ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată Viktor Orban a simțit că a venit în România, deși nu recunoaște acest lucru. Iată începutul discursului lui în care se vrea ironic: „Se scrie aici (chipurile, într-o recomandare MAE) să nu vorbim despre unități teritoriale administrative inexistente din România. Cred că se gândesc la Ardeal și Ținutul Secuiesc însă noi n-am declarat că ar fi unități teritoriale românești”!

Organizatorii asa zisei universități de vară, unde s-a dezbătut din nou problema autonomiei teritoriale pe criteriu etnic, au încălcat flagrant propriul regulament, refuzând fără nicio explicație accesul nostru, deși am completat formularul online de înscriere, prezentând și documentele de identitate la punctele de control.

„Timpul păcii" lui Viktor Orban a însemnat oprirea accesului românilor, discriminare gravă pe criteriu etnic.

Pe mână cu autoritățile României.

Dreptul la liberă circulație a fost călcat în picioare.

Pentru câteva ore la Băile Tușnad a fost "regiunea autonomă maghiară".

Prim-ministrul Ungariei și al "regiunii autonome maghiare" a dat dovadă de lașitate. Nu a avut curajul sa-i privească în ochi pe români, decât după geamurile negre ale mașinii oficiale care a ieșit cu greu printre mulțimea revoltată de români.

De acolo a văzut și steagurile noastre precum și mesajele.

O "universitate de vară" ratată, păzită de masive forțe de ordine.

Timpul Păcii? A fost timpul intoleranței, al încălcării libertății, a fost un țarc în care s-a bocit din nou Trianonul.

Noi am afirmat din nou: Ceva este etern: Transilvania, pământ românesc!

Vedeți și ZI ÎNCINSĂ la Băile Tușnad. Românii se adună ca să ridice Tricolorulul României în fața premierului ungur Viktor Orban, care susține drepturile Ungariei asupra Transilvaniei. ACTUALIZARE: Jandarmeria a blocat abuziv ACCESUL ROMÂNILOR. TRĂDAREA LUI CIOLACU

FOTO: Luis Bratu