ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dat dispărut în România în urmă cu o săptămână, pe 4 martie 2023, ministrul de Externe Bogdan Aurescu nu a fost, se pare, răpit de extratereștri și nici nu este scufundat cu submarinul Delfinul într-o misiune ultra-secretă pe Bîstroe.

Aurescu a fost silit de președintele Klaus Iohannis să zboare ca însoțitor de bord cu el, întâi la Sibiu, unde l-a lăsat să aștepte cuminte în avion pentru a-și lua nevasta personală, și apoi până hăt, în fundul Asiei. Patul prezidențial al aeronavei de lux fiind ocupat șeful diplomației române a trebuit să se mulțumească cu o canapea.

Pe site-ul Ministerului de Externe de la București nu se suflă o vorbuliță despre dispariția sau, în revers, despre întrevederile lui Aurescu timp de o săptămână, perioadă în care acesta nu pare să-și fi luat concediu fără plată pentru că s-a prezentat totuși la o reuniune online cu Kuleba, omologul lui de la Kiev, pentru a discuta - v-ați păcălit! - nu despre Canalul Bîstroe ci despre problemele infrastructurii energetice ale Ucrainei și cum poate România să ajute și mai mult decât până acum.

Nu i-ar fi simțit nimeni lipsa dacă nu ar fi apărut cu un cap în cadru în de-acum celebrul sejur nipono-singaporez al cuplului prezidențial El și Ea Iohannis.

Se pune însă o întrebare, la care trebuie primit și răspuns: CINE PLĂTEȘTE?

După cum se relatează în articolul Viața anterioară și posterioară a lui Klaus Johannis, vizită oficială în Japonia și Singapore trebuia să aibă loc între 6 și 10 martie, dar acum, potrivit noilor informații, vizita la Singapore a fost prelungită cu încă două zile de week-end (!).

Dacă această prelungire în afara programului oficial anunțat pe site-ul presidency.ro este strict de ordin personal, cuplul prezidențial ar trebui să achite toate costurile, inclusiv cele ale delegației însoțitoare captive în Singapore, în care se află și ministrul de Externe Bogdan Aurescu.

Zborul s-a făcut cu un avion de lux, costul transportului aerian în puf și kitsck fiind estimat la peste o jumătate de milion de euro, acum mărit considerabil prin ținerea aeronavei la sol în Singapore încă două zile, pentru ca compania luxemburgheză Global Jet să-și finalizeze comanda de Uber cu Boeing-ul 737-900ER până la Sibiu și, eventual, București.

Așadar, CINE PLĂTEȘTE pentru ținerea în captivitate, în cine știe ce condiții, a lui Aurescu și a delegației însoțitoare a Primului Turist al Țării și Orhideei Sale?