ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre cele mai mari mizerii para-instituționale ale Statului Paralel în perioada plandemiei, o hazna a căpușelor care parazitează Statul Român prin orice mijloace, s-a numit „Laboratorul de împrăștiat minciuni cu viteza rahatului aruncat într-un ventilator ruginit rusesc vopsit cu stele americănești”. Pe scurt: LARICS.

Stratagema a fost simplă: căpușarea unei instituții de rang înalt, chiar cea mai credibilă din punct de vedere științific - Academia Română - cu o căpușă sugătoare de fonduri și prestigiu. Prea mult nu le-a mers. Când căpușa s-a umplut de sânge, a explodat. Așa se face că, în prezent, în urma unui raport al Curții de Conturi, coordonatorul suveicii, nimeni altul decât adulatul Dan Dungaciu - de către naivi, cretinoizi de „dreapta” și agenți acoperiți sau de influență - este cercetat de DNA pentru modalitatea în care a parazitat, ilegal, Academia Română, cu ventilatorul LARICS. Și pentru aceasta a fost zburat din Academia Română, la cererea serviciilor speciale de informații românești, după cum se spune.

Acest ornitorinc al sistemului zoopolitic, cu cioc de rață pe care scoate sunete în aparență rrromânești, cu implant de membrane ajutătoare străine între degetele greblă și care alăptează pui clociți în ouă venite cât mai de la stânga Prutului, se pretinde în public analist. În privată, altceva. „Hanalistul” de servicii s-a remarcat pe plan mondial și chiar universal prin afirmația categorică, făcută cu câteva zile înainte de declanșarea războiului din Ucraina și repetată atât la Vidanja 3 cât și pe alte canale, cum că „NU VA FI RĂZBOI - SUNT DOAR JOCURI STRATEGICE”. Ne-am amuzat și am schimbat canalul. De doi ani urmărim zi de zi împlinirea „previziunilor” lui.

Dar nu ipochimenul cu ștaif de care n-am avut încă timp să ne ocupăm până acum este subiectul articolului. Ci, culmea, suntem siliți, din respect față de morții plandemiei, la care au contribuit și răspândacii fricii, să ne coborâm până la ipochimenul ipochimenului, care ne obligă să ne pierdem vremea cu el, spre folosul, totuși, al reliefării nivelurile subintelectuale de atac asupra Adevărului.

Un oarecare Nicolae Țîbrigan, eliminat pe vremuri de George Simion după o infiltrare nereușită în organizația lui, mini-ipochimen care a atacat în mai multe rânduri site-ul ActiveNews prin venitilatoarele LARICS, între care se numără și fosta Scînteie, actuala Pravda de Dâmbovița, se arată, săracul, deranjat că l-am făcut ceea ce este, adică „slujitorul lui Dungaciu”.

Cu un tupeu demn de mega-ipochimenul lui șef, slujitorul lui Dungaciu, aflat în proces cu revoluționarul Marius Mioc, ne trimite un așa-zis „Drept la replică” cu amenințări stupidoide, în urma articolului cu titlul redacției „ActiveNews: Slujitorul lui Dungaciu cu „Cei 12 apostoli ai dezinformării” merge la Tribunal. Marius Mioc: Acțiune în justiție împotriva lui Nicolae Țîbrigan și a Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „I. C. Brătianu” al Academiei”.

Bietul de el, ajuns câine de pripas prin România după debarcarea din RM, nu a avut timp să învețe și limba română, deși a slugărit sub Dungaciu pe la poarta Academiei Române. Dungăcistul se arată revoltat că l-am fi numit „sluga lui Dungaciu”, ceea ce, după părerea lui, ar fi o insultă.

„În cazul de față, nu avem nicio sursă concretă menționată în Articol precum că aș fi „slugă” a domnului Dan Dungaciu (fostul director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române).”, ne scrie ipochimenul.

„Prin intermediul titlului Articolului ați prezentat informația precum că aș fi, chipurile, „sluga” domnului Dan Dungaciu, precum și informațiile din cererea de chemare în judecată formulată de domnul Marius Mioc, ca realități concrete în lipsa oricăror verificări suplimentare.”, continuă același personaj prezentând în continuare tot felul de fantasmagorii adresate însă domnului Marius Mioc.

Ei bine, am „verificat suplimentar” și am ajuns la următoarele concluzii: 

Pentru că singurul nostru aport la materialul dlui Mioc este titlul, respectiv aprecierea că Țîbîrgan este „slujitorul lui Dungaciu” nu considerăm necesar să publicăm cearșaful lui nespălat, plin de pretinse argumente, ci îl lăsăm pe autorul articolului să-i răspundă mai jos.

În privința titlului, îl vom ruga pe slujitorul lui Dungaciu să pună mâna pe carte și să afle care e diferența dintre „sluga” care se consideră chiar el că este și treapta de „slujitor” pe care i-am acordat-o noi.

