ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În mod bizar, de când ni se vântură spectrul Marii Resetări, nimeni nu ne spune pe șleau cum va arăta lumea care ni se pregătește. Există însă o Cheie.

 

Termenul „Marea Resetare” nu a apărut odată cu Covidul.

Încă din aprilie 2010, în cartea cu acest titlu, profesorul Richard Florida vorbea despre „resetarea” societății americane după criza economică din 2007-2008.

Forumul Economic Mondial doar a dezgropat termenul în primele luni ale pandemiei.

În mai 2020, pe site-ul FEM apărea un articol intitulat „Cum Marea Resetare COVID-19 poate ajuta companiile să construiască un viitor sustenabil”.

Pe 3 iunie 2020, Klaus Schwab însuși semna un articol pe site-ul FEM cu titlul „Acum este momentul pentru o Mare Resetare” în care vorbea despre șansa oferită de Covid pentru a schimba lumea din temelii.

Toată floarea globalismului a preluat mesajul, trâmbițând Pandemia ca pe o oportunitate de a construi o Nouă Ordine Mondială.

Prințul Charles, iunie 2020:

„Avem o excepțională oportunitate de a obține ceva pozitiv de pe urma acestei crize: undele sale de șoc fără precedent i-ar putea face pe oameni mai receptivi față de marile viziuni ale schimbării. (...) Este o oportunitate pe care nu am avut-o niciodată până acum și pe care probabil că nu vom mai avea vreodată.”

Papa Francisc, 1 septembrie 2020:

„Pandemia COVID-19 ne-a oferit din anumite puncte de vedere o șansă de a dezvolta noi moduri de viață. (...) Putem vedea cum Pământul se reface dacă îl lăsăm să se odihnească: aerul devine mai curat, apele mai limpezi, iar animalele au revenit în unele locuri de unde dispăruseră.”

Justin Trudeau, 25 septembrie 2020:

„Această pandemie a oferit oportunitatea pentru o resetare. Este șansa de a accelera eforturile noastre pre-pandemice, de a reimagina sisteme economice care să răspundă realmente la provocări mondiale precum sărăcia extremă, inegalitățile și schimbarea climatică.”

George Soros, 11 mai 2020:

„Chiar înainte de începutul pandemiei, am realizat că suntem într-un moment revoluționar, în care ceea ce era imposibil sau chiar de neconceput în vremuri normale a devenit nu doar posibil, ci probabil absolut necesar.”

Klaus Schwab, cartea „COVID-19: Marea Resetare”, 9 iulie 2020:

„Vor urma schimbări radicale cu asemenea consecințe încât unii experți vorbesc despre o eră «înainte de coronavirus» (IC) și o eră «după coronavirus» (DC).”

Halucinant entuziasmul pe care o catastrofă îl poate stârni la liderii mondiali!

Soros vorbește despre o Revoluție Mondială, iar Schwab nu se sfiește să compare schimbările provocate de Coronavirus cu cele aduse de Nașterea lui Hristos.

Inclusiv prescurtările IC și DC sunt menite să sugereze monstruoasa apropiere dintre Virus și Mântuitor.

*

Au trecut mai bine de trei ani de la aceste declarații: Covidul a dispărut în mod misterios, dar Marea Resetare a rămas. La fel ca Jana, ea nu moare, se transformă.

În locul pandemiei, apar mereu alte „Oportunități”, una mai ofertantă decât alta: schimbarea climatică, crizele economice și financiare de tot felul, războaiele...

Nici o criză nu trebuie ratată pentru a strânge încă puțin Lațul Globalizării.

Straniu este însă că, de când ni se vântură spectrul Marii Resetări, nimeni nu ne spune pe șleau cum va arăta lumea care ni se pregătește.

Ni se oferă doar crâmpeie, așa cum unui câine i se dau bucățele de carne la dresaj, până învață să facă sluj și să lingă mâna stăpânului.

Știm de pildă că va trebui să călătorim puțin spre deloc, că va trebui să mâncăm gândaci și carne sintetică, că trebuie să ne abținem de la făcut copii, că proprietatea nu aduce fericirea...

Și cam atât.

Cu atât mai bizar este că toate sistemele de guvernare pe care istoria le-a cunoscut până acum – inclusiv dictaturile - s-au întrecut să le prezinte supușilor imagini cât mai pastelate ale viitorului care îi așteaptă.

