ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mâine nu, că-s negocieri, dar poimâine mă pregătesc că sigur vine alaiul, în frunte cu Iohannis, în Chitila. La spitalul modular inaugurat cu tam-tam și circulație oprită, de au făcut șoferii spume la gură. Vă prezint un fragment din carte despre acel episod:

Presa a fost miluită și cu o fluturare prezidențială de mână

24 aprilie, 2020

Aflu că la ora 12:00 premierul și președintele fac o vizită la Unitatea de Suport Medical „Bucureștii Noi". Adică, lângă mine. Ia uite, îmi spun eu, ce ocazie minunată să îl văd pe președinte, să constat dacă vibrează și ce ocazie minunată să le împărtășesc și altceva cititorilor decât discursul său, ca de obicei, sec.
 
 
Să-i descriu trăsăturile văzute îndeaproape, să-i ghicesc emoția, neliniștea, siguranța, poate am noroc să-l și întreb ceva, poate iese o știre. O altfel de știre. Văd că unitatea respectivă e pe Șoseaua Chitila, deci fac și o plimbare. (...)

Că a venit acum președintele cu alai să ne asigure că vom avea unde să stăm dacă avem simptome ușoare, grație privaților și ONG-urilor, nu mi se pare mare realizare. În primul rând, că nici naiba nu va merge să stea într-un hangar, într-un spital făcut din cartoane, dacă tușește, îl doare capul și are puțină febră.(...)

Pentru presă se făcuse un țarc legat cu bandă galbenă, la 20 de metri de intrare. Și-odată primesc alertă pe telefon, că Iohannis e live. De fapt, primim toți. Și ne-am scos telefoanele, să-l ascultăm și-l vedem pe președinte, care era în clădirea din fața noastră. El, în față, fără mască, ceilalți, că mai veniseră niște miniștri plus Raed Arafat, toți cu măști. Ziceai că e clubul exorciștilor. 

Așadar, ei au transmis prin operatorul oficial, a făcut poze fotograful oficial, iar noi ne-am dus să ne facă Iohannis semn cu mâna când a urcat în mașină.