ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Treningistul expirat Cristian Tudor Popescu, reciclat de micii securiști de presă de la Recorder, înainte de a se angaja direct la Satana TV, emite noi imprecații la adresa Bisericii, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel și a Înaltpreasfințitului Teodosie.

Ieri seară, răpus după o așteptare de o oră la CNCD unde trebuie să răspundă pentru insultele aduse la adresa pelerinilor de la Sfânta Parascheva, Chat-CTP a evoluat transpirat și sacadat într-o emisiune destinată rostologolirii unei mărgeluțe ouate de ziaricii de la Recorder, cu speranța că astfel va deveni un bulgăre de noroi.

Și a devenit. Ca la un semn, aflate deja în așteptare, toate site-urile soroșist-progresiste, altfel apreciative pe linie față de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, au declanșat atacul cu drone de carton, răspândind făcătura anti-ortodoxă (a câta?) fătată de reportofoanele ambulante cu misiune de la centru și intitulată nerușinat „Corupție în numele Domnului”.

Dar nu știau ce va zice CTPescu.

”CEO-ul ăsta, 'preafericitul' Dany, e conducător de Godporație” iar IPS Teodosie „un porc”, spune, deontologic, CTP, într-un monolog ca un prohap deschis în fața mai tinerei lui urmașe, mini-comisara de fake-media Anca Simina de la Recorder.

Dacă în urmă cu puțin timp agresau ca bombardierii o preoteasă cu copii în curtea unei biserici din Tulcea, acum, „independenții” cu legături în poliția politică au apelat direct la interlopi și la instigări la infracțiuni tipice escrocilor cu care s-au însoțit.

Despre ce este vorba: un fost preot, Petrică Leașcu, din comuna Poduri, sat Cernu, județul Bacău, domiciliat în Onești, interzis de la slujire din 2009 și apoi eliberat oficial din funcție în urmă cu 13 ani de către IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului (FACSIMIL mai jos), devine, din motive ce țin probabil de sociopatie, un escroc internațional, acuzat de hoție de românii din Norvegia și cercetat de către Parchetul Constanța pentru înșelăciune repetată - la Constanța și Moinești - și evaziune fiscală, cazuri închise, ca și alte cinci similare, într-un mod „miraculos”. Articolul continuă după cele două imagini-facsimil:

Falsul preot este cules de Recorder din Piața Victoriei unde protesta, chipurile, împotriva Înaltpreasfințitului Teodosie, într-o încercare destul de abilă de a-și spăla numele de faptele săvârșite împreună cu soția sa, Lidia Leașcu, ca administrator al SC ADICER CONSTRUCT SRL.

După un instructaj la baza Recorder, foarte posibil dublat și la cei care l-au ajutat să scape de dosarele penale, fostul preot devenit escroc internațional apelează, din nou, la practici de înșelătorie, la fel ca ziariștii care-l manevrează, cu scopul de a compromite mai multe fețe bisericești pe unde este trimis, cu camera ascunsă.

De aici, escrocul este teleghidat la ținta preferată a anti-creștinilor din fake-media: IPS Teodosie.

Ajuns la Constanța se oferă, ca om de afaceri în domeniul construcțiilor, să refacă podul și acoperișul Arhiepiscopiei Tomisului, afectate de un incendiu puternic. „Ar fi o mană cerească” - dacă s-ar face lucrarea de restaurare a Arhiepiscopiei, spune IPS Teodosie, frază repetată cu obstinație de editorii „investigației” pe parcursul „reportajului” Recorder, întins ca o peltea prin astfel de repetiții înlanțuite, de la 20 de minute la 60, ca să i se dea o pretinsă consistență.

Dar Arhiepiscopul Tomisului cel mai probabil îl recunoaște - escrocul înșelase o Parohie chiar din Constanța, plus Muftiatul - și mai și protestase contra lui, relativ recent, timp de două săptămâni, chiar în Piața Victoriei.

IPS Teodosie își dă seama că este o cursă și îl trimite la un consilier pentru a vedea până unde merge escrocul, care pretindea să-i fie acordat un comision de 20% în cazul în care realiza lucrarea.

