ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Umbrită de Delia și Halep, a trecut aproape nebăgată de seamă o știre care, în vremuri normale, ar fi trebuit să zgâlțâie România.

Profesorul Andrei Marga a fost pus pe Lista Neagră a Ucrainei.

Grozăvia are nevoie de câteva explicații:

În primul rând, nu este vorba de o Listă Neagră în sens larg (persoane indezirabile sau blamabile din varii motive) ci de o Listă a Morții în sensul cel mai propriu.

Un document cu indivizi condamnați la moarte, care trebuie lichidați pentru că sunt considerați „dușmani ai Ucrainei”.

Publicația Mirotvorets („Aducătorul de Pace” sau „Pacificatorul”), care l-a pus la index Andrei Marga, este un site terorist.

Deschideți-l și imaginea cu mormanul de cadavre în putrefacție de „dușmani ai Ucrainei” vă va convinge rapid.

În condițiile în care, în Ucraina, presa este controlată la sânge prin puterile discreționare asumate de Zelenski, este evident că Pacificatorul apare cu aprobarea Kievului.

Wikipedia, care cu greu poate fi bănuită de „putinism”, afirmă că site-ul este gestionat de SBU, serviciul ucrainean de informații.

Așadar, este vorba de un mecanism oficios de răspândire a terorii aparținând regimului de la Kiev. De aceeași teapă cu, să zicem, Dabiq, publicația ISIS.

De la înființarea în 2014, Pacificatorul își continuă nestingherit misiunea sinistră, în ciuda apelurilor pentru închiderea sa venite din partea ONU, G7 sau a organizațiilor pentru drepturile omului.

Andrei Marga figurează pe Lista Morții alături de nume ilustre, precum Roger Waters de la Pink Floyd, ori fostul inspector ONU și actual analist militar Scott Ritter.

Sau de sute de copii din Donbas, a căror unică vină este că au cerut pacea...

Pe Lista Morții apare ca „rezolvată” și Daria Dughina, lichidată într-un atac terorist cu bombă, lângă Moscova, în luna august.

Semn că Pacificatorul este eficient. Mașina Morții funcționează ca unsă.

Prezența oricărui cetățean român pe această listă abjectă ar trebui considerată oficial o amenințare teroristă la adresa României. Și tratată ca atare.

Cu atât mai mult când este vorba de un fost demnitar al statului român (ministru al Educației și ministru de Externe) și o importantă personalitate culturală ca Andrei Marga.

În mod straniu, însă, această mârșăvie nu a provocat nici cea mai mică reacție de protest din partea României.

Nici Președinția, nici Parlamentul, nici Guvernul nu au schițat cel mai mărunt gest de indignare. Necum vreun demers diplomatic firesc, cum ar fi fost convocarea ambasadorului Kievului la MAE român pentru a i se cere explicații. Sau înaintarea unei note de protest.

În ciuda faptului că Ucraina este „aliata” noastră. Pentru apărarea ei teritoriul României este brăzdat de convoaie cu armament de opt luni de zile. Și cerul României duduie de avioane de luptă.

Pentru binele Ucrainei, România își riscă pacea și cheltuiește sume uriașe, în vremuri de criză cumplită, în loc să asigure încălzirea și hrana propriei populații terorizate de grija zilei de mâine.

De dragul Ucrainei, România și-a deschis granițele, brațele și ușile caselor pentru refugiații din calea războiului.

România avea toate motivele – nu doar diplomatice, ci și morale – să ceară socoteală Ucrainei.

Andrei Marga a fost pus pe Lista Morții pentru că a avut curajul să spună adevărul: căUcraina are teritorii care nu îi aparțin de drept. Inclusiv românești.

Și că o pace durabilă în Ucraina nu este posibilă fără cedarea acestor teritorii proprietarilor de drept.

Lucruri pe care le-au afirmat și alții. Henry Kissinger, de pildă.

Sau chiar secretarul general al NATO.

Când a spus toate acestea, lui Andrei Marga i s-a dat în cap. Pasămite, istoria dăunează grav geopoliticii. Și intereselor mâinii de trădători și parveniți din fruntea României.

Când Andrei Marga a fost trecut pe Lista Morții de regimul Zelenski, toți au tăcut mâlc. Să nu îi supere pe Piticul Atomic de la Kiev și pe Dandanache de la Washington.

O țară incapabilă să își apere cetățenii nu mai este un stat, ci un maidan. Fiecare este pe cont propriu și se apără de derbedei cum poate.

Degradarea Constituției României și punerea ei pe picior de egalitate cu alte recomandări de genul „Nu rupeți florile” sau „Păstrați curățenia pe scară”este doar un simptom al unei stări grave de anemie statală.

Care nu se tratează cu Roxadustat.

PS: Nici în societatea civilă, cazul Marga nu a creat vreo emoție. Intelectuali, influenceri și băgători de seamă cu steagul Ucrainei la profil și Slava în gură au tăcut asurzitor.

Apropo: care ar fi fost reacția dacă Mihai Șora sau Teodor Baconski ar fi fost trecuți pe o Listă a Morții de către Putin?