ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avansarea neabătută către impunerea certificatului Covid în societate și la locul de muncă are parte de o pauză, susține activistul civic Adrian Aciu. Cum însă amânarea nu înseamnă renunțare, pericolul nu a trecut, iar faptul că se intenționează cooptarea unor sindicate și ONG-uri de partea certificatului e o tentativă de a mima că și poporul, nu doar politicienii, se face complice cu această fărădelege. Știrea transmisă de Adrian Aciu nu este confirmată și din alte surse. Oricum, aprecierea cu amânarea până în februarie, emisă de Aciu, este hazardată. Drept dovadă stă primul ordin al Guvernului Generalului Ciucă: Să se voteze Certificatul verde de vaccinare!

Adrian Aciu: „O veste bună: se amână implementarea certificatului covid prin lege.
 
PSD-ul a cerut Comitetului Economic Social - CES să reanalizeze folosirea certificatului covid la locul de muncă. Se caută variante pentru a-l face mai digerabil de societate și, dacă e posibil, asumarea să nu vină numai de la politicieni ci și de la patronate, sindicate, de la unele ONG-uri ale sistemului etc.

Pe de altă parte, vor să mai detensioneze nemulțumirea societății, care s-a acumulat masiv în ultima perioadă.

Dezbaterile în CES durează cel puțin 3-4 săptămâni, ceea ce înseamnă că nu se va mai face nimic prea curând legat de cele două proiecte de lege referitoare la certificatul covid (PL-x nr. 545/2021 și PL-x nr. 393/2021).

Sunt mari șanse ca până la sfârșitul anului, în această sesiune parlamentară să nu se voteze nimic legat de fatidicul certificat. Practic, decizia se va amâna până după vacanța parlamentară, adică din februarie încolo.
Iată că opoziția societății dă roade! Slavă Domnului pentru toate!”, a transmis Adrian Aciu.
 
După cum au sesizat și cititorii comentatori ai ActiveNews însă, discuția ar trebui să fie nu despre ameliorarea certificatului Covid, ci despre respingerea acestuia, întrucât este absurd să fie condiționate drepturi și libertăți fundamentale de datele biometrice ale cetățenilor, care ar trebui să rămână personale și confidențiale.