ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La țară, noaptea e răcoare.

Dacă ai plase de țânțari la ferestre, aerisești fără probleme, pentru a putea rezista apoi întreaga zi, fără aer condiționat.

Nu vreau să sperii, ci să îndemn la reflecție: ce s-ar întâmpla dacă, în marile orașe, construite pe ciment și asfalt, s-ar opri curentul electric sau apa din perete pentru o zi, o lună, o săptămână?

Ce s-ar întâmpla cu reperele lumii moderne și tehnologizate, de care haștagiștii sunt atât de mândri?

S-ar împrăștia ca nisipul după prima zi caniculară, după prima noapte de duhoare venită în valuri de la weceul care, evident, se află în casă, nu în fundul grădinii, unde îl poziționează medievalii inculți.

E bun confortul, toți vrem să ne bucurăm de el. Dar unii dintre noi am aflat, după trei ani de dileală maximă, că mai toate facilitățile ne-au fost date. Deci la fel de ușor ne pot fi și luate. Doar s-a văzut că nu se cramponează nimeni de drepturi și libertăți, când e ordin planetar...

În fine. La țară, noaptea e răcoare, iar apa iese direct din pământ, cam asta am vrut să spun.