ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis – 2017: ”Populismul și naționalismul câștigă teren în UE. Trebuie să rămânem uniți”

Klaus Iohannis – 2017: „Mulți nu se mai simt în siguranță în Europa. Suntem martorii unui val de creștere a naționalismului”.

Klaus Iohannis – 2018: ”Nu-mi imaginez România izolată, recăzută în naționalism și izolaționism. Dimpotrivă, îmi imaginez o Românie puternic integrată în UE din toate punctele de vedere”.

Klaus Iohannis – 2019: ”Observăm că unele partide de la noi au îmbrăcat haina falsului patriotism, al naționalismului de fațadă și încearcă să câștige capital inducând teama și lipsa de încredere în valorile UE”.

Klaus Iohannis – 2022: ”Izolaționismul și teoriile populiste care clamează un fals naționalism arhaic, perfide și deopotrivă periculoase”.

Klaus Iohannis – 2023: ”Naționalismul, ca și sentiment, este, în esență, unul pozitiv, dar dacă este exacerbat și dus înapoi, în secolul XIX sau XVIII, poate să dăuneze grav unei societăți democratice din secolul XXI”.

Klaus Iohannis – 2024: Vivat naționalismul? (B.T.I.)