IPS Teodosie îi și spune ca până vine consilierul să meargă pe faleză, că „i-o fi dor” de mare, cu trimitere la faptul că a trecut ceva vreme de la afacerea de înșelăciune de la biserica Sfinții Trei Ierarhi din Constanța, din 2010, care s-a judecat aproape un deceniu.

Ziariștii de la Recorder care au forfecat filmarea cu Teodosie ca să iasă cât mai pe placul lor n-au sesizat nuanța și au scăpat secvența.

Cel mai probabil IPS Teodosie l-a trimis la consilierul său pentru a-l testa pe escroc și a vedea până unde încearcă să umble, din nou, cu înșelăciunea.

Înșelăciune lipită ca marca de scrisoare și de pretinșii ziariști de la Recorder, care îl filmează pe escroc îmbrăcat în negru, în haine de preot, pentru a da mai multă greutate noii lor făcături, deși acesta nu mai este activ de 13 ani în preoție ci în înșelătorie și escrocherie. Cum ar veni, de la „Marele Alb” la ”micul negru”...

Înșelătoria cu îmbrăcatul ilegal în preot, care știm că se pedepsește, este ca și cum presarii în civil de la Recorder s-ar filma în uniforme de generali când ei sunt doar caporali.

Atâta pot. Penibil.

În continuare, redăm din faptele de vitejie ale escrocului, care a furat până și banii unui artist rătăcit prin Norvegia și lăsat pe drumuri de „preotul” Recorder. Fapta i-a fost de folos artistului, care astfel a revenit în România. Artistul păgubit, Iulian Postolache, este cunoscut și pentru că a realizat un frumos chip al Părintelui Arsenie Boca - Sfântul Ardealului, chiar în Norvegia.

„Sculptorul troiței de la Mănăstirea Diaconești a realizat copia fidelă a bustului Părintelui Arsenie Boca într-o singură zi”, scrie un apropiat de-al său, în 2015, menționând între altele și istoria cu escrocul Recorder:

„Destinul sumbru trăit în Norvegia i-a schimbat radical viața lui Iulian Postolache din Comănești. El consideră că toate piedicile plecării din țară și toate evenimentele petrecute la Oslo, au fost o lecție de viață. Pe lângă faptul că persoana care îi promisese ajutor nu a mai fost de găsit, un fost preot, originar din Poduri pe nume Leașcu Petrică i-a promis cazare dispărând cu 5.000 de coroane norvegiene...”

Cu doi ani înainte, în 2013, ziarul local din Moldova „Vremea Nouă” semnale alte fapte similare ale fostului preot:

„Daniel Solheim, un român stabilit în Oslo, ne-a contactat ieri de la mii de kilometri depãrtare, pentru a ne spune o poveste halucinantã: "În octombrie 2011, ati scris în ziarul dvs. despre doi preoti care ar fi încercat sã pãcãleascã statul român cu sase miliarde de lei. L-am cunoscut personal, din pãcate, pe unul dintre cei care ati scris, Petricã Leașcu, si vãd cã tot ceea ce ati scris se adevereste.

A fugit din Norvegia dupã ce a înselat români de aici, care cãutau locuri de închiriat, luând cu el toti banii oamenilor necãjiti, peste 36.000 de coroane, în jur de 4.000 de euro.

Mi-a spus cã se duce la Berlin, sã ia o masinã pentru activitatea lui de constructii, iar de ieri (30 aprilie, n.r.) nu mai rãspunde deloc la telefon”, explicã românul, cãsãtorit cu o norvegiancã. Acesta spune cã l-a cunoscut pe Leascu în decembrie 2012, el având un centru ecumenic în capitala Norvegiei, la care vin multi români necãjiti.

Petricã Leascu, dupã ce si-a bãgat firma din Bacãu în faliment, Lender Constructii Onesti, lãsând politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vaslui cu un dosar nerezolvat, a fugit în Norvegia, unde a deschis o firmã Leascu Bygg, cu profil tot de constructii.

