ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În aceeași serie de audieri pe bandă de la CNA în care a fost sancționată și jurnalista Anca Alexandrescu, abuziv și ilegal - după cum a dovedit instanța - urma să fie pus la zid, în premieră pentru presa online și site-ul nostru, ActiveNews. Fără precedent!

CNA a vrut să înceapă CENZURAREA INTERNETULUI românesc cu ACTIVENEWS. La fel de abuziv și ilegal!

Timp de trei zile la rând, la audierile din 16, 17 și 18 mai, ActiveNews a fost pistonat de Consiliul Național al Audiovizualului, începând cu orele 9 dimineața, să trimită reprezentanți la sediul CNA sau să intre „la raport” în ședințele CNA, de la orele 10, ca să dea „socoteală” pentru un articol despre matrapazlâcurile din interiorul Uniunii Artiștilor Plastici. Articolul de Opinie în cauză - HOȚII DE NEMURIRE - nu conține nici un element audio-vizual și chiar dacă ar fi conținut tot nu ar fi intrat în atribuțiile CNA să-și întindă labele peste tot internetul. Reclamația aberantă dată pe filieră rețelar-clientelară mână-n-mână până în fundul sistemului, la taxatorii de la CNA, ne determină să mergem cu acest caz până la capăt. FOTO-CAPTURĂ CNA:

ActiveNews era trecut la punctul 3 din Ordinea de Zi a CNA, ca site de presă online. Ar fi fost o premieră absolută, având în vedere că, în ciuda viselor umede ale soroșistului îmbătrânit în rele Mircea Toma (nu zicem nimic de negresele abuzate la dublu cu papucii prin deșert pe drumul Dakkarului, că nu știm dacă era căsătorit cu minora pe-atunci Teodora Zăbavă), CNA are în atribuții - multe prea lărgite, după părerea noastră - sectorul audio-vizual, după cum îi spune și denumirea.

Nemaivorbind de faptul că Mircea Toma se află într-o vădită stare de imoralitate și incompatibilitate ca membru CNA, având în vedere că atunci când era starostele asociației anticreștine de extremă-stanga Pasivewatch a fost condamnat definitiv și irevocabil, de către instanță, pentru încălcarea drepturilor fundamentale ale omului!

Știm, de când urmăream și noi cursurile Soros despre cum se distrug o țară și o națiune, în misiune benevolă din partea civilă a societății românești de informații utile publicului restrâns sau mai larg, că Toma vrea să înființeze Poliția Internetului, mai precis Miliția Internetului, de peste două decenii.

Urcat acum în copac la CNA de USR, Toma, probabil ca și nefericiții lui complici la crima de cenzurare a presei din România, prin încălcarea repetată, aproape la fiecare ședință, a Constituției României, crede că poate va primi un spor la pensia lui de apevist coleg de Unitate cu Valeriu Gheorghiță dacă va reuși și atacarea ActiveNews cu amenzi ticăloase, ca o avanpremieră și o „lecție” pentru a speria și suprima apoi puținele publicații libere care au mai rămas pe internetul românesc.

Bineînțeles că nu am dat curs „invitației” absurde venite de la „Ferma Animalelor” unde se desfășoară adevărate demascări de „1984” și Experimentul Pitești, în care bieți jurnaliști haituiți de prin toată țara ajung să-și pună cenușă în cap dacă au folosit cuvântul din dicționar „șatră”, ședințe bolnăvicioase, de domeniul psihiatriei, pentru care membrilor CNA părtași la ele ar trebui să le fie jenă se se mai denumească oameni.

În al doilea rând, ca să o luăm invers, cum le place unora, la ora aceea ActiveNews este în propria ședință de redacție, unde dezbatem afaceri globale, regionale, naționale și abia apoi locale sau de cartier, fie el securistic, cum e Centrul Civic.

Și în primul rând, pentru că „invitația” CNA era ABUZIVĂ și ILEGALĂ.

Motiv pentru care vom acționa în instanță CNA, ca exfiltrații din presă care și-au trădat meseria și omenia deservind acum ca niște slugi sistemul securistic soroșist să rămână definitiv acolo unde le este locul: cu botul pe LABE.

Reamintim:

Art. 30 alin. 1, 2 și 4 din Constituția României

 

Libertatea de exprimare

(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credințelor și libertatea creațiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă. (...)

(4) Nici o publicație nu poate fi suprimata”.

Victor Roncea

Redactor șef ActiveNews

Vedeți și NICIO PUBLICATIE NU POATE FI SUPRIMATA – CNA atenteaza grav la libertatea presei prin masuri care nu se impun intr-un stat democratic. Protestul jurnalistei Anca Alexandrescu: „Pentru ca deranjam foarte tare, astazi CNA a decis ca emisia Realitatii Plus sa fie suspendata in timpul emisiunii mele! In semn de protest fata de incercarea de a ne baga pumnul in gura, va rog sa stati pe Realitatea Plus, chiar daca emisia se va opri! Audientele noastre ii deranjeaza grav”. Constitutia interzice cenzura