ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Când Soros a sistat finanțarea la ONG-uri, m-am întrebat imediat, "dar cine o să mai dea bani la trompete?".

Săptămâna aceasta a venit răspunsul : UE. Adică, de unde dădea Soros, din preaplinul lui, acum dă UE, din preaplinul portofelului nostru. Dar pentru ce cotizăm? Pentru organizațiile mass media care "contribuie direct la viața democratică". Dar cum pot contribui mass media la "viața democratică" și, mai ales, cum pot contribui ele "direct"?

Fiindcă știm ce este "democrația": ea este stat de drept, multipartide, alegeri libere, libertate de exprimare, de circulație și de șanse". Dar ce este  "viața democratică"? Și dacă "viața democratică" este, totuși, ceva real, adică este ceva mai mult decât o abstracțiune, cine decide ce este și ce nu este "viața democratică"?

Din fericire, toate aceste întrebări care păreau că nu au niciun răspuns, au dispărut ca și cum nici n-ar fi fost atunci când am înlocuit expresia "viața democratică" cu "alegeri". Așa da. Comisia Europeană va finanța "organizațiile mass media care contribuie direct la alegeri". Așa are sens.

E ca la noi, când guvernul în funcție dă din banul public la trompete înainte de alegeri ca să se mai aleagă o dată. Altfel zis, aia cu "vrem o țară ca afară", n-a mers și acum UE încearcă invers "vrem o UE ca România". Va reuși? Pariu pe 11 milioane de euro că da.