ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Imbecilitatea Washingtonului a izbândit: a aruncat Rusia în brațele Chinei. Și China a apucat cu toate forțele prada nevisată care i s-a aruncat.

Coșmarul modern al Statelor Unite e pe cale să devină realitate: o alianță militară Rusia-China.

Asta după ce alianța economică s-a pus deja pe roate și duduie din toate motoarele.

Iar Rusia și China, asemenea unei perechi de stele uriașe, aglutinează în jurul lor planete și își formează propriul sistem solar.

Acesta rupe hălci întregi din sistemul solar îmbătrânit, în centrul căreia tronează o stea pe cale de implozie: Statele Unite.

Gaura neagră ce se formează sub ochii noștri amenință întregul Occident. Întreaga civilizație creștină, care a strălucit în ultimele două mii de ani.

Imperiul American se prăbușește ros de aceleași racile care au năruit toate imperiile: decrepitudinea - desfrânarea - aroganța - lăcomia.

Însă, de-a lungul istoriei, nici un imperiu nu s-a prăbușit atât de rapid: după numai opt decenii...

Motivul acestei efemerități: un factor nou de dezastru, care niciodată nu a fost mai distructiv – Prostia.

În forma sa cea mai periculoasă și mai agresivă: Prostia Sinucigașă.

Iată o mostră:

Marți, 28 februarie, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Patrick Ryder, declara:

„În cazul în care China va oferi sprijin letal Rusiei, acest lucru ar putea prelungi în mod semnificativ acest conflict.”

Pe de altă parte, la Davos, în ianuarie, iată ce declara secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg:

„Dacă dorim o soluție pașnică negociată a războiului din Ucraina, trebuie să furnizăm sprijin militar Ucrainei. Aceasta este singura cale.”

Și Stoltenberg adăuga:

„Armele sunt calea spre pace. Acest lucru poate suna paradoxal, însă singura modalitate de a ajunge la un acord negociat este de a-l convinge pe președintele Putin că nu va câștiga pe câmpul de luptă.”

Armele Chinei date Rusiei prelungesc războiul. Armele SUA date Ucrainei aduc pacea.

Orwell a fost mic copil. Și Caragiale la fel.

Orwell a fost vizionar pentru că a privit în străfundurile demonice ale omului și a văzut toată ticăloșia de care e capabil. Însă a ignorat forța Prostiei.

Caragiale a fost genial pentru că a scrutat toate fețele Prostiei. Cu excepția uneia: cea Demonică.