ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Contractul lui Tucker Carlson cu compania deținută de Rupert Murdoch expiră în decembrie 2024, la scurt timp după alegerile cruciale din 5 noiembrie.

Breitbart News publică o serie de dezvăluiri senzaționale din culisele Fox News și ale scandalului demiterii lui Tucker Carlson.

Citând trei surse diferite, care cunosc dedesubturile afacerii, Breitbart susține că Fox și magnatul Murdoch încearcă să îl păstreze pe Tucker sub contract și să nu îi dea drumul decât după alegerile din 2024.

Prima dezvăluire făcută de Breitbart este că despre plecarea lui Tucker Carlson de la Fox News sunt o mulțime de zvonuri și foarte puține lucruri certe.

Motivul este simplu: oamenii se tem să vorbească. Este cunoscută cruzimea cu care Murdoch pedepsește pe oricine dezvăluie ce se petrece cu adevărat în intestinele imperiului său.

Între altele, familia Murdoch deține și New York Post și Wall Street Journal, unde sunt strecurate note negative sau compromițătoare despre „curajoșii” care vorbesc prea mult.

A doua dezvăluire făcută de Breitbart este că, atât Tucker Carlson, cât și Dan Bongino, concediat cu puțin înainte lui Tucker, se află încă sub contract cu Fox News.

Bongino, care era lider de audiență pe emisiunile din weekend, are contract până la sfârșitul lui aprilie.

Însă contractul lui Tucker expiră abia la sfârșitul anului 2024, deci după alegerile generale și prezidențiale din SUA.

Echipele de avocați ale celor doi încearcă în prezent să negocieze pachete de exit, însă chiar și atunci când acestea vor fi semnate, mai mult ca sigur vor conține clauze de confidențialitate care îi vor împiedica să spună adevărul despre ce s-a petrecut cu adevărat.

O altă dezvăluire este că, deși Murdoch și șefii de la Fox se așteptau ca plecarea lui Tucker să producă un șoc în opinia publică, nu credeau că seismul va fi atât de mare.

Miercuri seara, pe segmentul orar care îi era rezervat lui Tucker, audiența a fost la jumătate față de ultima emisiune a realizatorului, de vinerea trecută.

Mai grav, audiența Fox a scăzut și sub cea a concurenților MSNBC și CNN, ceea ce nu se mai petrecuse de ani de zile.

Însă cea mai teribilă dezvăluire este că Murdoch ar putea încerca să îl țină pe Tucker sub contract până la viitoarele alegeri prezidențiale.

Adică, să-l plătească să tacă.

Fosta realizatoare a Fox News, Megyn Kelly, a dezvăluit că, atâta timp cât Tucker se mai află sub contract și își negociază condițiile de plecare nu poate face nimic altceva.

Este legat contractual: de mâini, de picioare și de gură.

Prima emisiune Tucker Carlson Tonight a avut loc la o săptămână după alegerile din 2016, câștigate surprinzător de Donald Trump.

Faptul că multe dintre punctele de vedere ale lui Tucker coincideau cu cele ale lui Trump (în special lupta împotriva Statului Paralel) au reabilitat imaginea compromisă a televiziunii, după ce Fox îl atacase înainte pe Trump cu toate gurile de foc, încercând să îi blocheze accesul la Casa Albă.

Venirea lui Tucker a redat Fox News eticheta de canal de știri „conservator”, „de dreapta”.

Însă Murdoch nu s-a împăcat niciodată cu noul Trump, cel anti-Sistem. Un sistem din care proveneau atât Murdoch cât și Trump.

De aceea, Murdoch a intervenit brutal în politica Fox News în alegerile din 2020. Atunci, faptul că televiziunea „conservatoare” a decis să îl dea învingător pe Biden în Arizona - în ciuda valului de nereguli raportate și cu multe zile înaintea canalelor liberale CNN și MSNBC - i-a șocat pe telespectatorii conservatori.

Un fost membru al echipei de la Fox a declarat pentru Breitbart:

„După 2020, atunci când Fox suferea cu adevărat, a existat un fel de viraj spre dreapta, pentru a-și acoperi spatele. De aceea, l-au adus pe Bongino. I-au dat lui Jesse (Waters) ora 7 p.m. L-au pus pe Tucker să facă emisiunile Fox Nations... În general, au devenit mult mai conservatori, ca rețea.”

Tucker Carlson a profitat din plin de acest vânt prielnic.

Una din surse a declarat pentru Breitbart:

„(Carlson) a făcut tot ce a vrut în ora lui. Acest lucru l-a făcut unic și televiziunea interesantă, pentru că nu știai ce temă va fi discutată și cum va fi ea abordată.”

Însă, totul s-a schimbat odată cu înțelegerea judiciară dintre Fox News și Dominion.

Murdoch a fost șocat de obligația de a plăti către Dominion 800 de milioane de dolari, precum și de plângerile împotriva Fox ale Smartmatic și alei fostei producătoare Abby Grossberg.

