ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prin ocuparea Budapestei, românii au blocat comunismul în Europa pentru 25 de ani. Nu o spun eu ci academicieni ca Ioan Aurel Pop și Ilie Bădescu.

Președintele Academiei Române consideră că victoria Armatei Române depășește granițele României și Ungariei, pentru că „oprirea înaintării comunismului de tip sovietic spre centrul și vestul Europei de către români este un lucru evident”.  

Mai mult, după cum semnalează profesorul Ilie Bădescu o relatare de presă, în același timp "Ioan Boeriu, împreună cu Iuliu Maniu, au preluat comanda celor 60.000 de soldați români din fosta armată imperială, care erau singura forță organizată din Viena ce fusese deja cuprinsă de febra unei revoluții bolșevice. După ce au depus jurământul de credință față de națiunea română, soldații lui Ioan Boeriu au ocupat Viena și Praga. Au restaurat ordinea și au predat puterea celor în drept, apoi au plecat spre Transilvania."

Astăzi nimeni nu ne-a mulțumim și nici o autoritate nu a sărbătorit mărețul eveniment care a avut loc acum 102 ani, încununat cu opinca românească pusă pe Parlamentul Ungariei. Dovada că suntem o țară sub ocupație străină.

4 august 1919, Armata Română intră victorioasă în Budapesta și eliberează Ungaria de regimul comunist Bela Kun. Trupele comuniste maghiare au atacat populația civilă românească dar și unitățile armate din Transilvania, atât înainte de 1 Decembrie 1918, cât și după aceea, Ungaria nerecunoscând practic Marea Unire de la Alba Iulia.

Terorizarea populației civile românești a constituit un atu și un factor de legitimare, prin care Bela Kun a câștigat încrederea armatei maghiare preluând cu ajutorul acesteia și al Moscovei, puterea politică în primăvara lui 1919. Principalul deziderat al comuniștilor unguri a fost recuperarea Transilvaniei, punctul acesta fiind comun tuturor regimurilor de scurtă durată care s-au perindat în perioada respectivă la Budapesta, indiferent de nuanța politică, Bela Kun smulgându-si credibilitatea tocmai prin faptele de teroare exercitate împotriva românilor din Ardeal. Atacurile au continuat cu o și mai mare forță în primăvara lui 1919.

Armata noastră a fost pusă în fața faptului împlinit și fără a mai așteapta acordul aliaților, începe Campania Militară din 1919. Spulberă efectiv toate trupele bolșevice maghiare din Transilvania, trece în mod strategic si firesc Tisa și zdrobeste definitiv inamicul, ocupând Budapesta și anihiland orice urmă de regim comunist din Ungaria.

Practic a reconsfintit prin acesta victorie, Marea Unire de la 1918 și a salvat Estul și Centrul Europei de cleștele roșu manevrat de Moscova, ce voia să cuprindă deasemenea Cehia și Austria.

Glorie eternă Armatei Române, Țăranilor în Opinci Militare și Generalilor lor!

Jos comunismul!

Vă recomand interviul lui Victor Roncea cu Generalul Radu Theodoru și discursul magistral al eroului veteran de război de la acțiunea de omagiere la a eroilor Armatei Române care au ocupat Budapesta și au eliberat Europa Centrală de bolșevism. FOTO / VIDEO la Arcul de Triumf și Ambasada Rusiei de la CENTENAR. UPDATE Tradiția Militară