ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eu nu vreau să citiți cele de mai jos ca pe un text vesel. Ci ca pe-un text cu totul trist. Persoana din materialul acesta este consilier local în Timișoara. Votează, ia cuvântul în ședințele Consiliului Local, hotărăște, într-un fel sau altul, destinul unei comunități. Nimeni nu i-a spus că activismul e o treabă, iar politica, altceva. Nu e surprinzător - nici colegii ei din USR n-au știut, când au intrat în Parlament. Au crezut că e doar cu selfie-uri, cartonașe aduse de-acasă, tricouri cu „fără penali” puse, caraghios, peste sacouri, retrageri cu lanternuțele telefoanelor licărind în loc de retrageri cu torțe și muzică dată la maximum pe la „comisii”. Singurii care au invidiat o astfel de atitudine par a fi, astăzi, pesediștii... că altfel nu veneau cu păpușele în plen, ca să-și convingă colegii de la putere să dubleze alocațiile pentru copii. (Corolar: Sper că erau păpușele cu suzetă și scutecel, de-alea care fac și pipi când le iei în brațe, căci Marcel Ciolacu merită o pată de pipilică pe reverul hainei, pentru cât de mult ne-a enervat și ne enervează.)

Să ne întoarcem la duduia Ana Munteanu... dânsa a avut ideea de încropi un fel de „flangrant” ca să-i: „v-am prins, vrăjitoarelor!” pe niște patroni de restaurante. Apoi a filmat „frangrantul”. Însă, cam așa cum se întâmplă în bancurile de la Radio Erevan, se pare că n-a fost la Moscova, ci a fost la Leningrad, n-a fost limuzină LADA, ci a fost bicicletă și nu i s-a dat, ci i s-a luat!

Căci, după operațiunea doamnei consilier, comunicatul „horecilor” posibil contravenienți, cei pe care și-a dorit doamna să-i prindă cu chiloții-n vine, a fost acesta:

"Persoanele în cauză ne-au contactat cu o zi înainte pentru a rezerva atât o cameră la hotel, cât și o masă la restaurant. Persoanelor în cauză li s-a pus în vedere că restaurantul este deschis doar pentru persoanele cazate. Verificările efectuate de către jandarmi au demonstrat că toate persoanele aflate și filmate în restaurant erau clienți ai hotelului și aveau formalitățile specifice de cazare îndeplinite în mod corespunzător.”(conform ADEVARUL.ro, 23 martie 2021)

Drama de-abia de-acum urmează. Căci doamna consilier Ana Munteanu, aflând acestea, a făcut un live, de of și de aoleu, de zile mari. Urmăriți-o, vă rog:

„Decʹzia de a... face acel live a fost greșită... mmmm... vreau de la-nceput să știți că nu am luat aceʹstă decizie de capul meu singurică-singurică și nu ʹncepeți acum să dați în stânga și-n dreapta, că au fost niște oameni buni care au crezut că fac ceva bine... și care au greșit crezând asta. Bun... ăăăă... (se freacă pe față, n.n.) în seara de joi... ăăă... când am realizat cu toții că această carantină nu poate fi o victorie pentru noi... sau nu o victorie... nu poate avea consecințe ... rezultate... sunt foarte varză... rezultate bune, dacă Poliția și Jandarmeria nu-și fac treaba cu adevărat, primarul are zero efecte efectiv... nu scad paturile la ATI cu declarații politice ... nu scad paturile la ATI... adică nu cresc... cazurile nu scad... sunt foarte obosită... OK... (se scarpină pe față, n.n.) și-atunci când am realizat asta am înțʹles că trebuie să facem ceva în așa fel încât Poliția și Jandarmeria să nu mai pună bețe-n roate, pentru că asta părea că făceau, de fiecare dată când li se spunea că nu iau măsuri destul de bune sau destul de serioase sau că nu-și fac treaba, mai mulți ați observat, ei reacționau super-pueril, veneau în față CJ în fața instituțiilor, se așezau și făceau filtre de parcă acolo era problema ... daʹ mă rog... joi seara , la un moment dat tot primind fotografii din supermarketuri și de peste tot am primit și infʹrmatia că la un restaurant... precizez că joi seara nici n-am reținut la ce restaurant s-a făcut o rezervare pentru a doua zi ... Vineri, în schimb... nu, asta a fost vineri... doamne... sâmbătă în schimb când urma să aibă loc rezervarea la cinci jumate ... între timp aflasem că e la acest restaurant DEL CORSO, unde... am fost așa, uimită... cum adică la DEL CORSO? cei care ne-au trimis la Consiliul Local adrese și ne-au spus că ei sunt închiși și au nevoie de ajʹtorul Primăriei, cu uite ei sunt închiși de atâtea luni de zile și nu pot să-și facă treaba și administrația nu-i ajută? Păi, okei... nu , nu mi s-a părʹt corect... că ei au făcut asta... și-atunci am zis okei ... ce... ce urmează? S-a hotărât că vor merge oamenii la acea rezervare și se va sesiza Jandarmeria, pentru că nu e normal... (oftează adânc, n.n.) și între timp am aflat și cine este patronul acestui restaurant care apropo... restaurant care vân... (se scarpină iar pe față, n.n.) care ... la care o masă, am aflat și eu, costă 400 de lei, masă cu vită nu știu de care... e okei, asta-i treaba lor, mă rog , acum acest patron e plecat în China... nu, în Kenya... doamne, vânează crocodili...” ( oftează îndelung, n.n.)

Dacă ați putut urmări acțiunea până aici, sunteți deja premianți căci ați aflat cu cine aveți de-a face. Așa că puteți trece la „next level”:

„Ce să spun... ne-am pus cu unul din oamenii care vânează mai mult decât crocodili... bun... după care a fost această decizie... (face o grimasă, n.n.) proaaastă... de a merge acolo și de a le arăta oamenilor ...uite cum nu se respectă regulile și uite că carantina e un eșec... că în centru sunt proprietari de restaurante care au închis tot și cărora le e super-greu și care respectă regulile și au nevoie de ajutor... nu spune nimeni să nu-i ajutăm pe acești oameni care vânează crocodili în Kenya... dar nu mi se pare normal pe ceilalți... care n-au bani de avocați... și n-au pile și relații... să ce? Asta am zis și-n Consiliul Local că trebʹe să găsim soluții pentru toți antreprenorii... (își strânge buzele, n.n.) ... bun... unde-am rămas? S-a luat decizia de a face acest live, Badiu... n-ai fost acolo... (începe să plângă, n.n.) întotdeauna... într-un grup... de oameni... este super-bine să fie cineva care să zică «nu-i okei... nu faceți asta pentru că» ... rolul omului ăluia este de a te pune pe gânduri și de a te gândi de două ori înainte să faci... am avut super-ghinionul ca în grupul ăla (plânge iar) niciunul dintre noi să nu se gândească (se scarpină iar pe față, n.n.)... adică să... sau dacă ne-am gândit, n-am spus-o cu voce tare «bă, s-ar putea să fie o mare tâmpenie, să... bumerang» nu...”

Căci, între timp, distinsa Ana Munteanu a aflat și ea cu cine are de-a face și a trecut la „next level”:

„Omul ăla e genul ăla de om cu mare influență în oraș... cu ăsta ne-am pus... Nu am astăzi chef decât să spun lucrurile așa cum au fost... mă, am aflat cine-i nenea (se șterge cu degetele la nas, n.n.) am... nu știu unde am rămas... okei... am... ideea e următoarea... regula trebuie să fie pentru toată lumea și ar trebui să se respecte (iar se șterge cu degetele la nas, n.n.) Jandarmeria... nici măcar n-am sesʹzat-o eu... a fost sesʹzată separat nu a fost că am zis... uite, eu sunt consilier local, uite ce cohones am, nimic din toate astea... nu... (își trage nasul, cu zgomot, n.n.) a fost de fapt dorința de a-și face treaba Poliția și Jandarmeria... am primit sesizări... că Poliția e în cârdășie, și am închis alt restaurant... Sunt conștientă în momentul ăsta că dacă colegii mei din forurile de conducere hotărăsc să se dezică, să se delimiteze de gestul meu, e okei... sunt absolut conștientă că dacă trebuie, nu știu, trebuie luate măsuri, (se șterge la nas și cu degetele și cu poignet-ul, n.n.)... în continuare consider, am spus și la început, a fost o greșeală, adică, poate dacă filmam și spuneam că am primit-o noi de la un cetățean... regulile trebuie respectate de toată lumea... indiferent câți cohones ai tu și câte pile în Poliție și câte... ah! apropo! (își trage nasul, cu zgomot, n.n.) A fost o prostie activistă... dacă nu eram într-un partid era super-okei s-o fac... pe nume propriu, dar faptul că a venit tot hate-ul ăsta spre USR nu ne ajută în perioada asta când oricum suntem huiduiți” (Ana Munteanu, consilier USR Timișoara, într-un live cu multe secreții nazale, 24 martie 2021)
.............................................................................................................
Poate n-o să mă credeți... dar am privit fascinată această telenovelă solitară, acest recital. M-am întrebat cum gândesc și cum vorbesc oare și ceilalți colegi ai săi, ajunși pe listele USR de prin tară. Cine sunt ei și ce-i recomandă pentru a ocupa locuri în consiliile locale și județene. Dacă i-a cunoscut cineva înainte de a-i pune pe liste. Dacă i-a păsat cuiva. Dacă hei-rup-ul preelectoral a însemnat ceva mai mult decât a completa, cu pixul, un tabel.

Văd că există texte pe NET care recomandă să avem clemență pentru doamna Munteanu. Să nu zicem nimic despre dânsa, că, și așa... înțelegeți. O, nu, prieteni! cred că nu noi trebuie să avem milă de doamna consilier... ci, mai curând, ar fi necesar ca Dumnezeu să aibă milă de noi, ceilalți.