ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Gloata nu gândește niciodată. Oamenii se simt în largul lor numai într-o turmă, și cel mai în largul lor într-o turmă care se aruncă de pe o stâncă.” - Robert Gore, The Golden Pinnacle

Un editorial de Robert Gore via Straight Line Logic pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Turma se aruncă de pe stâncă. Există un foarte răspândit complex care le spune că nu este adevărat, că nu vor păți nimic atunci când se vor izbi de stâncile din prăpastie.

Cum gestionează mintea umană relația ei cu contradictoriul? O soluție este descoperirea faptelor și analiza rațională pentru a rezolva contradicția.

Un vaccin este prezentat ca Sigur și Eficient. Cu toate acestea, statutul său legal îi protejează de răspunderea juridică pe cei care îl produc pentru orice vătămări provocate.

De ce ar fi necesară imunitatea legală dacă vaccinul este sigur și eficient?

O persoană rațională pune la îndoială premisa siguranței și a eficienței și, fie renunță la vaccin până când informații suplimentare confirmă premisa, fie renunță definitiv, dacă aceste informații nu apar.

Un alt mod de a gestiona relația cu contradictoriul este de a-l eluda. Dacă gloata – guvernul, companiile farmaceutice, presa, oamenii de știință, corporațiile, celebritățile, angajatorul, prietenii și familia – îți spune că vaccinul e sigur și eficient, atunci așa trebuie să fie.

Din nefericire, stâncile din prăpastie fac rău. Pot chiar ucide. Și nu e nici o consolare că gloata care te-a liniștit îți împărtășește soarta.

Poate, dacă există viață după moarte, acolo o să puteți compătimi unii cu alții.

Complexul Nebuniei Instituționale (CNI) vrea să te despartă de mintea ta. A ajuns să vorbească deschis despre asta, plănuind să îți introducă microcipuri în creier astfel încât să poți fi reprogramat să mergi împreună cu turma și să încetezi să îți mai pui întrebări.

Distruge mintea și vei distruge omenirea. Dar CNI este mai nebun decât cei pe care vrea să-i reprogrameze. Și el va fi distrus.

Datoria trebuie să fie achitată printr-un mijloc de schimb în care creditorii au încredere, chiar și atunci când debitorul este un guvern.

Atunci când datoria crește, plățile dobânzilor cresc, iar povara serviciului datoriei se îngreunează.

Rata dobânzii necesare pentru a obține un credit crește adesea, ceea ce îngreunează și mai mult povara.

Toate acestea se petrec în timp real cu guvernele occidentale și cu China.

Economia mondială plutește pe un ocean de datorii, însă, spre deosebire de un ocean adevărat, datoria se poate transforma instantaneu într-o băltoacă.

Atunci când nu poate fi achitată sau este achitată cu ajutorul unui mijloc depreciat, în care creditorii nu au încredere, debitorii și creditorii deopotrivă dau faliment, iar creanțe numeroase și contradictorii sunt formulate asupra fluxurilor de venituri și a activelor reale.

Oricine insistă că actuala tendință de îndatorare va duce la un dezastru este ridiculizat și numit reacționar sau prizonierul unei gândiri învechite.

Dar cel puțin este o gândire; uitarea nu este.

Consecințele și-au început cascada lor inevitabilă pe măsură ce ratele dobânzilor cresc și datoria face implozie.

Industriile sensibile la ratele dobânzilor, cum ar fi sectorul imobiliar și cel bancar, au fost primele care au înregistrat trepidațiile unui cutremur financiar fără precedent.

Persoanele fizice, întreprinderile, guvernele, piețele financiare și de instrumente derivate vor cădea într-o crevasă de insolvență, lipsă de lichidități și faliment global care se va lăți și adânci tot mai mult.

Instrumentele financiare derivate, a căror sumă (măsurată în catralioane) reprezintă un multiplu cu două cifre al PIB-ului mondial, vor fi exact așa cum le-a numit Warren Buffett: „arme financiare de distrugere în masă”.

Uitarea este ceva; dar a lua măsuri care agravează și mai mult pericolele este o adevărată nebunie.

Totuși, CNI aruncă bani pe care nu îi are în două războaie – și ambele s-ar putea extinde – și face presiuni pentru un al treilea (Iran) și un al patrulea (Taiwan).

Nu se are în vedere nici o negociere, ceea ce ar permite, între alte efecte salutare, oprirea hemoragiei financiare a primelor două.

Acasă (în SUA – n.tr.), CNI ridică și mai mult ștacheta statului social, invitând întreaga lume să participe la beneficiile pe care nu și le permite.

Unele părți din Statele Unite, în special orașele controlate de Democrați și de bandele de interlopi (pleonasm) sunt enclave ale lumii a treia care vor continua să se extindă pe măsură ce invitații la festin din lumea a treia vor da năvală.

Statele Unite devin cu rapiditate o țară din lumea a treia.

O mare parte din Europa se confruntă cu aceeași nebunie, în condițiile în care conducătorii ei au întins covorul roșu pentru mase de imigranți pe care Europa nu și-i poate permite.

Moralitatea personală este privită ca un anacronism straniu, o povară care împiedică la urmărirea puterii și a profitului.

Mulți realizează că există o explicație ascunsă pentru o mare parte din lucrurile care se petrec pe tărâmul politic.

Pe scurt, cei 3 B: Bribe (mită) – Blackmail (șantaj) – Bullets (gloanțe).

Priviți din nou la cele două războaie americane. Ucraina este o cloacă de corupție, unde Clintonii și Bidenii au legături strânse cu structura de putere oligarhică de acolo.

Aceste legături sunt atât de sensibile, încât președintele Trump a fost pus sub acuzare pentru că l-a întrebat pe președintele ucrainean Zelenski despre Hunter și Joe Biden, precum și despre compania energetică Burisma.

În Ucraina există și instalații de cercetare în domeniul armelor biologice, despre care se vorbește și se investighează prea puțin.

Cu certitudine nu este exagerat să presupunem că Ucraina a umplut buzunarele multor americani puternici.

Și că mulți dintre ei, în special clanul Biden, sunt vulnerabili la șantaj și că nimeni dintre cei implicați în aceste afaceri sordide nu ar fi prea reticent în privința gloanțelor, dacă ar fi necesar.

Ceea ce explică eforturile disperate de a obține pachete uriașe de finanțare pentru Ucraina, pentru a prelungi războiul.

Banii care nu au dispărut au fost irosiți pe strategii militare ineficiente, care nu au împiedicat victoria rușilor.

Cu toate acestea, Biden a făcut tot posibilul pentru a obține un alt credit masiv.

Risipirea altor bani pentru o cauză pierdută, după ce ai irosit deja sume uriașe și ai obținut un dezastru, este aproape definiția nebuniei.

Trebuie să fii de o naivitate iremediabilă pentru a crede că fidelitatea de nezdruncinat a clasei politice față de Israel nu își are rădăcinile în cei trei B.

Mită? Nimeni nu aruncă mai mulți bani la Washington decât lobby-ul evreiesc.

Șantaj? Avem operațiunea „capcană cu miere” a răposatului Jeffrey Epstein și legăturile lui și ale lui Ghislaine Maxwell cu serviciile secrete israeliene. Dacă e să dăm crezare investigațiilor jurnalistice ale lui Whitney WebbEpstein nu este decât vârful unui uriaș aisberg de corupție și criminalitate care funcționează de zeci de ani.

Gloanțe? Nu ducem lipsă de dispariții și asasinate legate de Mossad.

Indiferent de mecanismele care controlează Coruptocrația de la Washingtonele duc la dezastru. CNI din SUA sprijină campania Israelului de expulzare a palestinienilor din ceea ce a fost odată patria lor (cunoscută atunci sub numele de Palestina).

Israelienii nu au nici o justificare pentru măcelul lor, ci doar câteva replici repetate fără încetare și amplificate de presa occidentală, precum și epitetele de „antisemitism” lansate asupra oricui pune la îndoială, critică sau protestează față de campania barbară a guvernului.

Nimeni din administrația Biden nu va face nimic în această privință, chiar dacă asta ar însemna moartea sau strămutarea a două milioane de palestinieni din Gaza.

Este foarte posibil ca această campanie să se extindă și la cele cinci milioane de palestinieni din Israel care trăiesc în afara Gazei.

Iar această campanie va beneficia și ea de consimțământul CNI.

Deși considerațiile morale nu intră niciodată în socotelile lor sângeroase, a ajuta și încuraja această Nakba nu este numai o crimă: este o greșeală de proporții epice.

Pericolul ca ea să ducă la o conflagrație care să cuprindă Orientul Mijlociu și poate chiar întreaga lume este evident.

Hamas a primit sprijinul Houthis din Yemen, al Hezbollahului din Liban, al diferitelor grupări insurgente siriene și irakiene, și al Iranului.

Sprijinul a fost calibrat – singura urmă de rațiune afișată până acum în regiune – dar aceste forțe vor răspunde escaladării israeliene cu propria lor escaladare.

Neoconservatorii americani sunt promotorii unui război împotriva Iranului de două decenii.

Într-o lume în care ar domni un minimum de justiție, în cel mai bun caz ar fi puși în cămașă de forță și închiși la balamuc. În cel mai rău caz, și-ar petrece restul vieții în genul de izolator de maximă securitate în care vor să îl închidă pe Julian Assange.

