ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Pe aici nu se trece!”

Scrisoare deschisă către Președintele României, Klaus Iohannis, care va inaugura la Sibiu, statuia baronului Samuel Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei ocupate, cel care a comandat tragerea pe roată a Eroilor Naționali Horea, Cloșca și Crișan. Dezvelirea statuii urmează să aibă loc pe 11 septembrie, la o zi după data trecerii la cele veșnice a lui Avram Iancu.
 
 
Domnule Președinte,
 
cu profundă stupoare și indignare am luat la cunoștință din mass media, de intenția dumneavoastră de a inaugura, implicit, gira, prin natura celei mai înalte funcții în statul român, un simbol profund antinațional, anume, statuia baronului Samuel Brukenthal, reprezentantul ocupantului străin în Transilvania, reprezentantul unei puteri care nu a recunoscut drepturile istorice ale Națiunii Române, care i-a oprimat pe români, care a înăbușit în sânge Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan, dând cruntul ordin de tragere de roată a acestor Eroi Naționali. 

În viziunea dumneavoastră, colecția de artă a baronului de tristă amintire pentru istoria noastră românească, cântărește mai mult decât sângele românilor? Oasele frânte pe roată ale lui Horea și Cloșca, moartea lui Crișan în închisoare sunt mai prejos decât un tablou agățat de un perete dintr-un muzeu? Strigătul disperat pentru Dreptate Națională al moților răsculați, pe care până și Împăratul imperiului s-a făcut că-l aude, este mai neînsemnat decât ”cultura” emisă de acel baron? Mai presus de toate cele ce sunt în muzeul de la Sibiu, sunt urmele de sânge, oase și luptă ale românilor transilvăneni, iar aceste urme sunt întipărite în conștiința fiecărui român, sunt urme vii, care definesc o întreagă istorie și care rămân atât de adânc imprimate în conștiința noastră, căci sângele de român nu iese la spălat cu detergentul corectitudinii politice.

Contextul prezenței dumneavoastră, prin funcția pe care o dețineți, la inaugurarea statuii baronului Brukenthal este unul care dă un semnal simbolic extrem de clar, de vizibil pentru toată lumea, că România este sub ocupație, ținând cont și de faptul că, nu ați avut nicio reacție instituțională la afirmațiile de agresiune împotriva statului român, făcute de președintele Ungariei la Kiev, care a comparat anexarea Crimeei de către Rusia, cu Tratatul de la Trianon, tratat prin care s-a consfințit pe plan internațional, din punct de vedere juridic, Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. 

O asemenea declarație făcută de un președinte al unui stat străin, care emite constant prin mijloace tipice unui război hibrid pretenții teritoriale asupra României, la o reuniune internațională, ar putea fi considerată ca o declarație de război, căci contestă în modul cel mai evident actualele granițe ale statului român. Dumneavoastră, în calitate de Presedinte al României si de comandant Armatei Române, conform Constituției, ați tăcut. Lucrul acesta este impardonabil și se înscrie în contextul la care făceam referire mai sus, ce cuprinde deasemenea, ca o cireasa de pe tort și lipsa Instituției Prezidențiale la Ziua Imnului Național.

Toate aceste aspecte și nu numai, care alcătuiesc un întreg tablou ce relevă faptul că noțiunile din Constituția României, care definesc statul român, ca fiind stat național, suveran și independent, unitar si indivizibil, își pierd acut sensul sub conducerea dumneavoastră, așteaptă cu maximă urgență un răspuns public din partea Instituției Prezidențiale si mai presus de răspuns, o îndreptare a acestor lucruri. ,,România educată” nu trebuie să devină România reeducată, în care instituțiile care îi reprezintă pe români să facă apologia unor figuri istorice care i-au asuprit si ocupat pe români de-a lungul vremurilor. România educată înseamnă reacție promptă instituțională în fața oricărui atac împotriva conceptului de stat național, înseamnă Cultul Eroilor, nu cultul celor care i-au ucis pe Eroi. România educată înseamnă mai presus de toate, Libertatea de a fi Român.

Vă cer așadar, ca simplu cetățean al acestei țări, să nu girați prin natura funcției pe care o dețineți, inaugurarea statuii unui simbol antinațional, să nu fiți prezent ca Președinte al României, în fața unei statui ce reprezintă un străin care a ucis români.
Împotriva vremurilor trecătoare, oricât de greu ne-ar fi, așa cum am făcut de-a lungul mileniilor, mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!

Roata lui Horea nu ne-a risipit, oasele lui frânte ne-au unit!

Pe aici nu se trece!