ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Dacă adăugăm și ingredientul salmonela, descoperit la unele ferme de către colegii noștri, în condițiile în care la fiecare dintre aceste structuri ar trebui să existe filtre serioase, nu superficiale, atunci puiul vopsit devine și UN PERICOL PENTRU SĂNĂTATEA NOASTRĂ. Ne confruntăm cu un ATENTAT SERIOS LA SIGURANȚA FIECĂRUIA DINTRE NOI: pui îngălbeniți pentru a părea mai buni, împănați cu tulpini de salmonela periculoase.” (Horia Constantinescu, 27 martie 2024, încă președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor -ANPC)
......................................................................................
Ce să vă spun... de ieri, problema spinoasă a puiului vopsit s-a rostogolit neîndurător în presă, unde, știți, se găsesc numai și numai profesioniști... Deci, ce-avem noi aici? Păi... avem imagini cu gospodine spălând cu peria de sârmă niște pui dolofani pe care, în mod normal, ar trebui să scrie „la cuptor, cu mirodenii, miam! miam!”. Dar, nu... Gospodinele freacă și freacă, doar-doar s-o lua pojghița galbenă de pe spinările dolofanilor. Și este demonstrat că dacă muncești temeinic și te străduiești, până la urmă se ia! Oare cărui fapt datorăm noi acest entuziasm popular pentru dezgălbenirea puiului? Acțiunea a fost declanșată de ideile crețe ale domnului Horia Constantinescu, cel care, dorind să se remarce în calitate de candidat PSD pentru Primăria Constanța, a zis că o astfel de acțiune în forță împotriva puilor de culoare galbenă va atrage în mod pozitiv atenția asupra candidaturii sale. Cel mai mult s-a strofocat în ajutorul său ANTENA 3 CNN. După ce toată ziua s-au difuzat reportaje cu copane și aripioare galbene înghesuite în vitrine, spre seară se ajunsese la întrebarea de-o mare adâncime filosofică dacă nu cumva „gălbeneii” pot declanșa... pot declanșa... ei, așa, mai cu fereală, s-a rostit în context și cuvântul „cancer”. Na, problema! Văzând până unde s-a ajuns pentru că a mâncat domnul Horia Constantinescu puțin rahat doar ca să atragă atenția în campania electorală cum că dânsul este profund preocupat de soarta cetățenilor, evident că a urmat bătutul în retragere. Poate și pentru că a intervenit domnul Alexandru Cîrîc de la Institutul de Cercetare Alimentară (ICA) și a explicat, fiind întâmplător specialist în domeniu, că șeful ANPC cam bate câmpii și bietul pui galben nu-i cu nimic mai nociv decât un pui alburiu savurat dimpreună cu o garnitură de morcovi! Nu tu ATENTAT, nu tu PERICOL SERIOS PENTRU SĂNĂTATE, nimic! În concluzie, deoarece ne aflăm în domeniul avicol, putem spune că falnicul cocoș PESEDIST Horia Constantinescu a tras un cucurigu-gagu! de mare amploare, însă prea s-a forțat când și-a luat avânt și rezultatul a fost un găinaț dodoloț! După care, cocoșul s-a retras de la conducerea AVSP pentru a se dedica în totalitate campaniei electorale:

„Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect (candidatura pentru Primăria orașului Constanța, n.n.). Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității... (păi, ce, n-a scris? n.n.) Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat). Trăiesc senzația unui divorț prin acord (!!!, n.n.), dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. (aici da, am scos batista, că e un comunicat de mare sensibilitate, n.n.) Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate (!!!, n.n.) și o reputație impecabilă în această poziție.” ( Horia Constantinescu, pe pagina lui de FACEBOOK, pe 28 martie 2024)

V-am spus mai sus, așadar, ce-a făcut cocoșul pesedist... acum să vedem ce-a făcut găina liberală, că ei formează o familie acum, știți... Păi, cea mai cunoscută găină liberală, pre numele ei Rareș Bogdan, a susținut un discurs în fața primarilor din Republica Moldova care s-au înscris în PNL și le-a zis așa:

„Întrebarea unui jurnalist pe care mi-ar plăcea să-l cunosc mai de-aproape a fost EXTREM de dură, EXTREM de directă, dar EXTREM de plină de semnificații. A întrebat așa: «Domnule președinte Ciucă, domnule general, ce credeți: cine va ajunge pentru prima dată la Chișinău... tancurile lui Putin sau steagul Uniunii Europene și Europa?» Iar președintele Ciucă a răspuns... eu n-am să vă spun ce a răspuns (!!!!, n.n.) pentru că o să vă detalieze cu siguranță Excelența sa ce a răspuns, dar a răspuns EXTREM de inteligent și EXTREM de plin de semnificație și profund (!!!!, n.n.), astfel încât ziariștii au notat... După care am urmărit cu mare atenție (...și preocupare, cred..., n.n.) și mi-au confirmat alți colegi astăzi că au transformat-o într-o știre care s-a distribuit EXTREM de puternic în Republica Moldova pentru că în contextul acesta EXTREM de complicat în care Ucraina e atât de-aproape de dumneavoastră (!!!, n.n.) și atât de aproape de noi (!!!, n.n.)... Într-un moment în care de la o zi la alta nu vedem că lucrurile se liniștesc, ci din contră, că lucrurile parcă cresc în intensitatea unui război pe care nu credeam vreodată că-l va mai vedea Europa poate mai mult ca niciodată un cunoscător al relațiilor internaționale , un general de armată, este mai potrivit decât oricând (!!!, n.n.) să conducă cel mai galonat (!!!, n.n.) și cel mai important (!!!, n.n.) partid al României și de asemenea să ocupe a doua poziție în ierarhia statului român cea de președinte al Senatului României!” (Rareș Bogdan, 23 martie 2024)

Adică: „DIN EXTREMĂ ÎN EXTREMĂ, SPRE VICTORIA SUPREMĂ”! Cu această ocazie am aflat că Excelența sa, domnul Ciucă-al nost’, a spus ceva extrem de inteligent! Bine, fiind singura dată când i se întâmpla, aș fi fost și eu curioasă să aflu care-a fost acel „ceva”, dar degeaba... că Rareș nu ne-a dezvăluit! În schimb, a „dat din casă” și a mărturisit că PNL este cel mai GALONAT PARTID! I-auzi, dragă! Așa, da! noi bănuiam... dar chiar e timpul să scoateți, băieți, epoleții și gradele la vedere, că destul v-ați tot prefăcut a fi civili!

Aș zice, în acest context, că găina penelistă a făcut la Chișinău un frumos ou paralelipipedic, cu gălbenușul vopsit, iar cocoșul pesedist a marcat momentul producând un găinaț pe măsură! Și aș mai zice că parcă niciodată în politica românească nu au fost atâtea GALINACEE GALONATE de partid pe metrul pătrat!