ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A fost una din cele mai sonore și mai subtile voci din eleganta echipă de crainici radio din Dealul Schinoasei.

Căci zbuciumul nostru de-atunci, din timpul fostului regim sovietic de ocupație, îl puteai auzi la singurul post de radio în funcție, îl puteai desluși, înțelege sau subînțelege doar dacă acesta era articulat, cu măiestrie, printre rânduri, de vocile profunde și fine ale crainicilor de radio, chiar dacă orice sunet rostit și transmis în eter de aceștia era ascultat și analizat cu scrupulozitate de băgătorii de seamă din cabinetele nevăzute ale sistemului.

Dacă limba română a rămas vie aici în Basarabia și după zecile de ani de ocupație străină, aceasta se datorează, într-o bună măsură, și frumoaselor voci românești de la Radio Moldova, care au pronunțat-o cu grijă, cu suflet și, uneori, cu lacrimi la microfonul radioului, din zori și până la miez de noapte, pentru a fi auzită și simțită de inimile basarabenilor.

Valeriu Mârza, cu care am muncit împreună timp de 11 ani în echipa de crainici ai Radio Moldova, a fost și va rămâne una din aceste voci românești.

Acum el s-a născut în cer alături de Alexei Revenco, Vadim Negruță, Tudor Hodorogea, Tudor Cojocaru, Stela și Ion Butnaru, Emil Nicula, Vera Guranda, Claudia Polercă, Igor Rotaru, Atanasie Grom și atâtea alte voci românești ale Basarabiei...

Dumnezeu să te ierte și să te așeze de-a dreapta Sa, Valeriu!

Dumnezeu să vă aibă pe toți în Împărăția Sa!

AUDIO via Flacăra TV: Acad. Mihai Cimpoi în dialog la Radio Moldova cu Luminița Dumbrăveanu, despre Eminescu. La mijlocul transmisiei Valeriu Mârza recită „Odă” (în metru antic). La final, Mondial, cu „Atât de fragedă” și un îndemn patriotic de la Gheorghe Vodă

Dialoguri la „Focul din Vatră”