ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Domnul Arafat este supărat tare, susținând ca are cineva ceva cu el și ca sunt fake news-uri că nu l-a numit nimeni șef la DSU.

Și o luă dânsul pe repede înainte și se apuca sa posteze dovada suprema: un ordin al MAI (captura foto mai jos).

Numai ca ordinul ala nu prea are nicio treaba cu OUG nr. 1/2014.

Prin OUG nr. 1 din 29 ianuarie 2014 (neconstitutionala, de altfel, ca incalca multe articole din Constituție și art 115 alin 4 - ca nu era nicio urgenta și art 115 alin 6 - ca afectează instituții fundamentale ale statului) s-a înființat DSU.

La art. 1 alin 2 din OUG nr 1/2014 se prevede:

„Departamentul este condus de un secretar de stat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, NUMIT PRIN DECIZIE a Prim-ministrului.”

Deci, șeful DSU trebuie sa fie secretar de stat al MAI și este numit prin decizie a Prim-ministrului.

În aceeași zi în care a fost adoptata OUG nr. 1/2014, respectiv la data de 29 ianuarie 2014, d-l Arafat:

- a fost eliberat din funcția de secretar de stat al Ministerului Sănătății (prin decizia nr. 19 a Prim-ministrului)

- a fost numit în funcția de secretar de stat al MAI (prin decizia nr. 20 a Prim-ministrului), NEFIIND numit șef al DSU.

În aceeași OUG nr. 1/2014, la art II alin 1 se prevede

"În scopul coordonării activităților privind organizarea, funcționarea și finanțarea Sistemului național de asistență medicală de urgență și de prim ajutor calificat, precum și a serviciilor profesioniste pentru situații de urgență se înființează Comisia interministerială pentru suport tehnic."

Dl. Arafat, ca secretar de stat, a fost numit președinte al Comisiei interministeriale pentru suport tehnic, prin decizia nr. 129 din 24 martie 2014 a Prim- Ministrului.

Nu exista nicio decizie a prim-ministrului publicata în Monitorul Oficial prin care sa fi fost numit dl Arafat șef al DSU.

Dovada ca nu exista deloc o astfel de decizie (chiar nepublicata în Monitorul Oficial) sta faptul ca dl Arafat a postat un ordin al MAI (prin care oricum nu este numit șef al DSU).

Oricum, persoana competenta sa îl numească șef la DSU era prim-ministrul, conform art. 1 alin 2 din OUG nr. 1/2014.

Drept urmare, nimeni nu are nimic cu dl Arafat, numai ca nu exista vreun act de numire ca șef al DSU, dansul victimizandu-se degeaba.

PS: Curtea de Apel Alba Iulia, în dosarul Monei Petruț deja a dat o Hotarare in acest sens.

Citiți: DE CE ARAFAT E ILEGAL ȘEFUL DSU. Curtea de Apel Alba Iulia a venit cu clarificări după bomba de azi prin care se constată că COMANDANTUL VACCINIST a semnat în fals toate deciziile PANDEMIEI. Posibile Capete de Acuzare, conform cititorilor ActiveNews

Captură Arafat: