ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nepoata lui Mihăilă Cofar, eroul român din martie 1990, bătut bestial de extremiștii unguri, a intrat în programul burselor Români pentru Români. Odată cu fetița din Ibănești, toți cei 65 de copii înscriși au primit bursele în perioada cuprinsa între Sfintele Sărbători ale Paștilor și Înălțarea Domnului. (Dovada aici).
 
A fost un efort uriaș din partea tuturor celor care sprijină acțiunile Asociației Calea Neamului, deoarece acestea au fost destul de numeroase de la începutul anului și până acum, iar susținătorii noștri au trebuit să-și împartă contribuțiile pe mai multe planuri.
 
Cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit însă, putând să ne ținem de cuvânt în fața copiilor. Le mulțumesc din adâncul sufletului tuturor pentru asta, mâine voi face o postare aparte în acest sens.
 
Bursele Români pentru Români se adresează elevilor din Covasna, Harghita, Mureș, Satu-Mare care urmează învățământul cu predare în limba română, au rezultate bune la școală și o situație materială nu tocmai strălucită.
 
Sunt în valoare de 500 de lei și se acordă de trei ori pe an. Ele sunt dăruite de Asociația Calea Neamului si Grai Străbun prin contribuția a sute de români de pe întreg cuprinsul țării și din diaspora.
 
Partenerii noștri media sunt ActiveNews, Buletin de Carei, Mesagerul de Covasna și cotidianul „Cuvântul liber” din Târgu-Mureș.
 
Avem o speranță, anume aceea că acest demers se va putea extinde către cât mai mulți elevi, dar avem și o certitudine, anume aceea că reușim în mod concret să dăruim un real ajutor și o mare bucurie celor 65 de copii.
 
Bucuria lor este puterea noastră de a merge înainte, cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!