ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1) Pentru că este membru fondator și primul președinte al Comisiei. 1995.

2) Pentru că a optat pentru și argumentat Tricolorul național, a obținut locul II la concursul de elaborare a stemei de stat a Republicii Moldova, insistând pe păstrarea cromaticii albastru-galben-roșu pe varianta câștigătoare a lui Gheorghe Vrabie (invitând-o în calitate de coautor pe heraldista Maria Dogaru; inițial, aceasta era alb-negru).

3) Pentru că a elaborat stemele și drapelele Armatei Naționale, a Serviciului Vamal, a Inspectoratului Fiscal și a Inspectoratului Național de Securitate Publică.

4) Pentru că s-a opus vehement înlocuirii tricolorului românesc de pe drapelul de stat cu bicolorul albastru-roșu propus de regimul lui Voronin.

5) Pentru că s-a opus adoptării stemei Mitropoliei Moldovei, subordonată Patriarhiei Ruse, din motiv că este un plagiat al stemei Mitropoliei Basarabiei.

6) Pentru că este membru al Asociațiilor de Genealogie și Heraldică din România, Grecia, Ucraina, Polonia și are zeci de studii publicate în acest domeniu.

7) Pentru că a demonstrat inclusiv prin argumente heraldice și vexilologice că moldovenii sunt români.

8) Pentru că și-a dedicat 30 de ani din viață cercetării problematicii anexării Basarabiei de către Imperiul Rusiei (1812), având vreo 4 monografii și zeci de articole științifice la acest subiect.

9) Pentru că a fost decorat cu Medalia "Meritul Civic" pentru contribuția pe care o are la dezvoltarea istoriei naționale și a științelor auxiliare ei.

10) Și poate cel mai important: pentru că nu este și nu a fost membru al niciunui partid (nici măcar al Partidului Comunist din RSSM) și nu este un "om bun", ci doar un specialist bun.

PS: Maia promovează doar "oamenii buni": una cu diplomă falsă e consilier, altul - agent FSB, e în Consiliul de Securitate...