ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, este o persoană mai mult decât inadecvată pentru funcția pe care o deține. Ieșirile domniei sale în spațiul public reușesc doar să dezbine, nu să unească. Reușesc să aducă noi controverse, noi scandaluri. Și asta cu binecuvântarea Prea Fericitului Daniel.

Ceva este foarte greșit, din moment ce capul BOR acceptă cu seninătate ca imaginea și mesajul Bisericii să fie promovate de o persoană mai degrabă înclinată spre răfuieli, limbaj dur, deloc ortodox și intoleranță maximă față de creștinii un pic mai conservatori decât și-ar dori Prea Fericitul Daniel.

Cea mai recentă postare a purtătorului de cuvânt Bănescu se referă la scandalul cu azilele de bătrâni: ”(…) A te lepăda de orice răspundere după care adaugi un grăbit «Doamne ajută» e proba supremă de abjecție și cinism. Creștinismul afișat, clamat, formalizat, instrumentalizat este doar varianta plină de E-uri a religiei iubirii și confiscată antihristic de persoane adânc dedublate”. Din spatele acestui limbaj presupus academic răzbate un ton deloc creștinesc, menit să-i pună la punct pe păcătoșii care, cumva, ar putea scăpa nepedepsiți în lipsa corecției aplicată de mult prea puțin fericitul Bănescu (și, implicit, de Biserica Ortodoxă).
 
Integral la Opoziția.net