ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Naționaliștii prezenți azi la parastasul Sfântului Închisorilor Valeriu Gafencu, de la Târgu Ocna (Video în bază), au purces după pomenire la Cimitirul Internațional de la Valea Uzului unde au explicat de ce nu vor abandona niciodata luptă pentru apărarea Crucilor Eroilor Români și a Troiței sfinte de la Valea Uzului. VIDEO:

Cuvânt Mihai Tîrnoveanu:

Cuvânt Dan Grăjdeanu despre Viktor Orban: Ce creștin este acela care vrea dărâmarea unor cruci?

Presa maghiară semnalează că demolarea Crucilor Eroilor Armatei Române de la Valea Uzului nu va fi simplă. Interesant să citiți tot articolul, link, dați pe traducere.

Da, va fi năpraznic să smulgi din pământ 52 de Cruci și un Monument, chiar și cu o hotărâre judecătorească definitivă. Cât de definitivă va fi fărădelegea atunci când acolo, în fața Crucilor, vor îngenunchea în rugăciune românii? Vă spun, ca toate planurile vor cădea de vom avea credință. Vă spun că la Valea Uzului Eroii noștri vor fi cinstiți și vor avea Cruci, acolo, în Cimitir, nu în altă parte. Borboly Csaba, preș. Consiliului Județean Harghita, cel cu berea în mâna, face acum pe "diplomatul" spunând că va găsi împreună cu cei de la C.J. Bacău un alt loc pentru Eroii români. Cred că în ritmul acesta Borboly dacă mai bea încâ o bere va reuși din nou performanța din 2019, atunci când a pus lacăt pe Cimitir, să adune la Valea Uzului vreo 5000 de români! Borboly trebuie să ne indice nouă unde trebuie să aibă Cruci de căpătâi eroii care si-au dat viața pentru Marea Unire de la 1918???? Borboly ne face nouă "concensii"? Arpad de la Sfântu-Gheorghe ne ține lecții de istorie? Nu vă este rușine tovarăși? Voi vă credeți stăpâni pe oasele țăranilor români în opinci militare? Voi ne indicați nouă locul unde să fie Crucile lor? Acest loc sfânt a fost indicat prin jerfa glorioasă a Armatei Române din Primul Război Mondial, consfințit prin cucerirea Budapestei din 1919 și prin Tratatul de la Trianon.

Dincolo de toate aceste noi sfidări, anunțăm pe toată lumea că pentru Valea Uzului avem planurile noastre pe care le veți vedea. Vom fi ca întotdeauna pașnici și fermi. Valea Uzului este o bătălie pe care nu o vom pierde, fiți siguri de asta. Orice lovitură pe care o vom primi, indiferent cât de cruntă va fi, va face din Valea Uzului un simbol și mai mare și mai puternic.

Cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!


VIDEO DE LA TÂRGU OCNA: