ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încolăcit la gâtul limbii române, în timp ce caninii înveninați ai neologismelor sale au mușcat din trupul nevinovat al bunului simț, Bănescu reclamă o noua "erezie" a poporului: "Doamne Ajută!".

Șarpele Bănescu nu pare deranjat de ideea Potirului comun, de otrăvirea ecumenistă a Ortodoxiei, de moartea celor pe care i-a sfătuit să se vaccineze, de transumanizarea omenirii, de virtualizarea lumii... pe șarpe îl deranjează că oamenii iși mai spun "Doamne Ajutăa!".

Tocmai intrasem astăzi, la supraveghere, la Bacalaureat, gândindu-mă in continuu: "Oare de ce îl deranjează pe șarpele cu clopoței de cristal, Bănescu, această urare, "Doamne Ajută!"?

Împărțim materialele. Întind o foaie de ciornă unui elev. Când o apucă, observ că mâna îi tremură. Are emotii. Incerc să-l liniștesc: "Va fi bine, o să vezi". Elevul se uită la mine, respiră adânc și spune: "Doamne Ajută!".
 
În momentul acela, dar exact in momentul acela, de după nori iese soarele și ferestrele se umplu de lumină. Și tot atunci am înțelegerea bruscă a răspunsului pe care îl da Dumnezeu, la mușcătura șarpelui... când copilul acela a spus "Doamne Ajută!" , cu emoție, cu năadejde, cu toată inima, Dumnezeu i-a răaspuns pe loc. Și a fost bine, căci împreună făcusem o rugăciune cât o bătaie de inima, DAR RUGĂCIUNE.
 
Si atunci am mai înțeles că viața omului de rând e plină de astfel de momente, la milioane de oameni care-și spun "Doamne Ajută!" , se aude un murmur sacru, dar asurzitor pentru diavol, o rugăciune a speranței de moment, o secundă de intentie bună si de dorintă pentru aproapele, o stare microcosmica de rugăciune, care detonează uneltirile șsarpelui, căci intr-un popor care-și spune "Doamne Ajută!", lucrează Dumnezeu in adânc de conștiință, milioane de gânduri trimise către.Cer, săgeti care străpung necurăția înșelărilor cotidiene...

Acest lucru il deranjează, de fapt, pe Bănescu, rugăciunea aceasta in comun, în inima poporului, secunda ruperii de ritmul infernal în care ar vrea șarpele să ne țină pentru totdeauna... asta ar vrea Bănescu să oprească... să nu-și mai spună oamenii "Doamne Ajută!", pentru ca invocația diavolului să fie neîntreruptă... liturghia neagră să fie continuă iar antihrist să vină pe tron mai repede... să nu mai ceară omul să-l ajute Dumnezeu, ci necuratul... vorba celor de la I-Umor: "diavol ajută!"...