ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Îndemnurile la epurare etnică în Fâșia Gaza devin tot mai numeroase și mai sonore la Tel Aviv. Ce urmărește cu adevărat operațiunea Săbii de Oțel?

Jerusalem Post scrie:

„Israelul ar trebui să-i trimită pe palestinienii din Gaza care fug de lupte spre taberele de refugiați din Liban, iar Fâșia Gaza să fie complet golită, rasă și transformată într-un muzeu cum este lagărul de concentrare de la Auschwitz, din Polonia, a declarat șeful Consiliului regional din Metula, David Azoulai, la radio 103 FM.”

Potrivit ziarului israelian, iată cum și-a explicat Azoulai planul:

„După 7 octombrie, în loc să îndemnăm oamenii să plece spre sud, ar trebui să-i dirijăm spre plaje. Marina îi poate transporta până la coastele Libanului, unde există deja suficiente lagăre de refugiați.

„Apoi ar trebui stabilită o fâșie de securitate între mare și bariera de la frontiera Gaza, complet goală, pentru a aminti ce era odinioară. Aceasta ar trebuie să semene cu lagărul de concentrare de la Auschwitz.”

„Ziceți-le tuturor celor din Gaza să meargă pe plajă. Navele marinei ar trebui să-i care pe teroriști pe țărmurile Libanului. Întreaga Fâșie Gaza ar trebui să fie golită și rasă, la fel ca la Auschwitz. Să devină un muzeu care să pună în valoare capacitățile statului Israel și să descurajeze pe oricine să trăiască în Fâșia Gaza. Asta trebuie făcut pentru a le oferi o reprezentare vizuală.”

Și Azoulai a conchis:

„Ce s-a petrecut pe 7 octombrie a fost un al doilea Holocaust. Libanul are deja lagăre de refugiați, acolo trebuie să fie duși. Ar trebui să lăsăm Gaza pustie și distrusă pentru a servi ca muzeu, demonstrând nebunia oamenilor care au locuit acolo.”

Ziaristul israelian Shimon Riklin a lansat și el, în cadrul unei emisiuni televizate, un apel fățiș la epurare etnică și la genocid, afirmând în râsetele colegilor de platou:

„Sunt în favoarea crimelor de război, nu îmi pasă dacă sunt criticat. Nu pot să dorm dacă nu văd case arzând în Gaza. Vreau să nu mai rămână acolo nimic unde ei (palestinienii) să se poată întoarce. În Tora scrie că obișnuiau să semene pământul cu sare și că trebuie să plângă.”

Întreaga operațiune numită Săbii de Oțel, al cărei scop declarat a fost lichidarea Hamas, a avut de la bun început aspecte care îi trădau intențiile reale, de epurare etnică.

Peste 60% dintre victimele bombardamentelor israeliene din Gaza sunt civili, scrie The Guardian, un nivel nemaivăzut până acum la operațiunile similare din trecut.

După 7 octombrie, armata israeliană a ucis până acum peste 7.700 de copii, în vreme ce numărul total al civililor uciși se apropie de 20.000.

În două luni și o săptămână, în Gaza, au murit cu mult mai mulți civili decât în doi ani de război în Ucraina.

Pe de altă parte, întregul mod în care se desfășoară operațiunea Săbii de Oțel dovedește că scopul său real este nu distrugerea Hamas ci raderea Gazei de pe fața pământului.

O demonstrează limpede două analize ale distrugerilor, publicate de The Economist,

respectiv, de New York Times.

Mai mult, Human Rights Watch a acuzat Israelul că folosește înfometarea ca armă de război împotriva civililor din Gaza, urmărind în mod evident alungarea sau exterminarea lor.

Scopul tuturor acestor atrocități nu este greu de bănuit: Israelul are pe termen lung ca obiectiv anexarea Gazei și Cisiordaniei într-un mare stat evreu.

Numai că acesta nu ar fi cu adevărat „evreu”, în condițiile în care, în prezent, populația evreiască reprezintă doar 47%.

Singura cale pentru a rezolva această „problemă” o reprezintă o mare epurare etnică.