ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pasionat, preocupat și educat în relații internaționale, Bogdan Herzog a publicat recent cartea „Alchimie și Katechon. Proiectul de reparare a lumii și barierele geopolitice în calea sa” (2024, editura Frontiera).
 
În lucrarea lui, Bogdan analizează modul în care o ideologie de nișă, „repararea lumii prin acțiunea omului”, a devenit un program politic mondial.
 
El spune că metoda deconstructivistă „Solve et Coagula”, pe care o încadrăm în tipologia „mișcărilor sociale proiectate”, este mecanismul prin care identitățile naturale sunt dizolvate și înlocuite treptat cu identități opționale.
 
Etapele procesului reconstructiv implică identificarea unui agent dizolvant capabil să rupă ordinea naturală a lucrurilor, dizolvarea (solve) materiei existente în materie primordială (prima materia) și, odată atins acest punct, re-formarea sau re-organizarea (coagula) într-un nou tip de ordine, după dorința intervenientului.

L-am întrebat pe Bogdan Herzog cine conduce acest program, cine formează elita globalistă de azi, care sunt intențiile acestor elite (care e agenda) și încotro ne îndreptăm, dar și care sunt obstacolele în calea acestei agende globaliste.

Sumarul dialogului nostru este mai jos.

SUMAR

00:00 Introducere

02:29 E România la adăpost de conflictele care apar la nivel internațional?

06:18 Și cum apar aceste coflicte? Cine formeză elita globalistă care conduce lumea? Care este agenda, încotro ne îndreptăm?

21:50 Care sunt obstacolele în calea agendei globaliste?

28:44 Istoria „mainstream”, deci istoria învingătorilor, nu descrie mereu realitatea. Studiu de caz: Stalin, Churchill, Al Doilea Război Mondial

36:44 Bogdan Radu Herzog, despre Revoluția română: este mai degrabă rezultatul intervențiilor serviciilor secrete occidentale

48:38 Executarea soților Ceușescu, între coincidență și omor-ritual. Întrebările cărții „Sincronicitate și Simbol în executarea lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu”

59:15 Despre înțelesul termenului Covid. Și despre semnificația numelui Dolly, așa cum a fost denumit primul mamifer clonat de om - oaia Dolly
 
1:06:00 Ce-am câștigat și ce-am pierdut după Revoluție
 
1:10:38 Motive de optimism