Mergând prin oras, spune Daniel Solheim, ar fi întâlnit tot felul de români, printre care si trei muzicanti romi, dar si o femeie analfabetã, pe care i-a înselat cu zeci de mii de coroane, promitîndu-le cã le va da locuri într-o tabãrã de barãci de la periferia orasului Oslo. "A înselat persoanele spunând cã îi va caza în acea tabãrã, drept pentru care au plãtit, fiecare, 10.400 de coroane, care reprezenta garantia la chirie pe o lunã de zile. Când s-au dus românii la proprietarul taberei cu chitantele eliberate de Leascu, acesta a spus cã omul este un mincinos si cã nu mai locuieste acolo, având datorii de plãtit la chirie. Pãrea un om de treabã, pe urmã am aflat cã fusese si preot în România, dar a venit în Norvegia, spunea, ca sã munceascã, sã facã bani si sã-si aducã si sotia acolo.

Eu am pierdut cam 2.000 de euro, m-a înselat, dar grav este cã si-a bãtut joc de o femeie amãrâtã, tot româncã. I-a promis cã o va caza la acea tabãrã, i-a luat toate economiile si acum femeia plânge cã mai are doar 41 de coroane si nici nu are unde sã stea.

O doamnã norvegiancã avea grijã de femeia respectivã, care nici nu stie carte, si m-a sunat sã mã întrebe dacã Leascu acesta e de încredere, sã scoatã toate economiile amãrâtei, sã i le dea pentru chirie. Uitati asa se comportã un român cu alti români”, spune Daniel Solheim. Acesta a mers la politie si a luat mai multe formulare, pentru a formula plângere împotriva fostului preot de la Bacãu. Solheim este decis sã se adreseze unitãtii norvegiene de politie care se ocupã de cazurile în care sunt implicati cetãteni strãini si sperã ca adevãrul sã iasã la ivealã.”

Afacerea inițială despre care relatase „Vremea nouă” era mult mai groasă: „Doi popi smecheri au împãrtit 6 miliarde de lei!”, se intitula articolul presei locale, care nu a atras deloc „deontologii demascatori” de la Recorder. Sau dimpotrivă. Cităm:

„DOMNUL A DAT… Doi slujitori ai Domnului au pus la cale o afacere cu multe zerouri, la adãpostul unor legi stupide, care prevãd cã veniturile Bisericii Ortodoxe Române scapã de sub controlul statului român. Fostul paroh din satul Gusitei, preotul Oprea Gimi Petru, secretarul Protoieriei Husilor, a virat aproape 6 miliarde de lei vechi în conturile unei firme din Onesti ajunsã, din întâmplare!?, în administrarea unui alt preot, Petricã Leascu, coleg de facultate cu popa Oprea. Leascu si Oprea au pus la cale un plan, prin care banii alocati de statul român pentru reparatiile bisericii din satul Gusitei au fost transferati în mare grabã în conturile firmei Lender Constructii Onesti, ai cãrui actionari erau un enorias din comuna Oituz, unde preotul Leascu oficia slujbe, si fratele preotului, Laurentiu Leascu. S-ar pãrea cã afacerile preotului Leascu nu au fost pe placul sefilor sãi de la Episcopia Romanului si Bacãului, care i-au retras dreptul de a sluji, în octombrie 2009. Imediat dupã ce a fost dat afarã din preotie, pentru cã fondurile primite în întelegere cu alti preoti nu mai veneau, Leascu a bãgat firma în faliment, procesul fiind pe rolul Tribunalului Bacãu. Dupã ce Serviciul de Investigare a Fraudelor din IPJ Vaslui a deschis o anchetã pe marginea acestui scandal, fostul preot din comuna Oituz s-a simtit lezat de faptul cã este chemat sã dea declaratii, asa cã a reclamat conducerea Politiei Judetene la MAI. Mai mult, Leascu a amenintat reporterii de la Vremea Nouã cu procese în instantã, sustinând cã "nu aveti niciun drept sã scrieti de fondurile bisericii, pentru cã Biserica Ortodoxã este o institutie privatã cu caracter public”.

