ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


MOTTO: „Mihaela Miroiu, profesor universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a fost numită de președintele Klaus Iohannis membru în Consiliul de conducere al Institutului Cultural Român. Mihaela Miroiu este inițiatoarea primului program doctoral de Știinte politice din România, a primelor cursuri de teorii feministe și a primului masterat de Studii de gen” ( HOT NEWS.ro, 16 iunie 2017)

...................................................................................
Ah! nu-i de colea să te pupe-n fund, tocmai pe tine, mascul falnic și președinte aflat, pe deasupra, la al doilea mandat, o feministă adevărată! Căci doamna Mihaela Miroiu e o feministă declarată, acoperind acea zonă a ideilor despre care eu obișnuiesc să spun, în mod reprobabil, desigur: „asta ne mai lipsea, că în rest aveam de toate!”.

Acolo unde cetățeanul având capul pe umeri a văzut nesimțirea crasă a insului grobian care și-a înfipt pupitrul în axul de simetrie al Arcului de Triumf, de Ziua Națională a României, doamna Miroiu, feministă și „Professor (!!!, că pe românește dânsa nu mai știe cum se spune, deși textul de prezentare de pe pagina de profil este conceput, în rest, în limba română, n.n.) la SNSPA”, a văzut ceva total diferit:

„Președintele, astăzi. (aici doamna ne prezintă o fotografie cu grobianul înmănușat și îmbotnițat aflat sub Arcul de Triumf, pe 1 Decembrie 2020, n.n.). Și o seară specială de la Centenar, precum și una specială de la prima zi națională cu K. Iohannis. (aici doamna ne prezintă fotografii extraordinar de proaste din „Cotroceniul lucrului bine făcut”, unde este dânsa împreună cu Sorin Ioniță, Victor Rebengiuc și alții, pe 1 Decembrie 2018, cred, n.n.) Dincolo de orice critici, Iohannis este cu adevărat Președinte.” (asta așa este, deși noi am sperat că ar fi doar un vis oribil, dar se pare că nu... dânsul e chiar președinte...,n.n.) (Mihaela Miroiu, 1 Decembrie 2020, pe pagina ei de FACEBOOK)

Mai demult aceeași doamnă Miroiu, poate mai puțin atentă decât noi la discursul președintelui ne-a spus despre acesta că e „...sobru și decent, foarte măsurat în vorbe,(...) nu ar insulta, nu ar calomnia. Are un tip de decență și de discurs care sunt de apreciat.”(RADIO EUROPA LIBERĂ 21 noiembrie 2019)

Comparați aceste fraze cu tot ceea ce ați auzit în ultima vreme rostit de Klaus și vedeți ce vă iese...

Însă nu postarea de pe 1 decembrie 2020 e preferata mea din creația doamnei Miroiu, ci cea de mai jos:

„Vara aceasta trăiesc într-un oraș în care toți cei pe care i-am văzut eu la concerte stradale, în autobuze, magazine, taxiuri, în toate spațiile închise, toți, dar toți poartă mască. Găsești dezinfectanți în orice loc cu spații închise sau cu oameni mai mulți. Suprafețele sunt dezinfectate după fiecare folosire. Pe străzi ne ocolim cu grație, ca să nu ne apropiem imprudent. Străzile sunt pline cu portrete ale unor mari personalități care au fața acoperită de o mască pe care poți citi un gând înțelept. Noi ne privim ghicind că, de fapt, ne zâmbim pe sub trecătoarele noastre măști. Și că am vrea să ne reîntâlnim cu toții după ce le vom putea da jos. Că ne vom îmbrățișa. (Poate am fost norocoasă, dar chiar tot timpul?) Normalstadt, pe numele său oficial Sibiu, pe numele său istoric: Hermannstadt. Orașul nostru vă așteaptă cu drag, dacă îi respectați regulile.” (MIHAELA MIROIU, 7 iulie 2020, pe pagina ei de FACEBOOK)

Superb! Se înțelege că taman așa, respectând cu strictețe, neabătut, toate aceste reguli, iar nu cum fac troglodiții de Mitici de dincolo de Carpați care nu „arată că le pasă”, Normalstadt-ul doamnei Miroiu a ajuns la începutul lui noiembrie PE PRIMUL LOC la numărul de infectați la mia de locuitori. Și nu numai că a ajuns în frunte, dar a și rămas o perioadă acolo, pe „platoul” așezat frumos peste cocoașe, cu temeinicia lucrului bine făcut:

„Sibiu devine primul județ din România cu incidență mai mare de 7 la mia de locuitori, conform situației cumulate în ultimele 14 zile. Sibiul ar putea intra în carantină. Municipiul are o rată de infectare de peste 11 la mie” (DIGI 24.ro, 11.11.2020)

„Județul Sibiu este pe primul loc la rata de infectare cu Covid, luni înregistrând un indice de infectare de 9 la mia de locuitori. Municipiul a ajuns marți la un indice de 13,63 la mia de locuitori.” (RADIO EUROPA LIBERĂ, 17 noiembrie 2020)

„Sibiul se află la aproape aceeași rată de infectare ca în urmă cu o săptămână, când a intrat în carantină” (MEDIAFAX.ro, 23 noiembrie 2020)

Asta cu toate că „pe străzi, ne ocolim cu grație”... cu toate că „toți, dar TOȚI poartă mască”... încă din vară și cu toate că „suprafețele sunt dezinfectate după fiecare folosire”. Doamnei Miroiu i s-a părut simpatic ca în Normalstadt să dai nas în nas, prin vitrine, ba cu Wolfgang Amadeus Mozart purtând mască de protecție (conformă, sper...), ba cu Marie Curie la fel de igienic mascată.

Asta e, cetățeni... eu cred cu tărie că strădania luʹ Hermannstadt de a respecta toate regulile sanitare a fost remarcată la nivel înalt și de aceea a și obținut premiul întâi cu coroniță: primul pe țară la infectări o perioadă îndelungată!

................................................................................................
P.S. Să nu vă înșelați: textul de mai sus nu ironizează în nici un fel populația lovită de epidemie, ci doar pe apologeții regulilor sanitare, cei care ne explică, doct, superioritatea poporul educat de peste Carpați asupra poporului format din Mitici de la sud și est de arcul carpatic. Se pare, totuși, că nici poporul superior nu s-a spălat suficient pe mâini, că altfel nu-mi pot explica...