cristache de prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, și a dat ieri o replică porcească, cu care ne-a obișnuit de altfel sistemul securistic în ultimul timp, acuzându-l pe europarlamentar de „putinism”.

După cum am prezentat ieri publicând Jurnalul TV al lui Ion Cristoiu, Rareș Bogdan a susținut la o emisiune a lui Ionuț Cristache de la Prima News TV l-ar da afară primul din Guvern pe Bogdan Aurescu, actualul actant pe post de ministru la MAE.

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, la rândul lui uns cu toate alifiile, a spus că deși ocupă locul PNL în Guvernul condus de Nicolae Ciucă actualul ministru de externe nu a fost pus acolo de PNL ci de „stat”, respectiv de „organe”. El a insistat că ministrul Aurescu nu are nimic a face cu interesul național al României și a relatat și cazul particular al ambasadorului României la Viena, Emil Hurezeanu, care în cele 72 de zile cât a stat la București în urma chemării lui de la post după ratarea accederii în Schengen NU a fost sunat sau cautat de de ministru sau de cineva de la MAE.

Ratarea Schengen nu i se poate atribui însă numai unui fost agent de influență ajuns ambasador, ci, în primul rând șefului lui, care se numește Bogdan Aurescu. Pentru că înainte de Ministerul de Interne, era rolul diplomației să desferece toate porțile europene care stăteau și au rămas închise în calea drumului României spre Schengen. Or, Bogdan Aurescu nu și-a asumat niciodată acest eșec. La fel cum a făcut în fața chestiunii extrem de grave și anti-naționale a Canalului Bîstroe, un act de trădare a intereselor trecute, prezente și viitoare ale României, pentru care tot el este primul responsabil.

Probleme de care a fugit ca un cățeluș cu coada între picioare tocmai la Vilnius, deși era așteptat în Parlament pentru a da seama asupra prestației sale lamentabile ca ministru de Externe.

Aurescu fusese invitat luni în Camera Deputaților, la solicitarea AUR, pentru dezbateri pe tema acțiunilor pentru admiterea României în Schengen, precum și în cazul lucrărilor desfășurate de autoritățile de la Kiev pe Canalul Bîstroe.

Însă, conform ȘtiripeSurse, Bogdan Aurescu, tocmai aterizat de la Singapore, a plecat iar din țară, de data aceasta în Lituania. Momentul e cu atât mai important cu cât Aurescu a fost criticat de prim vicepreșdintele PNL Rareș Bogdan duminică pentru modul în care își îndeplinește mandatul.

Critică la care Aurescu-Trabucel a reacționat ca o damă de ocazie, ridicându-și fustele în cap pentru a-l amenința pe Bogdan cu gaura neagră a sistemului.

Într-o declarație dictată către postul sistemului, Digi 24, Bogdan Aurescu s-a burzuluit mitocănește la Rareș Bogdan aruncând cu de-acum clasica ștampilă după el, în stil bolșevic: și prim-vicepreședintele partidului de guvernământ, europarlamentar PNL, șeful delegației PPE România in Parlamentul European, este „putinist”, a susținut Aiurescu.

„Nu mă intereseaza părerile lui Rareș Bogdan - vă aduc aminte cum, în plin război al Rusiei contra Ucrainei, cerea să blocăm la graniță cerealele ucrainene. Practic, astfel de atacuri de la asemenea personaje sunt de fapt o confirmare că fac bine ce fac - e exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik. Probabil are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale", a declarat Bogdan Aurescu uitându-se în oglindă, „în exclusivitate” pentru Digi24, citat de SpS.

Să-l consideri pe prim-vicepreședintele partidului care conduce România sputnikist, adică un om al Moscovei, când tu stai pe fotoliul lui, așa ceva chiar nu s-a mai văzut. Obrăznicia lui Aurescu este, într-adevăr, nemaivăzută, remarcă și Ion Cristoiu în Jurnalul său Tv, și aduce aminte de metodele Anei Pauker, a cărei stafie, ba chiar și portret, bântuie încă sediul MAE, mai ales de când i-a fost răscolit spiritul de reîntâlnirea cu Mihai Șora, fostul ei aghiotant servil.

Rareș Bogdan, fost jurnalist, i-a dat la rândul său replica, rapid și la obiect, lui Bogdan Aurescu: „Nu vă lăsați manipulați de agenții dezinformării putiniste!”, a spus prim-vicele PNL.

