ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De Înălțarea Domnului, Ziua Eroilor, 2 iunie, ora 17, răspundem prezent la Cimitirul Internațional al Eroilor Valea Uzului!

Aici sunt singurele Cruci ale Eroilor Armatei Române, de pe întreg cuprinsul Țării, care au nevoie să fie apărate de noi. Sunt Crucile umilite de pungile negre ale extremistilor maghiari, Crucile oprite de la Sfințire de lanțurile UDMR și "interogate" de oficialii statului ungar. Sunt Crucile victorioase ale Primului Război Mondial care au adunat în jurul lor peste 5000 de oameni de Ziua Eroilor în 2019. Acestea sunt însemnele creștine date în judecată pentru dărâmare de către străni și trădători, sunt Crucile pe care le-am păzit de trei ani încoace și pe care nu avem voie să le pierdem. Sunt Crucile numite ,,construcții ilegale” de către tribunale din România, Crucile amenințate cu demolarea. De zeci de ani, nu au mai existat Cruci care să fie urâte dar si atât de iubite.

Pentru ele, pentru sângele și oasele din care au răsărit, mergem la Valea Uzului din nou. Pentru Libertatea de a fi Român, adică pentru datoria față de cei care au luptat, sângerat si murit pentru ea. Pentru toate lacrimile vărsate de femeile si copiii militarilor căzuți în luptele de pe Valea Uzului și toate scrisorile trimise sau doar scrise cu gândul din tranșee ale țăranilor în opinci militare către acasă.

Toate aceste râuri de sânge și sare, de pământ cu eroi, ne cheamă. Aceste torente ale istoriei sapă văile jerfei și ridică munții gloriei noastre de neam, împreună sunt calea neamului pe care o urmăm.

Cu Dumnezeu înainte!