ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne-a ajutat Dumnezeu! După cele doar 30 minute de manifestări oficiale, Calea Neamului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și Mișcarea Națională si-au desfășurat propriul program timp de mai bine de o oră, dăruind numerosului public bucuria cântecului românesc și a înfrățirii în Hora Unirii. 
 
La mare înălțime au fost Ștefania Coroiu din Tecuci, Adelina si Maria, venite cu filiala Calea Neamului Vrancea, familia Udrea din Prahova din partea Frăției Ortodoxe, Alexandra Voiculescu din Sfântu-Gheorghe care a interpretat Balada lui Ciprian Porumbescu și nu în ultimul rând, studenții de la Sibiu coordonați de Domnul Profesor Sebastian Moldovan. Toate provinciile românești, Moldova, Ardealul și Țară Românească s-au unit astfel prin cântec și cuvânt la Sfântu-Gheorghe, în fața Voievodului Mihai Viteazu. 
 
Așa a rânduit Dumnezeu. Bunele noastre gazde au fost românii din Sfântu-Gheorghe în frunte cu Gheorghe Samoilă, care ne-au și întâmpinat la final cu pâine și sare pentru a sta împreună la masă ca frati buni ce suntem! 
 
Biserica noastră Ortodoxă si-a făcut pe deplin randuirea, cu Sfânta Liturghie de dimineață, mai apoi cu slujba pentru eroi. Catedrala Ortodoxă din Sfântu-Gheorghe a fost efectiv plină de oameni.
 
La fel, Armata Română a fost la înălțime prin defilarea trupelor desfășurată în fața asistenței. 
 
Atenție deosebită din partea presei românești din Sfântu-Gheorghe, Mesagerul de Covasna si Obervatorul prezentă la manifestări, dar și din partea "amicilor" de la presa maghiară cu aparatele foto pe click non stop. Personal am fost deschis în a acorda un fel de interviu unui reprezentant de-al lor care se chinuia să mă întrebe în limba română ce facem după manifestările din centrul orașului. Omul efectiv nu știa românește, dar am înțeles cumva că "spera" să mai facem "ceva"!  Nu mai mergeți nicăieri? Asta am înțeles clar. După un moment de "cumpănă" în care mă gândeam că poate speră si la un traseu pe la Târgu-Secuiesc, Odorheiu Secuiesc sau pe la Teatrul Andrei Mureșanu, i-am răspuns că mergem în continuare cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc! 
 
La mulți ani frumoși ca România, dragi români!!!!
 
FOTO / VIDEO: