ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O clică de teologi globaliști, care au lins clanțe pe la Vatican sau au studiat în occident fără baze ortodoxe solide, snobi și relativiști, cu caviarul în molari, fără temelia ascetică și mistică a Bisericii, calcă în picioare tradiția Sinodului I ecumenic, ca de altfel toate canoanele Bisericii, de dragul unirii cu duhurile dezbinării.

Din păcate multe, cei mai mulți sunt promovați agresiv în media, deși sfidează constant tradiția monahală, Tradiția, canoanele.

Să ne înțelegem. Dacă ai o bază solidă de Teologie ortodoxă adevărată, ascetică, euharistică, mistică, canonică și dogmatică, o bursă în Occident îți arată mai lămurit tezaurul unic al Adevărului din Biserica Una a lui Hristos. Și asta pentru că occidentalii au traduse mai multe texte patristice ortodoxe decât noi.

Dacă ai ajuns la bursă în Apus cu trei cărți citite, pe pile, politică, ocultă sau securisme, te copleșește măreția stearpă a catedralelor, ordinea monumentală, scolastica, obsesia imperial filosofică și devii un lup în blană ortodoxă.

Aveam în Anglia, când eram la o bursă de doctorat, un doctorand român din Ardeal care nu venea la Liturghia ortodoxă că se plictisea. Frecventa acerb mesa anglicană care-l liniștea. E de prisos să vă spun că era un sfertodoct.

Idolatria asta miasmatică, temeneaua de rob, encomionul slugarnic, mentalitatea de valet pe la curțile imperiale, toate decurg din lipsa de glagore, lipsa de cultură solidă ortodoxă și lipsa de credință și de trăire a Ortodoxiei.