Nu și Marea Resetare. Ea preferă să păstreze suspansul și tensiunea.

*

Există un tablou celebru al lui Hans Holbein cel Tânăr din 1533 numit Ambasadorii. Pe lângă o mulțime de alte detalii fascinante, cu o simbolistică aparte, unul anume face ca această pictură să fie cu totul specială.

În partea sa de jos, în prim plan, apare o formă stranie, oblică, pe care unii au asemănat-o cu un os de sepie.

Există însă o cheie. Tabloul trebuie privit dintr-un anumit unghi: dinspre colțul din dreapta, razant cu pânza.

Atunci, enigma se dezleagă: „osul de sepie” devine un craniu. Mesajul e clar: Memento mori.

La fel ca la pictura lui Holbein, există o cheie prin care putem afla și înțelege cum va arăta lumea care ni se pregătește.

Cheia se numește „Build Back Better”.

*

Asemenea Marii Resetări, nici termenul Build Back Better nu a apărut odată cu Covidul.

El a fost utilizat prima dată de Bill Clinton în 2005, cu referire la eforturile de reconstrucție din Indonezia, după cutremurul și tsunamiul devastatoare din 26 decembrie 2004.

În 2015, Build Back Better a fost adoptat de ONU ca un concept oficial pentru combaterea efectelor dezastrelor de tot felul.

Însă, tot Covidul va dezgropa acest termen, care va deveni un pandant pentru Marea Resetare și o mantră a Noii Ordini Mondiale.

Build Back Better, la fel ca Marea Resetare, s-a născut din crize și catastrofe (marea majoritate artificiale) care trebuiau – chipurile – combătute.

Nu poate fi o coincidență că înmulțirea crizelor din ultimii ani a avut ca rezultat o accelerare a Globalizării, cu instrumentele sale, Build Back Better și Marea Resetare.

Build Back Better înseamnă literal „a construi la loc mai bine”.

El amintește frapant de principiul alchemic și masonic„Solve et Coagula”.

Cele două cuvinte pot fi găsite între altele în reprezentările lui Baphomet, țapul sabatic: „Solve” (dizolvă, destramă, desparte în elementele componente), este inscripționat pe brațul drept, „Coagula” (coagulează, reface, reconstruiește), pe brațul stâng.

 

Dintotdeauna, Satana a urmărit să distrugă lumea creată de Dumnezeu și să o reconstruiască după propria sa viziune răsturnată.

Dacă ne amintim și de comparația dintre Coronavirus și Hristos a lui Klaus Schwab, lucrurile se limpezesc. Exact ca în tabloul lui Holbein.

Pentru a construi „mai bine, la loc” este nevoie ca mai întâi să demolezi construcția existentă.

Conform principiului Build Back Better, Marea Resetare ambiționează să distrugă din temelii lumea actuală, iar pe terenul rămas viran să construiască o lume nouă, de coșmar. O lume demonică.

Privite prin această prismă, toate acțiunile recente ale păturii globaliste capătă sens: lockdown-urile, izolarea oamenilor unul de altul, vaccinul ucigaș, crizele suprapuse (economică – financiară – energetică – alimentară - de aprovizionare – culturală - climatică), atacul asupra libertăților individuale, familiei, școlii și bisericii, controlul și cenzura etc. – toate urmăresc un singur scop: distrugerea lumii așa cum încă o mai știm astăzi.

*

În tot acest scenariu monstruos, Războiul pare a juca un rol privilegiat. Oricât de sofisticate ar fi celelalte crize, nu s-a inventat până acum un flagel mai distrugător decât Războiul.

Nimic altceva nu omoară mai mult, mai sigur și mai eficient - deci este o mană cerească pentru malthusieni.

Războiul justifică o stare de urgență suficient de lungă și de aspră, în care toate libertățile să fie anulate sau măcar reduse ori controlate drastic.

Prin cursa înarmărilor, războiul permite dirijarea fluxurilor financiare către cei 1% care vor să pună șaua pe noimărind decalajele dintre săraci și bogați.

După cum se știe, Bogăția înseamnă Putere iar Sărăcia înseamnă Supunere.

Nu în ultimul rând, Războiul poate fi o soluție alternativă pentru Marea Resetare, în caz că Planul A se duce de râpă. Așa cum s-a dus Covidul și pare că se duce și Schimbarea Climatică.