E bine acum: în loc de un putinist de la PNL, avem doi. Numai că Rareș Bogdan s-ar putea să aibă mai mare dreptate. În general chiar hoții strigă „hoții”...

Deputatul George Stângă, președinte PNL Galați, a opiniat:

„Vreau să vă semnalez un lucru pe care îl consider anormal pentru un partid, precum PNL, dar și pentru Guvern. Atacul la persoană al domnului Aurescu la adresa colegului nostru Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, consider că reprezintă un derapaj grav.

Două lucruri din declarațiile ministrului Aurescu le consider deplasate. A spune despre părerile prim-vicepreședintelui PNL că sunt „exact ca atunci când sunt atacat de Sputnik” sau că „are destul de multe neîmpliniri și frustrări personale” reprezintă o jignire profundă și un atac la persoană.

Nu e posibil ca un ministru să spună că nu îl interesează de opiniile exprimate de un membru al conducerii PNL.

Consider că e o atitudinea complet greșită cea adoptată de domnul Aurescu. Dacă domnul Aurescu nu suportă opiniile membrilor din conducerea PNL, partid care este parte din coaliția de guvernare, este extrem de grav.

Pentru un diplomat de carieră, așa cum se prezintă domnul Aurescu, acest atac la persoană la adresa prim-vicepreședintelui PNL, este descalificant și nu îi face cinste”, le-a transmis președintele PNL Galați colegilor din partid, conform SpS.

„Se pot spune multe despre Rareș Bogdan, dar că este prorus este o mare exagerare!”, a afirmat și Dan Motreanu, la rândul lui europarlamentar și prim-vice PNL. 

Și deputatul Robert Sighiartău, fostul secretar general al PNL, cere măsuri cât mai rapide după schimbul de replici dintre Rareș Bogdan și Bogdan Aurescu. Sighiartău susține că afirmațiile lui Aurescu pun echicheta de rusofil pe întregul partid.

„Atacul domnului Aurescu - un diplomat tehnocrat la adresa unui prim-vicepreședinte PNL și șeful delegației PPE România in Parlamentul European mi se pare total deplasat și extrem de grav, cu atât mai mult cu cât pune o etichetă de rusofil unui membru din conducerea PNL și implicit PNL. Cred că trebuie cât mai repede luate masuri să se clarifice poziția astfel încat să nu planeze o astfel de acuzație asupra PNL”, afirmă Robert Sighiartău, într-un mesaj intern, potrivit unor surse.

Și PNL Diaspora „condamnă cu fermitate afirmațiile cel puțin bizare, lipsite de orice fundament logic”, pe care ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, le-a făcut raportat la recentele poziții publice ale europarlamentarului Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL și președinte al PNL Diaspora, se arată într-un comunicat al organizației publicat de SpS.

Organizația condusă de Rareș Bogdan încheie cu trei precizări, „spre știința domnului Bogdan Aurescu”:

1 - Luni dimineață, la vămile Nădlac 1 și 2 și Borș 1 și Borș 2 erau cozi de 5, 6 kilometri, iar vara trecută, recordul rușinii a ajuns la 25 de kilometri. Și asta deoarece România nu se află cu drepturi depline în Spațiul Schengen.

2 - În timpul pandemiei, dar și după încheierea acesteia, am trimis sute de sesizări din partea cetățenilor din diaspora pe adresa MAE, în care am reclamat proastele servicii consulare. Iar sesizările curg în continuare. Schimbarea și eliberarea unui pașaport nou în UK poate dura până la 5/6 luni. Consulatele de la Frankfurt, Birmingham, Glasgow, Nantes sunt întârziate cu anii, deși înființarea lor este aprobată prin Hotărâri de Guvern. Diaspora este umilită, batjocorită în continuare de MAE. Să amintim și de cazul șefei ICR Londra?

3 - Partidul Național Liberal este cel mai mare partid de centru-dreapta, cel mai pro-european și pro-occidental din România, membru al Partidului Popular European, cea mai mare familie de partide politice la nivel european. Considerăm că cei 182.000 de membri ai PNL merită mai mult respect din partea domnului Bogdan Aurescu!”

Locul lui Aurescu nu e la Canalul Bîstroe, pentru că dacă ajunge acolo l-am putea vedea ca mus urlând Slavă Ukraini călare pe Hegemann IV, săpând de zor la gura canalului, așa cum face nava dragor încontinuu, zi și noapte, în ciuda „asigurărilor” ucrainene că vor înceta dragarea.

Nu, locul lui e pe canal; pe canalul cu dejecții al Istoriei.