Tot respectul de care se bucura cândva guvernul SUA ca „lider al lumii libere” a dispărut, fiind înlocuit de disprețul și antipatia celor 7 miliarde de oameni dinafara miliardului de aur al Occidentului.

Mai întâi Ucraina și acum Gaza au coagulat mișcarea de multipolaritate condusă de Rusia și China.

Întărirea adversarilor și crearea inutilă de adversari noi sunt opusul rațiunii.

La ce altceva ne putem aștepta de la niște indivizi care cred într-un număr de genuri de ordinul zecilor, toate interschimbabile?

Guvernul federal, mediul academic, mediul corporatist american și Hollywoodul promovează agresiv doctrine a căror esență este că genul, înclinațiile sexuale, rasa și etnia oamenilor sunt cele mai importante atribute ale acestora, iar nu capacitatea, competența, ingeniozitatea, productivitatea, raționamentul sau caracterul.

Vechiul și nesuferitul capitalism care îi recompensa pe cei din urmă a fost înlocuit de socialismul de cumetrie care îi răsplătește pe cei dintâi.

Ierarhiile sunt pline de oameni despre care nici măcar nu se poate spune că au ajuns la nivelul lor de incompetență.

Ei au fost incompetenți de la bun început, dar și-au asigurat pozițiile pentru că au bifat căsuțele DEI (Diversitate – Echitate – Incluzivitate) potrivite, au rostit platitudinile predominante și și-au croit drum pe scara ierarhică.

Oricine atrage atenția asupra acestui aspect este defăimat și marginalizat.

Adevărul trebuie aruncat la gunoi dacă rănește sentimentele greșite și dă în vileag agendele aberante.

Prefăcătoria este la ordinea zilei.

Așa că Washingtonul se preface:

- că poate avea un imperiu, deși armata sa nu a mai câștigat nici un război din 1945 încoace;

- că poate să declanșeze două războaie majore și, potențial, alte două, și că le poate câștiga pe toate;

- că fluxul neîncetat de imigranți și orașele decăzute și periculoase nu sunt caracteristici ale regresiei țării în lumea a treia;

- că sistemul medical care a devenit o capcană a morții promovează sănătatea;

- că datoriile pe care nu le poate plăti și angajamentele pe care nu le poate respecta pot continua să se acumuleze;

- și că clasa conducătorare coruptă, plină de incompetenți fără experiență sau abilități în lumea reală, cu capetele pline de prostii, este îndreptățită să guverneze în virtutea fățărniciei și inepției sale ipocrite.

Între timp, presa corporatistă colportează propaganda oficială și se preface că totul este în regulă.

Cum îți poți păstra sănătatea mintală în mijlocul acestei nebunii generale?

 

Poți să te comporți ca un bărbat (sau ca o femeie, singurul alt gen), să prețuiești ceea ce ești și să-ți asumi responsabilitatea pentru propria viață.

Poți să întoci spatele unei lumi nebune, văzând-o așa cum este dar ținând cu toată puterea la propria ta sănătate mintală.

Poți refuza să te prefaci.

A-ți păstra mintea întreagă înseamnă a nu-ți pierde sufletul; dacă renunți la una, renunți și la celălalt.

(...)

Bătălia împotriva nebuniei este deopotrivă morală și spirituală.

O firimitură aruncată ici și alta colo din ceea ce știi că este adevărat sunt colaci de salvare.

Munții de minciuni înseamnă moarte.

Căutarea neîncetată a adevărului duce la esența sa distilată: înțelepciunea.

Nu va veni clipa unei confruntări cu consecințele pentru șleahta care conduce guvernul SUA: ea a și sosit!

Eforturile lor frenetice de a cenzura și a suprima, epurările lor vicioase și totalitarismul lor bazat pe tehnologie au scopul nu de a ține această realitate departe de populația pe care pretind că o conduc – ci mai ales de ei înșiși.

Ei nu pot scăpa de mizeria și de moartea pe care le impun celorlalți.

Nebunia supremă este să pretinzi că, prin ignorarea ei, realitatea se va schimba.

Înțelepciunea supremă este să te confrunți cu realitatea.

Dacă mergi pe calea dreaptă a faptelor și a logicii, rămânând fidel sănătății tale mintale și lucrurilor pe care le știi ca adevărate, nu vei câștiga cursa.

Dar aceasta este o cursă peste prăpastie.

Însă îți vei păstra mintea... și sufletul.

Și s-ar putea să fi prin preajmă pentru a ajuta la repornirea lucrurilor de la capăt atunci când nebunia va lua sfârșit.