ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Privesc imaginile cu îngrămădeala halucinantă de la Congresul PNL. 
 
În fața lor, trecutul pălește.

Ludovic Orban, în biroul de premier, alături de câțiva acoliți, fără măști, bând whisky și fumând trabuce...

Petrecerea de la ziua fiicei lui Rareș Bogdan, cu un purcoi de invitați...

Raluca Turcan fără mască înghesuindu-se în camionetă cu admiratorii...

Toate astea sunt mofturi. De fiecare dată, protagoniștii NU au dorit ca imaginile să fie date publicității. Au avut cumva o minimă decență a discreției, dar au fost dați în vileag fără voia lor.
 
Cu Congresul PNL lucrurile stau radical diferit. Legea este încălcată în lumina reflectoarelor. Ostentativ. Arogant. Sfidător.

În frunte cu primii trei oameni în stat, toată crema politică a țării și-a acordat dispensă de la lege pentru a face circ și tămbălău. Pentru a se da în stambă.

Dispensa a fost semnată de neînduplecatul Raed Arafat însuși, acest Savonarola al Covidului.

Nici la alegeri nu a fost o asemenea destrăbălare mediatică. Atunci s-au străduit să modifice cifrele, să pitească morții, să păstreze aparențele. Acum, totul este pe față.

Poporul asistă uluit la aceste scene. El, terorizatul, prigonitul, zăvorâtul, interzisul, restricționatul, se convinge cu ochii holbați nu doar că egalitatea nu este pentru căței. E mai grav: cățeii care latră, riscă ecarisajul. Ajung piele de mănuși.

*


Buluceala de la Congresul PNL seamănă frapant cu o sinucidere politică colectivă. Avocatul Toni Neacșu crede că, după ziua de azi, după imaginile neverosimile cu inși călcându-se în picioare unii pe alții și toți la un loc legea, PNL va apuca pe drumul spre groapa istoriei, după modelul PNȚCD.

Într-o lume normală, Toni Neacșu ar avea dreptate. Într-o lume cu alegători și aleși, cu democrație, o asemenea ciurdă ar fi măturată de pe scena politică.

Dar dacă ciurda știe ceva ce poporului uluit de la televizor îi scapă?

Dacă lumea post-COVID va arăta cu totul altfel? Dacă nu vor mai exista partide și voturi, deci nici interes de a fi pe placul alegătorilor?

Dacă lumea post-COVID va fi condusă de niște șmecheri nealeși de nimeni și aburcați pe spinarea popoarelor, după modelul UE? 

Dacă tagma asta de parveniți va fi apărată de sbiri înarmați până în dinți, împotriva propriilor popoare, ca în Australia?

Dacă, departe de a fi o sinucidere colectivă, sfidarea de la Congresul PNL a avut rolul de a transmite un semnal cumplit? Dacă sfidarea aceasta fățișă are menirea de a ne urla că s-a sfârșit până și cu aparențele de democrație. 

Gata cu joaca! Ciocu' mic!

Dictatura s-a instalat oficial!