ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ohooo! Dar ce avem noi aici? O afacere DNA-Arafat, o operațiune de protejare a suspecților "căzuți” pe interceptări, realizată de la vârful DNA, contra procurorului - anchetator, cu ajutorul polițiștilor de la "judiciară”… Suspecții fiind Arafat, Cîțu și Orban… Faptele camuflate, în ciuda rapoarte de ilegalitate ale Curții de Conturi, fiind furturi de miliarde, inclusiv achiziționarea criminală și prostească de vaccinuri inutile, în valoare de un miliard de euro…

Citiți Oana Zamfir: Afacerea Arafat - DNA

„Nu folosesc întâmplator termenul "afacerea".

S-o luam cu inceputul.

Mai 2020. Libertatea publica informatia ca in decembrie 2019 DNA - Sectia militara nu aripa Uncheselilor - descinde in IGSU si ridica toate calculatoarele de la varf pentru perchezitie informatica: pe al prim-adjunctului Cristian Radu, pe al adjunctului inspectorului general Cezar-Mihai Damian, pe al sefului serviciului tehnic si pe al sefului serviciului achiziții.

Coordonatorul dosarului, procurorul Marius Strâmbei, seful Sectiei militare.

Potrivit ziarului se fac audieri in cadrul carora se obtin marturii despre cum anumite caiete de sarcini au fost intocmite cu dedicatie pentru o anumita firma. E vorba de achizitii de peste 600 de milioane de euro pentru autospeciale. Arafat cazuse de atunci pe interceptari. Deci era tehnica pusa si atunci. Libertatea publica o astfel de interceptarea in care Arafat ameninta o firma cu anularea licitatiei.

Incepe pandemia, peste dosar se pune praful. Ca nu dadea bine sa te iei de Arafat atunci.

Dosarul este clasat. Apoi tot DNA cere redeschiderea lui in instanta. Instanta respinge zilele trecute. Arafat iese public si reclama ca viata i-a fost transformata intr-un cosmar de DNA si ca a dat din banii munciti de el pe avocati. Cu acest prilej scapa insa informatia ca faptele s-au prescris "oricum" in 2020. Lucru care pune intr-o alta lumina decizia instantei. A acceptat clasarea pentru ca a intervenit prescriptia?

In paralel iese public o alta informatie. Arafat a "gasit" in biroul lui un microfon si a facut plangere la parchet pentru interceptare ilegala. Parchetul General verifica si descopera ca nu e ilegala. E ca la carte, cu mandat de la judecator. Care judecator ca sa dea mandat trebuie sa aiba niste motive pe masa.

Teza ca un sezator pe scaun descopera un microfon ascuns intr-o guma de mestecat e prosteala ieftina. In mod evident, Arafat a avut informatia care sa-l previna chiar din partea celor din MAI care au fost informati ca vine DNA sa instaleze (pe procedura). Ca n-a lasat microfonul sa-l inregistreze in pace, iar e semnificativ pentru cineva care nu are nimic de ascuns.

Piesa cu cea mai mare greutate in aceasta afacerea e decizia procurorului Strambei de a pleca inapoi la Parchetul Curtii Militare de Apel de unde venise in DNA. Din nou teza ca l-au dat afara pentru ca a pus microfonul intr-o guma e o prostie. Repet, povestea cu guma e o prostie. Cum statea el ocupantul scaunului si cum s-a apucat sa pipaie pana si-a bagat degetele intr-o guma si a mai si intins-o pana a dat de microfon e o poveste pentru prosti.
Mai degraba credibila e informatia data vineri seara de Adina Anghelescu potrivit careia Strambei a plecat in urma unei confruntari cu Crin Bologa (hmmm), pe care Strambei l-ar fi acuzat ca nu e lasat sa instrumenteze acest dosar.

Concluzie: afacerea Arafat-DNA pute! La fel de tare ca protectia pe care DNA o acorda lui Orban si lui Citu pentru achizitiile din timpul pandemiei, in ciuda dovezilor publicate de Curtea de Conturi. La fel ca protectia pentru achizitia de vaccinuri.”