ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zilele acestea, ca urmare a limitărilor liberei circulații pe timp de noapte, impuse tam-nisam, fără vreo explicație științifică rațională și cu restrângerea crasă a drepturilor fundamentale ale omului, s-a declanșat o dezbatere firească pentru presă, legată de cum va fi oare de Sfintele Paști. După cum se știe, Sfânta Lumină este oferită credincioșilor în toate Bisericile la miezul nopții, oră la care, conform programului actual, trebuie să stăm cuminți, închiși în casă. Dezbaterea este perfect normală după ce au trăit românii anul trecut, la Învierea Domnului sau la tradiționalele pelerinaje de la Sfânta Parascheva, Sfântul Dimitrie și Sfântul Andrei, Apostolul României.

Apreciem intervenția dlui Vasile Bănescu de azi, privind acest subiect, în care afirmă că „tema imaginatelor restricții de Paști de anul acesta este una momentan ireală”.

Însă rolul presei, așa cum ar trebui să fie și cel al serviciilor de informații, este și acela de a preveni, de a avertiza, asupra unui dezastru care se întrevede. Asupra unui modus operandi deja definitoriu pentru autorităților covidești, ca să nu le spunem chiar antiumane, din întreaga lume, dedulcite la impunerea de măsuri restrictive abuzive. Sau să le zicem... draconice?

În acest sens, trebuie să amintim că tema nu este chiar atât de ireală, pentru că în tactica de-a sperietoarea populației în vederea raportării depășirii planului de vaccinare la hectar, înșiși „Cioclii Apocaliptici” ARAFAT, MUSTA, STREINU și RAFILA s-au exprimat deja pe această temă, afirmând că Sărbătorile de Paști „ar putea fi compromise” și că poate de Crăciun să ne revenim „cât de cât”.

Nu numai presa ci și societatea civilă românească, prin reprezentanții săi, înregistrează o notă de înrgijorare pe această temă, după cum s-a putut auzi la Protestul de la Palatul Parlamentului, din 7 martie a.c.. Un avocat de Top tratează, de altfel, la rândul său, cu mare luciditate, această chestiune: Câteva observații despre virusarea legitimității în post-democrație. Cunoscutul avocat Florentin Țuca despre repetarea scenariului negru pentru Sfintele Paști 

Totodată, trebuie să avem în vedere că Sfintele Paști al catolicilor urmează mai curând, în mai puțin de o lună, pe 4 aprilie, după care se poate considera firesc aplicarea aceluiași „Scenariu Roșu” și pentru ortodocși, pe 2 mai, ca să nu existe, nu-i așa, vreo discriminare. De altfel, decreștinata Cehie a anunțat deja că puținii credincioși catolici care i-au mai rămas nu vor avea dreptul la noaptea de Înviere nici anul acesta. Ungaria a închis școlile, din nou, pentru o lună, iar în Grecia se iese din casă numai cu SMS la Poliție.

Iată, așadar, că nu este o dezbatere prematură, ci o dezbatere care arată o îngrijorare firească a trupului Bisericii, poporul român. Popor român care de data asta dă semne că nu va mai accepta să-i fie încălcate drepturile nici cu bocanci europeni nici cu cizme rusești învelite în pâslari nemțești.