ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Există, se spune în toate dezbaterile, o presă alternativă. ActiveNews își declară apartenența la un asemenea gen de presă. Prin ce se distinge aceasta pe întinderea oceanică a discursului?

În general, un organ de presă își definește profilul în mișcare, i-l deduci din liniile care devin vizibile progresiv, de la o zi la alta, după ritmul său de viață. Jurnalismul postmodern aderă, prin curentul său masiv, la ideea schimbării. Dorește să fie și să devină organ de cunoaștere a lumii care se schimbă.

Este necesară, însă, o presă a lumii care se apără. Lumea postmodernă a intrat într-o eră a marilor disoluții, o eră în care totul, dar absolut totul, aderă ori este somat să adere la mareea schimbării, a revoluțiilor, a reformelor incontinente. Un țunami planetar a lovit noologia planetei și jurnalismul progresist vrea să fie trompeta acestei stihii care s-a abătut asupra omenirii.

Pr. Seraphim Rose a numit această nouă stare a omenirii nihilism al distrugerii. Am intrat în era nihilismului planetar și vechiul îndemn al lui Marx către filosofi este simptomatic pentru un astfel de curent care se legitimează prin ideea de schimbare: „Filozofii nu au făcut decît să interpreteze lumea în diferite moduri; important este însă de a o schimba” (Teze despre Feuerbach, 1845).

Europa intrase în era marilor ei schimbări și elita sa devenise aproape în totalitate revoluționară. La Paris s-a dat startul acestui curent de masivă, totală răsturnare a întregii ordini tradiționale începând cu ordinea eclezială a lumii, cu Biserica.

Țăranul, femeia, omul credincios, omul ca om cu fața spre Dumnezeu, spre familie, spre semenii săi de același grai și cu aceiași soartă, toate devin sisteme expuse.

Europa primește anunțul unei ere noi, era necredinței, era împătimirii, era marii ponegriri în frunte cu cea care îmbracă forma apostaziei și ascultă chemarea hedonistă spre idolatria sexului.

Începe nu doar revoluția socială ci și revoluția sexuală care va desfigura spre monstruos chipul divin al feminității, va bulversa edenul familiei umane, va chema tineretul la marea deconstrucție prin dezmăț.

Odată cu această mare, oceanică anarhie se naște și presa ei, presa progresistă. Într-o lume amenințată cu scufundarea în oceanul anarho-nihilismului planetar devine imperativă o presă nouă, a cărei miză este nu schimbarea lumii, ci păstrarea, apărarea lumii expusă acestui curent distructiv de scară globală.

Important este să cunoști lumea, pentru unii, important este s-o schimbi, însă și mai important este să aperi lumea cu bunele ei rânduieli cu rațiunile pe care Dumnezeu le-a așezat în creație odată cu cele patru legi a toată creația, legea firii, legea zidirii, legea curăției și legea harului.

ActiveNews, în spațiul online, așa cum este și revista „Familia ortodoxă” în format tipărit, se revendică din această filosofie apărătoare, păstrătoare, șlefuitoare. Pentru un sculptor, metoda prin care poate scoate la vedere forma care „doarme” într-un bloc de marmură nu este spargerea cu barosul ci șlefuirea cu dalta până ce forma dinlăuntru marmurei informe va primi să se arate.

În fața atâtor moduri ale agresiunii sub pretextul schimbării, ActiveNews a venit cu răspunsul defensiv.

În fața vaccinismului a venit cu invitația la temperanță și a cutezat să se facă purtătoare de voce pentru cei ce-au denunțat dictatura protocolului. Medicina nu se întemeiază pe protocoale, ci pe relația vie cu suferința omului bolnav după celebra invitație a lui Paulescu adresată studenților săi: „când vă duceți la un bolnav să știți că în persoana lui Hristos este cel care suferă”.

În fața chemării teroriste la instaurarea unei noi ordini mondiale strigată de „omul davosian”, cum l-a numit S Huntington, ActiveNews a oferit răspunsul alternativ al omului creștin, cuminte, suporter al unei ordini perene derivată din rânduiala creației nu din mintea învolburată a reformatorului mondial.

La furoarea globalismului, ActiveNews a răspuns prin îndemnul la cumințenia ordinii întemeiată pe popoare cu diversitatea culturilor acestora.

La nihilismul distrugerii, găzduit de transumanism, ActiveNews s-a făcut organ al chemării la apărarea omului.

La curentul ponegririi poporului român, a sfinților creștini, a martirilor comunismului, ActiveNews a venit cu riposta dreptății și a demnității spiritului național și a ordinii glorioasei civilizații iudeo-creștine întemeiată pe legământul lui Dumnezeu cu omenirea prin întruparea restauratoare a Fiului Omului.

La marea operație de sfâșiere a învelișului protector al familiei, ActiveNews a oferit găzduire pentru răspunsul apărător al dreptei învățături.

Așa arată, în schiță, profilul acestui prestigios cotidian luptător numit ActiveNews.

La cei zece ani de lucrare cu elanul cumințeniei luptătoare îi facem urarea de viață lungă spre triumful înțelepciunii păstrătoare de care este atâta nevoie într-o lume care-a alunecat așa de înfricoșător pe panta declinului. Bunul Dumnezeu să apere omenirea de patima nimicirii spre triumful omului restaurat în Hristos Fiul înomenit!

La mulți ani ActiveNews!

Nota Redacției: Mulțumim Domnului Profesor pentru acest cuvânt ziditor și tuturor celor care ne-au felicitat aici sau pe Facebook. Vorba bunilor Părinți Justin și Ioanichie: „Nu ne lăsăm!”.