Haideți să-l ajutăm public:

SLUGĂ, slugi, s. f. I. 1. Persoană angajată pentru a munci în gospodăria sau în mica întreprindere a altuia, fiind plătită în bani sau în natură. ◊ Expr. ( Înv.) Sluga dumitale (sau dumneavoastră), formulă de salut sau de răspuns la salut. ♦ Fig. Persoană care susține sau apără orbește interesele altuia în schimbul unor avantaje materiale. 2. Fig. Persoană subordonată alteia și obligată, din cauza condițiilor sociale în care se află, să-i execute voința. 3. ( Înv.) Slujitor înarmat de pe lângă casa sau din suita unui boier. II. (Rar) Aparat simplu, format dintr-o scândură scobită la un capăt, care se folosește la scoaterea cizmelor fără ajutorul cuiva; trăgătoare. – Din sl. sluga.

SLUJITOR ~oare (~ori, ~oare) m. și f. 1) înv. Persoană angajată pentru a sluji cuiva, îndeplinind anumite munci. 2) fig. Persoană care lucrează cu devotament într-un domeniu de activitate. ~ al artei. /a sluji + suf. ~tor

sau

SLUJITOR, ~oare [ At: CORESI, EV. 31 / Pl: ~i, ~oare / E: sluji + -tor] 1-2 a, smf ( Asr) Servitor (1). 3 smf ( Asr; cu determinări care precizează sensul) Apelativ pentru specialiști, profesioniști în diferite domenii. 4 smf ( Reg; îs) ~ de masă Paharnic la nuntă. 5-6 smf ( Reg; rar; spc) Om (sau femeie) de serviciu. 7 sm (De obicei cu determinările „al altarului”, „bisericesc” etc.) Preot. 8 sm ( Îvr; fig) Satelit (8). 9 sm ( Înv) Oștean, călare sau pedestru, în slujba domnului țării, a unui boier etc. în evul mediu românesc 10 sm ( Înv) Ostaș de țară în secolele XVI-XVIII. 11 smp ( Înv; spc) Corp de oaste al călăreților și dorobanților. 12 sm ( Îrg) Jandarm. 13 sm ( Înv) Subaltern al marilor dregători domnești așezat la sate ca om (țăran) liber în evul mediu românesc. 14 sm ( Înv; pex) Funcționar al statului feudal.

O să-l rugăm să-și aleagă singur apelativul.

Țibîrgan ne mai scrie că ne trimite „dreptul la replică” de câteva pagini pentru un singur cuvânt al nostru  „În considerarea prevederilor art. 2.7 din Codul Deontologic al Jurnalistului elaborat de Convenția Organizațiilor de Media: „2.7.1. Jurnalistul va corecta cu promptitudine orice eroare care apare în materialele sale. Acolo unde consideră necesar, jurnalistul poate să publice și scuze 2.7.2. Dreptul la replică se acordă atunci când cererea este apreciată ca fiind îndreptățită și rezonabilă”.

Subliniind că chiar noi am contribuit direct la elaborarea Codului amintit îl anunțăm pe ipochimen că cererea sa NU este apreciată ca fiind „îndreptățită și rezonabilă”.

Restul disputei sale cu dl. Marius Mioc, care deja l-a dat în judecată pentru „analiza” LARICS în care îndemna la cenzurarea informațiilor reale despre Covid și vaccinare, se va tranșa, oricum, în și de Justiție.

Apropo: IPOCHIMEN, ipochimeni, s. m. ( Înv. și fam.; azi ir.) Persoană, individ, ins. [ Acc. și: ipochimen] – Din ngr. ipokímenon.

Să nu creadă, săracul, altceva...

Vedeți și Prof. Univ. Dr. Vasile Astărăstoae despre Nicolae Țibrigan, angajatul lui Dan Dungaciu la LARISC - ISPRI - FUMN - Academia Română: BIOGRAFII PARALELE

Comentariile lui Marius Mioc la „replica” lui Țîbrigan:


Articolul publicat conține informații 100% corecte. Domnul Țîbrigan nu indică în replica sa nici măcar un singur exemplu concret de informație falsă din articol. Procesul despre care se scrie în articol e real, poate verifica oricine pe portalul instanțelor: dosar 6175/303/2023 la judecătoria sector 6

Articolul publicat cuprinde și apărările pe care domnul Țîbrigan și le-a făcut în proces, prin întîmpinare, inclusiv mențiune despre calitatea de cercetător științific pe care dînsul o invocă.

Cînd se ajunge la interzicerea unor saituri ori a accesării unor saituri de pe teritoriul României ori al Uniunii Europene și la ștergerea unor filmări de pe internet este vorba exact de cenzură. Este regretabil și contrar normelor democratice că însăși Comisia Europeană s-a implicat în cenzurarea opiniilor critice față de propria ei activitate. Parafrazînd un clasic în viață, această atitudine a conducerii UE nu reprezintă valorile europene ci nu face decît să întineze aceste valori, pentru care și-au dat viața atîția fii demni ai poporului român. 

Articolul domnului Țîbrigan nu promova „dialog constructiv și dezbatere informată” ci se bizuie pe atac la persoană, insinuări de natură politică neîntemeiate pe dovezi și făcea direct apel către cititori - citez scrisele domnului Țîbrigan:
 
„Puteți raporta aceste dezinformări către platformele de social-media unde le-ați identificat. Companiile din domeniul tehnologiei s-au angajat să lucreze împreună cu societatea civilă pentru a combate dezinformările legate de coronavirus („infodemie”). În cazul nostru, e mult mai simplu să raportăm interviul urcat pe YouTube ca Spam or misleading > Scams/fraud, adăugând și o justificare pertinentă de ce respectiva dezinformare încalcă regulile comunității”.
 
În ceea ce privește viața cetățenilor, aceasta a fost pusă în primejdie chiar de măsurile autorităților (să ne amintim, din acea perioadă, de alungarea bolnavilor din spitale pentru ca acestea să fie prefăcute în spitale strict pentru covid, deși uneori rămîneau goale). O dovedește creșterea mortalității de îndată de au fost aplicate măsurile de luptă cu covidul pe care le apăra Țîbrigan. Astfel, conform raportului „Evenimente demografice în anul 2020” publicat de Institutul Național de Statistică „În anul 2020 au decedat 297345 persoane, cel mai mare număr anual de decedați din anul 1938 până în prezent” (pag.13)
 
 
iar conform raportului „Evenimente demografice în anul 2021” la INS „În anul 2021 au decedat 334910 persoane, cel mai mare număr anual de decedați din anul 1938 până în prezent” (pag. 13)
 
În condițiile rezultatelor dezastruoase a politicilor din domeniul sănătății, care se pot vedea din creșterile record ale mortalității (vizibile de altfel și în alte țări din UE), a încerca interzicerea discutării libere a politicilor sanitare adoptate este nu doar o acțiune împotriva dreptului de liberă exprimare ci și un atac la sănătatea publică.

Cînd chiar titlul articolului domnului Țîbrigan vorbește despre „apostoli ai dezinformării”, este vorba chiar de un demers de a acuza pe alții de dezinformare. Domnul Țîbrigan este sociolog de meserie, nu medic, deci nu are o calificare pentru a stabili ce e dezinformare ori informare corectă în domeniul medical și e ciudat că se leagă de faptul că eu nu aș avea asemenea calificare. Lipsa acreditării mele drept traducător de engleză este nerelevantă cîtă vreme domnul Țîbrigan nu indică nici un exemplu concret de greșeală de traducere pe care aș fi făcut-o.

Federația Rusă a întreprins, în problema coronavirusului, exact același tip de dezinformări ca și Uniunea Europeană și România, și împotriva cărora am luat atitudine eu și Sucharit Bhakdi: A susținut că virusul poate fi oprit prin distanțare socială și oprirea de activități (lockdown) - politică nemaiîntîlnită pînă atunci în istoria omenirii. Se mai practicase carantina, dar aceasta însemna izolarea oamenilor bolnavi ori a celor care veneau din alte părți care erau bîntuite de vreo molimă, nu a oamenilor sănătoși și a întregii populații; vezi observațiile domnului Vasile Astărăstoae, fost rector al Universității de Medicină din Iași și fost președinte al Colegiului Medicilor din România: https://astarastoae.wordpress. com/2024/02/14/lockdown-un- concept-nou-al-sanatatii- publice/ .
 
Mai tîrziu Rusia a susținut și vaccinarea (fiind prima țară din lume care a început vaccinarea anticovid:
 
https://www.digi24.ro/stiri/ externe/rusia-a-inceput- vaccinarea-anti-covid-la- moscova-cu-sputnik-v-1412588 ). Deci, în problema covid, eu sau Sucharit Bhakdi nu am fost aliați, voluntari sau involuntari, ai Kremlinului, ci adversari ai politicilor acestuia. În această problemă a existat o susținere reciprocă între Federația Rusă și Uniunea Europeană (inclusiv guvernul român) pentru a dezinforma populația și a face măsurile de limitare a libertăților cetățenești să pară necesare și acceptabile.

Articolul domnului Țîbrigan a fost preluat de „Adevărul” și astfel a devenit foarte accesat: https://adevarul.ro/blogurile- adevarul/stop-fals- coronavirus-cei-12-apostoli- ai-2013634.html
 
Saitul „Adevărul” era în anul 2020 unul dintre cele mai citite saituri de presă din România și automat, după publicarea în „Adevărul”, articolul s-a răspîndit și pe alte saituri și agregatoare de știri. La vremea aceea (aprilie 2020) fiind stare de urgență, oamenii nu aveau voie să iasă din casă decît cu declarație pe proprie răspundere și motive întemeiate, se opriseră cursurile școlare și o mulțime de activități economice, problema covid era de maxim interes pentru opinia publică și articolul a avut vizibilitate foarte mare. La foarte scurt timp de la preluarea articolului pe saitul „Adevărul” interviul cu Bhakdi incriminat în articol a fost șters de pe youtube.” INTERVIUL ÎN CAUZĂ, MAI JOS: