ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu mai țin minte unde am citit (la un sud-american, parcă) lamentația unui mutilat de război: de fiecare dată când cineva îmi dă de pomană, simt ca un junghi în mont.

Cum se împacă Pomana cu Demnitatea?

Sub forma milei comunitare, mândrei Ucraine i s-a administrat un scuipat în ochi.

Pentru că Mila nu a fost suficientă, s-a apelat la Fraudă.

Iubirea creștină s-a transformat în propagandă. Facerea de Bine a devenit siluire de mamă.

Iar bărbatul Zelenski, simbolul onoarei și al adevărului, ce face?

În loc să respingă cu indignare pomana, în loc să se înfurie, să tune și să fulgere, așa cum atât de convingător se răstește la parlamentele străine cerând bani și arme, ei bine, marele Z exultă.

În loc să le arunce premiul în ochi organizatorilor Eurocolivei, se face că crede că e pe bune. Și, ca orice actor mediocru, supralicitează:

„Curajul nostru impresionează lumea, muzica noastră cucerește Europa. Anul viitor, vom organiza Eurovisionul la Mariupol”.

La fel ca Eurovisionul, Zelenski este un fals al istoriei.

Un produs calp din mucava și sclipici, fabricat de televiziune, pe care oamenii l-au luat de bun și l-au pus în fruntea lor.

Ucrainenii ar trebui să se teamă: la un moment dat, președintele TV va dispărea. Măștile și sclipiciul vor cădea.

Pogorât miraculos din micul ecran printr-un trucaj al istoriei, Zelenski se va întoarce în neantul ficțional din care s-a întrupat.

Însă nenorocirea pe care le-o lasă supușilor va fi reală. Atunci, zeci de milioane de maloruși vor simți un junghi în mont.

P.S. Și românii toți (inclusiv basarabenii) ar trebui să aibă fiori reci pe spinare: frauda pentru Slava Ucrainei s-a făcut pe spinarea lor.

De la circul Eurovision la drama de pe front nu e decât un pas!