ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii 8 ani am desfășurat în jur de 150 de acțiuni în sprijinul întăririi identității românești din Transilvania, participând activ și semnificativ inclusiv la protestele împotriva politicii globaliste a plandemiei. Pe scurt, enumerăm:

- acțiunile caritabile s-au orientat mai ales către comunitățile sărace din mediul rural, dăruind în acest sens câteva tone de alimente de bază familiilor de români din 15 localități, copiilor de orfelinatul Casa Sfântul Iosif din Ordoheiu Secuiesc, precum și bătrânilor de la căminul din Hăghig.

-acțiunile pentru sprijinirea învățământului cu predare în limba română au constat în acordarea de premii de sfârșit de an școlar în secțiile și unitățile de învățământ românești din aproximativ 20 de localități, organizarea de concursuri de istorie națională la Târgu-Secuiesc și Sfântu-Gheorghe, precum și în desfășurarea programului de burse „Români pentru Români” adresat până în prezent unui număr de 50 de elevi din Harghita, Covasna, Mureș și Satu-Mare, până la finalul acestui an, preconizând să avem în acest proiect încă 20 copii. La majoritatea acțiunilor noastre am avut în vedere să participe alături de noi un număr cât mai mare de tineri, intenționând a sădi în sufletul și modul lor de viață sentimentul dragostei de țară și neam.

- întărirea identității prin tradiție. Am dăruit de-a lungul timpul 400 de costume naționale copiilor români din Covasna, organizând împreună cu doamna Alexandra Pintrijel Hagiu din Zăbala ,,Sezătoarea Românilor din Covasna și Harghita” la Muzeul Satului Dimitrie Gusti. Cu acest prilej s-a desfășurat si o procesiune religioasă din Piața Universității pâna la Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde cei 200 de români din Inima Țării, înveșmântați în costume naționale, au lăsat drept mărturie a trecerii lor, Troița Românilor din Covasna și Harghita.

- acțiunile de protest s-au desfăsurat pentru respingerea Codului Administrativ elaborat în 2018 de către UDMR și PSD, prin care limba maghiară ar fi devenit a doua limbă oficială în statul român, obligativitatea folosirii ei, extinzându-se de la nivel local, la nivel central, anume în prefecturi si deconcentrate, desființându-se totodată pragul de 20% pondere minorități naționale necesar utilizării limbii maghiare în administrația locală. În Marșul pentru Limba Română de la Parlament până la Palatul Cotroceni din iulie 2018, organizat împreună cu Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș am reușit să mobilizăm peste 3000 de oameni din întreaga țară, precum si majoritatea organizațiilor patriotice. Acest mare protest cu impact semnificativ inclusiv în mass-media, precum si mitingurile care au urmat în anul 2019 și 2020 au contribuit decisiv la respingerea acelui proiect legislativ.

- organizarea și participarea semnificativă la sărbătorirea zilelor naționale, 1 Decembrie, 24 Ianuarie, precum și a Tratatului de la Trianon, la Târgu-Secuiesc, Sfântu-Gheorghe și Odorheiu-Secuiesc, reușind să mobilizăm în aceste puncte strategice oameni și organizații din întreaga țară. Cu aceste ocazii am dăruit românilor din localitățile respective peste 3500 de steaguri tricolore. Organizarea marșului celor 1000 de români cu 1000 de steaguri tricolore din 1 Decembrie 2017 de la Târgu-Secuiesc și sărbătorirea Unirii din 24 ianuarie de la Sfântu-Gheorghe cu participarea Călușarilor din Brasov și a cetelor de ursari din Dărmănești, însumând 300 de oameni în ,,Jocul Ursului” de pe Valea Uzului, rămânând în istorie ca premiere naționale, încărcate cu o mare putere simbolică. Mulțumim pe această cale încă odată Primăriei Orașului Dărmănești, personal domnului primar Constatin Toma pentru mobilizarea tuturor cetelor de ,,oameni-urs” din zona respectivă. În anul 2015 am participat la primul marș al românilor de la Târgu-Secuiesc, anunțând cu acest prilej prima acțiune 1000 de steaguri tricolore pentru Covasna și Harghita, pentru Târgu-Secuiesc fiind destinate 500 de steaguri. Acest lucru a atras ura extremiștilor maghiari din organizația 64 de Comitate care au inițiat un atentat terorist împotriva noastră, intenționând să ne arunce în aer cu dispozitivele explozive confectionate artizanal de către membrii grupării respective. Planul lor a fost stopat de serviciile de informații românești, liderii organizației fiind mai apoi condamnați de justiție pentru acte de terorism.

- acțiuni în Cultul Eroilor, Martirilor și Sfinților Români.

Organizarea împreună cu Primăria Orașului Dărmănești a Zilei Eroilor și Zilei Armatei la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului în fiecare an, începând cu 2019. Obiectivul a fost si este stoparea dărâmării Crucilor Eroilor Armatei Române din Primul Război Mondial, de către structurile maghiare reprezentate de UDMR și statul ungar. Organizarea de pelerinaje la Mănăstirea Petru Vodă, spre cinstirea memoriei Sfântului Justin Pârvu și a tuturor sfinților și martirilor înmormântați în cimitirul mănăstirii. Organizarea comemorării victimelor Dictatului de la Viena la Cluj-Napoca, precum și a protestelor împotriva ridicării statuii lui Samuel Brukenthal de la Sibiu, ce întinează memoria martirilor Horia, Cloșca și Crișan. Participarea la protestul de la Turda, împotriva mutării statuii lui Avram Iancu din centrul orașului.

- sprijinirea ortodoxiei în Covasna și Harghita, prin participarea la marile sărbători religioase, prin dăruirea a 2000 de icoane și sute de cărti de rugăciune și biblii, românilor din Inima Țării, strânse de la oameni din întreaga țară, precum si de la protopiate, mănăstiri și Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Organizarea de pelerinaje la Vârghiș, Herculian, Doboșeni, Baraolt, Doboi, Aita Medie, Ojdula, acolo unde parohiile ordodoxe au foarte puțini enoriași.

Asociația Calea Neamului a participat activ la marea majoritate a protestelor împotriva restricțiilor aberante impuse de politica ”pandemiei”, inclusiv la manifestațiile împotriva v@xxinării obligatorii din Piata Victoriei, Palatul Parlamentului și Piața Universității. Considerăm că politica din acei ani a încălcat în mod grav libertatea individuală și națională, afectând semnificativ într-un mod negativ societatea românească din punct de vedere social, religios, economic și educațional. Asociația noastră, pe lângă participarea sau organizarea acestor proteste împreună cu alte organizații și-a desfășurat și activitățile specifice, fără a ține cont de restricțiile anticonstituționale impuse abuziv de guvernele acestei perioade.

Toate aceste acțiuni întreprinse în ultimii opt ani, de sprijinire a identității, implicit liertății naționale românești, precum și sutele de articole publicate pe internet mi-au atras din partea unor organizații și partide maghiare zeci de reclamații adresate Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, unele soldate cu amenzi aflate în stadiul de contestare, respectiv în judecată la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce am avut câștig de cauză la Curtea de Apel și altele încă în analiza CNCD. În câteva situații s-au formulat plângeri penale pentru incitare la ură legate de recitarea poeziei Doina și folosirea în textele mele a unor citate din Mihai Eminescu, contestarea prin diverse texte a unor proiecte de lege elaborate de UDMR, organizarea Zilei Eroilor la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului și prezentarea fenomenului de maghiarizare din Covasna și Harghita. Toate aceste plângeri s-au soldat cu neînceperea urmăririi penale, fiind citat la secțiile de Poliție din Bacău și Brașov, inclusiv la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Brașov. La ora actuală deciziile de NUP sunt contestate de Fundația Szekler Monitor și partidul Civic Maghiar. Amenzile primite pentru organizarea sau participarea la acțiunile din timpul pandemiei, atât cele pentru protestele împotriva restricțiilor cât și cele pentru acțiunile din Covasna si Sibiu, impotriva ridicării statuii lui Samuel Brukenthal, au fost plătite sau contestate.

Toate aceste acțiuni, pe care eu le consider misiuni pentru țară și neam, le-am putut îndepli cu sprijinul oamenilor de pe întreg cuprinsul țării și din diaspora și tot cu ajutorul lor nemijlocit am putut face față amenzilor și proceselor. Se aduce vorbire foarte des despre unirea organizațiilor, asociațiilor, punctual, cu prilejul diverselor manifestații, s-a realizat de multe ori si această unire, dar eu consider că principala realizare a Căii Neamului a constat în unirea a mii de români în acțiunile noastre, oameni care au participat fizic la acțiuni, au contribuit cu bani la realizarea lor sau le-au promovat pe internet. Indiferent de simpatiile sau antipatiile lor politice, de simpatiile sau antipatiile lor față de diverși factori de opinie, acești români minunați au pus umărul la o pagină de istorie pe care Asociația Calea Neamului a scris-o si o scrie în continuare. Unii s-au îndepărtat de noi, dar au rămas acolo, în acei pași pe care împreună i-am făcut. Nu se pot șterge. Cei mai mulți merg încă în marșul nostru pentru Biruința Neamului Românesc. Alții vor veni de acum încolo, cu ajutorul lui Dumnezeu. Niciodată nu am insistat la nimeni pentru nimic, întotdeauna am lăsat libertatea de a alege. Uneori, dar doar pe cei foarte apropiați, i-am ”tras un pic de mânecă” atunci când am crezut că greșesc în diversele lor opțiuni, direct sau indirect. Există oameni care înteleg ușor despre ce este vorba, sunt oameni care înțeleg cu timpul, alții, care oricât ar vedea si citi nu înțeleg mai nimic. Sunt oameni care înteleg și știu totul, fără a le spune nimeni nimic. Sunt oameni care nu se lasă, alții se plictisesc pur si simplu în lupta cu ”morile de vânt” si pică în deznădejde, alții rezistă până la un anumit punct și cedează la amenințări, bani, funcții, avantaje, mândrii sau alte ispite, unii sunt de înteles, alții nu. Unii sunt făcuți, alții născuți, cei din urmă cedează mai greu. Din toți acești români, rezultă un viitor pentru România, un viitor care depinde de parte căror români se va înclina balanța.

