ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Infecția cu bacterii luate din spital în timpul conectarii la ventilatoarele mecanice a omorat mai mulți oameni decât covidul, se arata într-o cercetare americană, semnalează pagina Reacțiunea. În STUDIUL rezultat a fost analizată situația pacienților internați la ATI la un spital din Illinois. Din 585, toți au avut pneumonie severă și doar 190 din ei aveau și Covid. Concluzia: Majoritatea deceselor despre care s-a spus că ar fi cauzate de Covid-19 sunt rezultatul infecțiilor dobândite prin intubare. Claudia Marcu de la Național prezintă studiul mai jos.
 
Din nefericire situația continuă și astăzi în România, unde oamenii mor pe capete în spitale din cauza „proetocoalelor morții” instituite de Arafat și ai lui în timpul „pandemiei”. Cititori ai ActiveNews ne scriu disperați:
 
„Bună ziua! Vă scriu pentru că sunteți ultima speranță a celor care sunt internați în spitale, foarte mulți sunt intubați, sedați și legați de pat la fel ca în timpul pandemiei! Crimele în spitale nu au încetat deloc, am aflat de la aparținătorii pacienților niște informații demne de filmele de groază! Vă rog mult faceți anchete jurnalistice, filmați cu camere ascunse, vă rog faceți ceva pentru că oamenii sunt sedați și intubați în spitale, iar fiica unei paciente de la Victor Babeș spune că mama ei este plină de vânătăi! Vă rog mult luați legătura cu această persoană, a văzut multe chestii în acel spital de când a internat-o pe mama ei, să vă povestească tot ce i s-a făcut mamei ei și altor pacienți! De asemenea, am auzit mărturiile (sub anonimat) de la asistente și infirmiere care se tem să vorbească despre faptul că crimele nu au încetat în spitale și că protocolul pentru reducerea populației merge înainte, iar Ministerul Sănătății știe toate astea. Opriți crimele din spitale! Oamenii se duc pe picioarele lor și sunt sedați. Dumnezeu să vă ajute să puteți dezvălui adevărul din spitale!”
 
Am luat legătura cu fiica unei doamne mai în vârstă, venită „pe picioarele ei” la Spitalul „Victor Babeș” răcită, din cauza vremii. După o consultație sumară, s-a hotărât internarea ei la ATI, deși nu era în nici un fel de stare gravă. La puțin timp, fără să fie informată fiica sa, bătrâna a fost intubată și trecută în stare de inconștiență. Se întâmpla pe 28 aprilie. Iată relatarea acesteia:
 
„Pe mama mea am dus-o la spital, pe picioarele ei, cu o raceala la plamani si in cateva ore a intubat-o, sedata, legata, ca sa poata sa stea asistentele si infirmierele linistitite! Asta se intampla pe 28 aprilie! Si acum este tot asa, doar ca a dezvoltat in plamani si bacterii si fungi. Cei de la „Victor Babes” mi-a spus ca sunt „cateva bacterii” si ca nu sunt nozocomiale. Am intrebat in mod expres daca a facut escare si au zis ca nu! Nu mi se dadea voia sa intru cu telefonul iar eu nu puteam sa o misc. I-am crezut.

Fara sa mi se spuna inainte, aflu ca au transferat-o impreuna cu alti doi pacienti la alt spital pentru ca nu le functiona reteaua electica bine! Acolo mi-au spus ca e intr-o faza extrem de grava, si este plina de escare, dupa 17 zile de intubat, sedata, legata, cu edeme mari la maini, infectata cu nozocomiale, plina de escare! Ajutati-ne! Poate reusim sa stopam genocidul aplicat batranilor din spitale!”
 
 
 
Vom transmite această mărturie împreună cu studiul american Ministerului Sănătății din România pentru a ne oferi o reacție publică. Claudia Marcu prezintă succint rezultatele acestuia:
 
Un studiu amplu efectuat de cercetători de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, a ajuns la rezultate șocante. Astfel, pacienții Covid internați la ATI nu au fost răpuși de „furtuna de citokine”, omniprezentă în explicațiile medicilor, ci de infecțiile bacteriene din spitale, căpătate prin conectarea la ventilatoarele mecanice. Cercetătorii au concluzionat că pneumonia bacteriană a pacienților de la ATI a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19.

Publicarea studiului cercetătorilor de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, în Journal of Clinical Investigation, a provocat o adevărată undă de șoc în lumea medicală. Practic, studiul demonstrează că nu furtuna de citokine a ucis pacienții Covid ajunși la ATI, ci chiar ATI-ul în sine, prin contactarea unor pneumonii bacteriene din ventilatoarele mecanice.

”Această pneumonie a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19. Studiul nostru subliniază importanța prevenirii, căutării și tratării agresive a pneumoniei bacteriene secundare la pacienții critici cu pneumonie severă, inclusiv cei cu Covid-19”, a spus Benjamin Singer, pneumolog la Universitatea Northwestern din Illinois, citat de publicația sciencealert.com. Echipa de cercetători a analizat înregistrările pentru 585 de persoane internate în unitatea de terapie intensivă de la Northwestern Memorial Hospital, din Illinois. Toți au avut pneumonie severă și/sau insuficiență respiratorie, iar 190 au avut Covid-19. Folosind o abordare de învățare automată pentru a analiza datele, cercetătorii au grupat pacienții în funcție de starea lor și de timpul petrecut la terapie intensivă. Descoperirile resping ideea că o furtună de citokine în urma Covid-19 (un răspuns copleșitor de inflamație care provoacă insuficiența organelor) a fost responsabilă pentru un număr semnificativ de decese. Cercetătorii au arătat că nu a existat nicio dovadă de insuficiență multiorganică la pacienții studiați.
 
Nu au reușit să trateze pneumonia secundară

Studiul a relevat că pacienții cu Covid-19 au avut mai multe șanse de a dezvolta pneumonie asociată ventilatorului, iar cazurile în care această pneumonie nu a răspuns la tratament au fost semnificative în ceea ce privește ratele globale de mortalitate. „Cei care s-au vindecat de pneumonia secundară aveau șanse să trăiască, în timp ce cei a căror pneumonie nu s-a rezolvat aveau mai multe șanse să moară”, a declarat Benjamin Singer, potrivit sciencealert.com. Acesta a mai afirmat că datele obținute au sugerat că mortalitatea legată de virus în sine a fost relativ scăzută și că adevărata cauză a deceselor a fost pneumonia bacteriană.

Cercetătorii au concluzionat că rezultatele tratamentelor de la ATI ar fi putut fi îmbunătățite dacă ar fi existat strategii mai bune pentru a diagnostica și trata episoadele de pneumonie bacteriană secundară. Descoperirile evidențiază necesitatea unor studii suplimentare și de a fi precauți atunci când se fac ipoteze cu privire la cauza decesului în cazurile de Covid-19. „Aplicarea învățării automate și a inteligenței artificiale la datele clinice poate fi utilizată pentru a dezvolta modalități mai bune de a trata boli precum Covid-19 și pentru a ajuta medicii de ATI care gestionează acești pacienți”, a afirmat Catherine Gao, pneumolog la Northwestern, mai notează sciencealert.com.

România, încă în faza de negare

În România, mortalitatea pacienților Covid la ATI a fost una uriașă, iar șansele celor intubați de a scăpa cu viață erau undeva, la 5%. Protocoalele de tratament au rămas neschimbate pe toată durata pandemiei, în ciuda avertismentelor unor medici dedicați, care au cerut tratarea pneumoniilor. Medicamentele administrate bolnavilor în ATI au fost cel mult simptomatice, iar antiviralele nu aveau niciun efect în faza dublei pneumonii cu care se confruntau pacienții. Iar noul protocol Covid, lansat acum într-un proiect de ordin al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, nu schimbă, în esență, nimic.