ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deja se pare că avem de-a face cu un caz foarte complicat, care necesită rugăciunile speciale ale sfântului ocrotitor care i-a oblăduit onomastica.

Problema este că spumele la gură ale cloroticului Vasile Bănescu au următoarele efecte:

- în timp ce toată haznaua progresistă #rezist (din care provine Bănescu) exultă ca de obicei, alături de PLUSR ca emanație politică și gașca dilematică "Martorii lui Petrov" (globaliștii oricum îl detestă pe IPS Teodosie din totdeauna, dar mai abitir din plandemie),

- deci în timpul acestui atac scelerat, Pleroma creștină se adună lângă Ierarhul atacat, într-o polarizare firească a bucăților de fier în jurul magnetului duhovnicesc.

- Patriarhia Română, cu un asemenea purtător de cuvânt veninos și ridicol, pe care creștinii ortodocși nu-l pot asuma nici o secundă, își pierde credibilitatea, adică

- dacă PF Daniel își folosește chihuahua ca să-i capseze anteriul unui Arhiepiscop pe care nu-l înghite, efectul este complet pe dos decât cel scontat. Nu cred că ar trebui să se bazeze pe lipsa de discernământ a pleromei ortodoxe, care oricum s-a lămurit din plandemie câte parale face dl. Bănescu, cel ce făcea reclamă la Astra - Zeneca pe postul Trinitas și emisiuni de susținere a dictaturii bio-medicale.

- Strategia este greșită, mai ales că vine pe o cabală a unor unelte globaliste (foarte probabil coordonate), care au aruncat în aer stabilitatea Bisericii cu o temă falsă, exact înainte de Înviere. Iar singurul ierarh care a intuit pericolul acestei uneltiri - ce are potențialul de a realiza o SCHISMĂ FĂRĂ PRECEDENT în BOR - a fost chiar "indezirabilul" Teodosie.

- În acest timp, conspiratorii idolatri, care vor o adaptare ideologică a Bisericii ca să poată fi asimilată mai ușor de UE, prin ruperea părtășiei cu Biserica Ortodoxă Universală sub pretextul, incult teologic, cum că aceasta este "rusească", și-au găsit ca pilon de susținere, pe lângă cei doi ierarhi ecumeniști, exact pe funcționarul înfipt în Dealul Bucuriei. Care e asimilat public ca voce a Patriarhului, iar de cei mai puțin prezenți în viața eclezială, chiar cu Vocea BOR.

Sigur că, la final, putem pune întrebarea: Patriarhul Daniel vrea să devină un reprezentant al intelighenției globaliste și al energumenilor cărora Ortodoxia integrală (a Sfinților Părinți) le este stavilă în calea Marii Resetări aflată în curs, deci al unei minorități corporatist-progresiste care își ia lumina de la Davos, sau să rămână Patriarhul unui popor care de Sfintele Paști își aprinde candela, mai ales pe cea a sufletului, din focul Sfintei Lumini de la Ierusalim?

* parafrază la celebrul catren proletcultist scris de A.E. Baconsky:

"Trece o noapte, trece înc-o zi,
Lupta se ascute între clase,
Iar chiaburii se arat-a fi
Elemente tot mai dușmănoase!"