Aceasta din urmă l-a acuzat pe Tucker Carlson de sexism și antisemitism, deși Breitbart și alte surse susțin că realizatorul nu s-a întâlnit niciodată personal cu Grossberg în cele câteva luni în care aceasta i-a produs emisiunea.

Șocatul Murdoch, împreună cu fiii săi, Lachlan și James, au considerat că este momentul să intervină. Să își reia controlul asupra imperiului media care le aparține.

Dându-i afară dintr-un foc pe Tucker și pe Bongino, ei au vrut să arate tuturor cine e Șeful.

Un „insider” de la Fox a declarat pentru Breitbart:

„Este ca atunci când, în prima ta zi la închisoare, îl cauți pe cel mai mare, mai rău și mai fioros gagiu din pușcărie și îi dai o bătaie soră cu moartea. Din ziua aia, toată lumea știe că nu trebuie să se pună cu tine. Asta a făcut Murdoch descotorosindu-se de Tucker și de Dan...”

O altă sursă afirmă că atât Carlson cât și Bongino deranjau conducerea postului prin nesupunerea lor.

Cei doi „erau considerați cei mai susceptibili să spună conducerii să se ducă să se spânzure”.

„Bongino a pupat în fund conducerea de zero ori, iar Tucker și mai puțin.”

O altă sursă, deși a precizat că Tucker nu avea nimic de-a face cu acordul pe care Fox l-a încheiat cu Dominion, a afirmat că, prin concedierea lui, li s-a dat o lecție celorlalți realizatori că nu sunt de capul lor.

Se revine astfel la centralismul care a caracterizat Fox News în perioada de până în 2016, când rețeaua era condusă de Roger Ailes, care controla tot.

Sursele Breitbart insistă că eliminarea lui Tucker și Bongino nu are legătură cu alegerile din 2024, ci doar că „ăștia doi erau cele mai mari amenințări pentru rețea, nu ascultau de nimeni”.

După acordul cu Dominion, a avut loc o ședință la vârf în care s-a decis executarea lor.

 „Nici unul dintre ei nu era controlabil ci își vedea doar de treaba lor. Își creaseră o asemenea imagine încât deveniseră problematici pentru ei (conducerea).”

Deși clanul Murdoch nu îl înghite pe Trump, nu poate ignora că faptul că acesta își domină categoric toți rivalii în sondaje, deci a i se opune ar însemna să înoate contra curentului.

Demiterea lui Carlson și Bongino tocmai asta urmărește – ca Fox să nu mai fie atât de împotriva curentului. Adică să își vadă mai mult de interesele patronilor decât de ale telespectatorilor.

Și de felul cum pot fi promovate acestea în mediul politic.

O sursă a explicat:

„Cred că (demiterile) au mai puțin de-a face cu Trump sau DeSantis și mai mult cu tipi ca Mitch McConnell și John Tune (cei doi lideri ai minorității Republicane din Senat). Schimbarea din program va fi că – dacă în trecut exista vreo lege controversată în Congres, Tucker încerca adesea să o distrugă. Așa ceva nu se va mai întâmpla. Cred pur și simplu că Fox News va fi mai tâmpit, gen Bravo! Bravo! Republicanii. Conținut pentru pămpălăi. Exact pe dos decât era Fox. Perioada Tucker Carlson la Fox a fost o deviere de la standardul Fox.”

De ce trebuie făcut Tucker să tacă până după alegerile din 2024?

Dezvăluirea Breitbart nu o spune explicit.

Dacă ceea ce afirmă sursele sale este corect, atunci reiese că ținerea lui Tucker pe bară are doar scopul de a a împiedica o nouă hemoragie de telespectatori.

Murdoch este convins că, după ce va trece șocul, telespectatorii vor reveni la Fox, a dezvăluit una din surse.

„Nu au unde să se ducă în altă parte.”

Dacă Tucker tace, telespectatorii de dreapta nu au alternativă.

Totuși, nu este exclus nici ca, profitând de foamea de informații legată de plecarea lui Tucker Carlson, redacției Breitbart să i se fi servit o intoxicare plină de jumătăți și sferturi de adevăr.

Scopul: contracararea Marelui Adevăr. Cel bănuit de toată lumea.

Sistemul se confruntă în prezent cu un război în Ucraina, cu altul în perspectivă (în Taiwan), cu un război mondial împotriva Dolarului și a Ordinii Americane, cu o criză totală – politică, economică, financiară, bancară, socială, culturală.

Sistemul este ca o aeronavă șubrezită și zgâlțâită din toate părțile. Face eforturi disperate să evite prăbușirea. Și să realizeze o aterizare forțată miraculoasă.

În aceste condiții precare, ciocnirea cu o pasăre tare în clonț ca Tucker îi poate fi fatală.

De aceea, Tucker trebuie să facă ciocul mic.

Tucker trebuie să Tacă.