*

Omul de rând, care și-a păstrat o brumă de glagorie și de luciditate, va fi fost intrigat de o caracteristică ciudată a noilor războaie: nimeni nu pare să mai dorească Pacea.

Conflictul din Ucraina este primul de după Al Doilea Război Mondial în care nici măcar nu se mimează eforturile diplomatice pentru o înțelegere pașnică.

Dimpotrivă: tentativa Kievului de a ajunge la un acord de pace cu Moscova, în primele săptămâni de război, a fost descurajată cu brutalitate de Occident.

O situație similară are loc în Gaza: Israelul nici nu vrea să audă de o încetare a focului, iar principalul său sponsor, Statele Unite, nu face nici un gest pentru a descuraja masacrul și epurarea etnică a palestinienilor.

Nu întâmplător, Zelenski și Netanyahu au discursuri care par scrise de același Scenarist.

Zelenski:

 „Putin este o amenințare, și nu doar pentru Ucraina... Dacă (noi, ucrainenii) nu rezistăm, Rusia se va apropia de Germania.”

Sau:

„Lituania, Letonia, Estonia sau Republica Moldova ar putea fi următoarele ținte. Aceasta este deja o certitudine, dacă nu rezistăm.”

Ori:

„Dacă Ucraina pierde, Rusia va intra în statele baltice, state membre NATO, și Statele Unite vor fi nevoite să își trimită fiii și fiicele la război și aceștia vor muri.”

Iată și ce zice Netanyahu:

„Dacă barbaria câștigă aici (în Gaza), va urma Europa, va urma America.”

Îngrijorător este că, în ultimele săptămâni, discursul incendiar al lui Zelenski și Netanyahu s-a extins cu rapiditate.

Amiralul olandez Rob Bauer, șeful Comitetului Militar NATO de la Bruxelles:

„Trebuie să ne pregătim pentru un război cu Rusia.”

Generalul Locotenent Alexander Sollfrank, comandantul centrului de logistică NATO din Germania:

„Trebuie să ne pregătim de un atac cu rachete al Rusiei asupra Europei.”

Etc. etc.

Iar Joe Biden pare să caute cu lumânarea un război cu Iranul. Ceea ce ar echivala cu începutul celui de-Al Treilea Război Mondial.

*

Pare limpede că am trecut într-o nouă etapă a Marii Resetări: Războiul.

Isteria Cazonă se răspândește cu rapiditatea cu care se răspândea acum trei ani Isteria Covid.

Nu e clar însă dacă se pregătește o extindere efectivă a conflictelor deja existente, sau este folosit doar zăngănitul de arme pentru a produce teroare.

Dar, în acest peisaj psihotic, România nu stă pe roze.

Nu doar pentru că isteria a ajuns și pe Dâmbovița (probabil ca directivă NATO), iar șeful armatei române a cerut „lege specială” pentru „pregătirea populația de război”, deoarece „Rusia nu se va opri aici”.

Nu doar pentru că negociem să fim garanți de securitate ai Ucrainei, o țară vecină aflată în război, ceea ce – conform oricărei logici – ne va târî și pe noi în conflict. Și ar echivala cu abandonarea teritoriilor noastre istorice.

Ci – mai ales – din cauza unui text publicat cu câteva zile în urmă, când Isteria Războiului abia începuse.

Este vorba de articolul, faimos de acum, al profesorului Valentin Naumescu.

Nu doar că autorul propune (încurajează) un „război mondial” în loc de o „pace nedreaptă”, dar evocă Build Back Better ca Soluție Finală. Distrugerea lumii pentru a o reconstrui mai bine.

Solve et Coagula.

„Să nu ne facem iluzii, războaiele nu sunt ușoare, nu se termină repede și mulți vor muri, iar lumea nouă va trebui reconstruită, după 4-5 ani, de către supraviețuitori.”

După știința mea, nimeni – nu doar din România, ci din lume - nu a mai spus/scris ceva atât de monstruos și de înspăimântător. Și e greu de crezut că Naumescu a făcut-o de capul lui.

Soluția Build Back Better este fluturată de un discipol al lui Baphomet de pe Someș.

Hârca lui Holbein rânjește amenințător deasupra țării noastre.

 

P.S. Tabloul artistului german ascunde și un alt secret: în colțul din stânga sus (așadar, opus celui din care se poate vedea Craniul), din spatele draperiei verzi se întrevede un Crucifix.

Ca un semn discret al Vieții. Al certitudinii că Diavolul NU va izbândi.