Tupeu fãrã margini în cazul preotului Oprea Gimi Petru, secretarul Protoieriei Husi, cel care a pus la cale o afacere penalã, anchetatã acum de politistii vasluieni. Dupã ce biserica din Gusitei a ars din temelii, la începutul anului 2006, preotul s-a folosit de banii primiti de la Guvern, 5 miliarde lei vechi, pentru a angaja lucrãrile de reparatii cu o firmã din Onesti, controlatã din umbrã de preotul Petricã Leascu, fost coleg de facultate cu Oprea. O firmã "cu douã lopeti si o roabã” a bãgat în conturi miliarde de lei vechi, folosindu-se de faptul cã veniturile Bisericii Ortodoxe Române scapã de sub controlul multor institutii, iar BOR se considerã "stat în stat”.

Oprea i-a fãcut un cadou costisitor fostului coleg de facultate

Preotul Oprea a semnat un document de platã cãtre firma Lender Constructii SRL Onesti, în 22 decembrie 2006, prin care suma de 5 miliarde lei vechi primitã de la Guvern pentru reparatia bisericii din Gusitei era viratã în totalitate societãtii din Onesti, fãrã ca acesta sã se fi apucat de treabã, dupã cum ne-a spus primarul comunei Dimitrie Cantemir, Viorel Florea. "Nu, la finele anului 2006 nu era fãcutã biserica, cei de la firma din Onesti s-au apucat de treabã abia prin vara sau toamna anului 2007. Venea aici un domn Leascu (preotul Petricã Leascu, de la parohia Hârja, comuna Oituz, coleg de facultate cu preotul Oprea, n.r.), îl cunosc, a fost pe aici când se construia biserica”, spune primarul Florea. Nu a fost singura sumã "donatã” cãtre firma controlatã de Petricã Leascu prin fratele sãu, Laurentiu. În primãvara anului 2007, acelasi preot Oprea mai bagã în conturile firmei Lender Constructii alte 800 milioane lei vechi, fãrã nicio explicatie. Conform primarului de la Dimitrie Cantemir, firma Lender Constructii s-a apucat de treabã cu un an si ceva mai târziu, din Onesti s-a apucat de treabã abia în martie 2008, la un an si ceva de la momentul încasãrii sumelor de la buget, iar anchetatorii vorbesc de fapte penale ale preotului Oprea, respectiv delapidare si gestiune frauduloasã.

Faraonii de la Oituz au pus la cale o smecherie

Evolutia firmei Lender Constructii este destul de interesantã, dacã privim modul în care se înfiinteazã o firmã de constructii în România, care încaseazã ceva bani de la buget, dupã care intrã în faliment, lãsând în urmã datorii de miliarde la buget. Pânã în februarie 2008, firma Lender era condusã, în acte, de Brãnici Faraon Gabriel Florin, nãscut la 15.04.1976, în Onesti, judetul Bacãu, domiciliat în localitatea Oituz (în comuna în care preotul Leascu oficia slujbe, n.r.) si de Leascu A. Laurentiu, nãscut la 12.12.1974, la Moinesti, jud. Bacãu, domiciliat în Bacãu, Calea Mãrãsesti, nr. 114, în calitate de asociati. La finele lunii februarie 2008, cei doi îl coopteazã în asociere si administrare pe preotul Leascu Al. Petricã, domiciliat în sat Hârja, com. Oituz, jud. Bacãu. Cei doi, Brãnici si Leascu Laurentiu renuntã la pãrtile sociale, în sumã de 200 de lei cãtre Leascu Petricã, care devine administrator si asociat unic la Lender Constructii. Vestile despre lucrãrile finantate din bugetul Episcopiei Husilor (din declaratia fostului preot Leascu, acesta ar mai fi încasat 3,8 miliarde lei vechi, din bugetul Episcopiei, ajutat, probabil de acelasi preot Oprea!!) ajung si la urechile Episcopului Romanului si Bacãului. În plus, în toamna anului 2009 se iscã un nou scandal în parohia Hârja, iar Leascu este scos în afara preotimii din România. Mihai Zaharescu, administratorul unei firme din Iași, dã în judecată Parohia "Sfântul Mucenic Gheorghe” a preotului Leascu, solicitând despăgubiri în valoare de 718 000 de lei. Firma de construcții ieșeană începuse lucrările de extindere pentru Căminul de bătrâni "Sfântul Voievod Ștefan cel Mare”, din localitatea Hârja, dar când a încheiat prima etapă a lucrărilor și a emis facturile pentru plata pilonilor de susținere preotul paroh Petrică Leașcu nu a mai fost de găsit. În octombrie 2008, episcopul Romanului si Bacãului îl scoate din rândurile preotimii pe Leascu. În mai putin de un an, firma Lender Constructii se închide. Pe 6 septembrie 2011, la Tribunalul Bacãu, lichidatorul judiciar al SC Lender Constructii SRL a cerut angajarea rãspunderii pentru Leascu Petricã, urmãtorul termen fiind 6 octombrie 2011.