Acțiunile noastre pot fi sprijinite în modul cel mai concret prin donațiile trimise în contul Asociației Calea Neamului RO62BRDE080SV52855930800 și în contul Mihai Sorin Tîrnoveanu RO60BRDE080SV67866720800, contul personal folosindu-l pentru procese și în scopul unor cheltuieli necesare în acțiuni.

Unim conștiințele vii și propunem un mod de acțiune, o cale prin care fiecare poate să-și îndeplinească datoria de român. Am deschis o luptă organizată și chemăm în acțiune, pe toți cei care au certitudinea că fapta si cuvântul lor nu sunt în zadar, că împreună nu vom putea fi înfrânți și că fiecare gest, fiecare pas contează cu adevărat. De aceea vă chemăm să fim împreună în Libertatea de a fi Român, exprimată prin Credință, Tradiție, Cultul Eroilor, Martirilor si Sfinților Români, Educație. Prin Cultura Națională.

Reperele noastre fundamentale sunt Sfinții, Voievozii, Martirii, Cărturarii și Eroii acestui Pământ. Doctrina Națională pe care o urmăm a fost scrisă prin Luptă și Cuvânt de-a lungul diferitelor etape istorice de Horea, Cloșca și Crișan, Avram Iancu, Tudor Vladimirescu, Mihai Eminescu, Octavian Goga, Nicolae Iorga și de marea generație interbelică prin expresiile intelectuale si organizaționale proprii, cu o directă continuitate în generatia mărturisitorilor din închisorile comuniste și rezistența armată anticomunistă din munți desfășurată în perioada postbelică. Sfinții Părinți Ilie Cleopa, Arsenie Papacioc, Justin Pârvu, precum și mărturisitorii supraviețuitori ai temnițelor bolșevice au adus acest duh al românismului până în zilele noastre, un duh în care ne regăsim prin credința si faptele noastre.

Considerăm că ne facem Datoria de români, într-o lume în care vrea să ne șteargă Identitatea și să ne pună în lanțuri Libertatea. Vrem Pământ, Aur si Păduri în proprietatea românilor. Vrem Economia Națională în mâinile românilor. Vrem ca Memoria Sfinților, Martirilor și Luptătorilor acestui Pământ să nu fie oprimată de ”corectitudinea politică”.

De 30 de ani încoace are loc un război rece împotriva Identității Românești, pe toate planurile, religios, cultural, economic, social, educațional.

Acționăm pentru întărirea identității naționale, îndreptându-ne cu precădere către zonele în care aceasta este supusă celei mai puternice agresiuni, din punct de vedere etnic, lingvistic, cultural si religios. Mergem asadar mai ales acolo unde este mai greu, în Inima Țării, în Harghita, Covasna și Mureș, Satu-Mare, în Transilvania, pentru a fi alături de frații și surorile noastre de credință și sânge. Celor care si-au pierdut limba si credința din cauza procesului de maghiarizare dorim să le reamintim că sunt români, dorim să-i reîntoarcem la matcă, sprijinindu-i în același timp pe acei care încă luptă, păstrându-și limba, credința și obiceiurile strămoșești. Avem de a face cu un război rece inegal, pe de o parte fiind structurile maghiare din interiorul țării, organizate în partide și asociații sprijinite direct atât de către statul maghiar cât si de consiliile locale si județene, de cealaltă parte fiind comunitățile românești, reduse din punct de vedere numeric, care nu beneficiază în mod corespunzător de întărire logistică si umană din partea statului român. Scăderea dramatică a numărului cetățenilor români care se declară de etnie română și care cunosc limba română în cele trei județe reprezintă un real pericol pentru siguranța națională, în centrul țării dezvoltându-se astfel o zonă compactă care iese de facto de sub autoritatea statului. Considerăm că singura instituție care-și face pe deplin datoria în această confruntare este Biserica Ortodoxă Română.

Încercăm prin acțiunile noastre să producem un ,,export,, de românism din zonele puternic identitare în cele mai vitregite din acest punct de vedere, prin angrenarea de resurse materiale si umane menite să întărească componenta etnică românească.

 

Mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!