ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cartea ce cuprinde lista cu pricina are pretenția de studiu științific, după spusele coordonatorului, Sorin Bocancea, prof. univ. la Iași, după cum este și autorul, Constantin Ilaș. Este apărută la o editura cu "pretenții", Editura Institutului European si a fost cel mai probabil scoasă cu bani europeni, adică cu fonduri publice. 

Ideea este că lista cu vectorii de propagandă rusă este o varză acră globalistă făcută parcă  de "inteligența" artificială, adică după un clișeu tocit: cine nu este cu străinii este automat pro-rus, de parcă rușii n-ar fi și ei străini. 
 
Culmea este că această carte, prin lista publicată, face de fapt un imens serviciu propagandei ruse pentru că bagă în aceeași oală putinistă oameni cu păreri diametral opuse pe subiectul Rusia, astfel încât se decredibilizează total însuși obiectivul lucrării.
 
Nu vorbesc în numele unor prieteni din lista respectivă, dar cum pot fi pus eu, de exemplu, alături de indivizi care într-adevăr fac propagandă rusă, fiind angajați oficiali ai agenției Sputinik, cum ar fi Georgiana Arsene sau Bogdan Duca, fanul lui Lucian Boia, care combate cu sârg sovietic naționalismul, ideal pe care eu il susțin. Aceste lucruri sunt publice, orice analist, cât de cât avizat, le vede din avion, indiferent pe ce rută ar zbura avionul respectiv. Amestecând adevărul cu minciuna, întreaga listă pică, întreaga carte pică, la fel cum, jalnic, pică orice demers împotriva politicii Rusiei, de ieri si de azi, făcut din perspectiva globalistă.
 
Demersul trebuie făcut din perspectivă națională românească, căci noi trebuie să ne raportăm la România, nu la Ucraina, la UE sau la alte entități internaționaliste. România, și numai România, este interesul nostru. Soarele nu răsare nici de la Moscova, nici de la Bruxelles sau Washington, soarele răsare din Carpați. Cine nu înțelege asta, nu numai că nu poate combate Moscova, ci se pune, voluntar sau nu, în slujba ei. Din punct de vedere românesc antiteza nu este Vest-Est, ci este între România și cele două puncte cardinale. 

Altfel, "inteligența" artificială a ideologiei globaliste îi pune la aceeași masă pe cei cu steagul Rusiei la profil alături cu cei care sunt cu harta României Întregi și cu Mihai Eminescu. Sau, poate, după opinia lor, idealul eminescian al României de la Nistru până la Tisa și libertatea de a fi român sunt tot propagandă rusească? 

Dincolo de orice "liste" aberante, noi mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
 
Ar putea fi o imagine cu 2 persoane, în aer liber și text care spune „Sorin Bocancea (coord.) RĂZBOIUL DIN UCRAINA Un conflict regional cu efecte globale Sorin Bocancea Oameni și vehicule ale propagandei ruse in Romania. Constantin llas realizat un util inventar al acestora, poate completat alta, pentru fost realizat noiembrie 2022. E bun de istribuit șide de completat. INSTITUTUL EUROPEAN”
 
Ar putea fi o imagine cu text care spune „Popa Dan Puric, Alexandru seud, Gheorghe Piperea, Liviu Plesoiant Valentin Stan Racu, Petru Romoșan, Victor Roncea, Stănciulescu, Suciu Sorin (omu] cu laptopul), Adrian Severin, George Sim Roșca Stănescu, Adriana Stoicescu (activenews), din Partidul Diana lovanovici AUR, Mihai Tirnoveanu, IPS Teodosie, Cristian Te Șoșoacă, Codrin Ștefănescu, Claudiu Târziu Tomozei (mai mult propagandã pro-chineză) Marius Tucă, Mihai Tuda Turcescu, Andrei Ursu Bogdan Vosganian, Vasile, Sorin Ovidiu Vântu, Ge Corneliu Vlad, Angel Davidescu multe (nume de conturi fake Varujan preluate pe David Angelo aka Mario Munt”