Fostul popã Leascu: "Am fost coleg de facultate cu Oprea”

Supãrat cã am scos la ivealã afacerea cu banii de la biserica Gusitei, fostul preot Leascu ne-a sunat pentru a ne cere socotealã. Nici mai mult, nici mai putin, acesta ne-a acuzat de faptul cã am fi plãtiti de primarul de la Dimitrie Cantemir, pentru a scrie de acest subiect. "Ce vã pasã de banii acestia? Biserica este o institutie privatã cu caracter public. Ati fãcut o mare gresealã: ati pomenit numele meu”, a tunat Leacsu. Folosind o lectie învãtatã de la alti "meseriasi” în domeniu, fostul preot de la Hârja a continuat: "În 2006 si 2007, Leascu Petricã nu avea nicio tangentã cu Lender Constructii. Nu eram în niciun fel implicat acolo. Pe 4 iulie 2006 am început sã lucrez la Gusitei”, s-a dat de gol Leascu. Desi primarul de la Cantemir sustine cã abia în 2007 s-au început lucrãrile, Leascu o tine pe a sa: "Am toate documentele, o sã ne vedem în instantã. Abia în 2007 fratele meu a intrat în societatea asta. Noi nu trebuia sã facem licitatii, banii au intrat în proprietatea parohiei, care a ales firma Lender. De ce nu scrieti cã am luat si 3,8 miliarde de la Episcopia Husilor? Da, îl cunosc pe preotul Oprea, am fost colegi de facultate. Oricum, am fãcut o reclamatie conducerii IPJ de la Vaslui, care mi-a fãcut dosar în care sunt cercetat ca fãptuitor, desi nu am avut nicio treabã cu Lender Constructii, pânã în 2008”. Omul si-a fãcut lectiile. S-a folosit de Brãnici, din Oituz, pentru a înfiinta Lender Constructii (în denumirea firmei, Lender vine de la Leacsu!), dupã care l-a trecut pe fratele sãu, cei doi au iesit din actionariat, lãsându-l pe preotul Leascu cu afacerea. Acesta a bãgat firma în faliment si acum tipã pe toate drumurile cã este victimã.

Episcopul Corneliu refuzã sã vadã adevãrul!

Conform unor surse, la finele sãptãmânii trecute, PS Corneliu, Episcopul Husilor, l-a chemat la o cercetare disciplinarã pe secretarul Protoieriei Husi, preotul Gimi Oprea. Întrebat asupra acuzelor care planeazã asupra sa, Oprea l-a fentat pe episcop, spunând cã nu este vinovat si cã întreaga vinã pentru mediatizarea cazului ar apartine actualului paroh de la Gusitei. Este incredibil tupeul preotului Oprea, câtã vreme toate faptele conduc spre o întelegere între cei doi preoti, cel de la Hurdugi si cu cel de la Oituz. Reamintim cã, pe 21 decembrie 2006, Guvernul României a alocat în regim de urgentã suma de 5 miliarde lei vechi cãtre parohia Gusitei, bani cu care trebuia reparatã clãdirea, distrusã de un incendiu devastator. Preotul Oprea a fãcut un gest incredibil si, la câteva ore de la primirea banilor, a bãgat suma de 5 miliarde de lei vechi în conturile societãtii Lender Constructii Onesti. Ordinul de platã, descoperit de anchetatorii vasluieni, care investigheazã acum situatia financiarã din parohia Gusitei, este semnat de preotul Oprea. Acelasi preot Oprea, încãlcând legea în continuare, mai bagã încã 800 de milioane de lei vechi în conturile Lender Constructii, în martie 2007, desi nu se efectuase nicio lucrare.”

 Curat-murdar. În spiritul CTP-ist și CAP-ist de la Recorder.