ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Observăm un interviu DW (autor Sabina Fati) cu teologul Radu Preda, care atacă (începând cu titlul materialului) în chip securistic și manipulator Mitropolia Basarabiei și întâi de toate pe Mitropolitul Petru al Basarabiei!

Altfel, care ar fi sensul frazei din titlul interviului: „România are la Chișinău un mitropolit obosit de istorie”?

Ca ziarist, înțeleg astfel lucrurile: Imaginea mitropolitului moscovit Vladimir, plasată sub titlul dat, are menirea de a manipula, de a induce cititorul în eroare!

Sau poate „mitropolitul României la Chișinău” este Vladimir al Moscovei și noi, proștii, nu suntem la curent cu asta?

Cine dacă nu Moscova are interesul, în aceste clipe, de a ataca subversiv Mitropolia Basarabiei? Mulți dintre cei de aici, din Basarabia, care am participat direct și am susținut cum am putut lupta pentru reactivarea și reintroducerea în legalitate a Mitropoliei Basrabiei, știm foarte bine cum își realizează rușii planurile lor în acest teritoriu – la braț cu Berlinul (DW)!

Exact asa a actionat Moscova de-a lungul anilor și în problema Transnistriei, Germania susținând și promovând cu insistență (mai ales prin Angela Merkel!) planul rusesc de federalizare a Republicii Moldova! Nu am auzit ca postul oficial de radio al Berlinului – DW – să se opună dând în vileag aceste acțiuni subversive ale serviciilor secrete de la Moscova și Berlin. Și nici pe Radu Preda nu l-am auzit să facă același lucru.

Poate ne explică el, Radu Preda, ce are în vedere articulând fraza „România are la Chișinău un mitropolit obosit de istorie” și poate ne explică și autoarea interviului (este cumva și ofițer SIE?) ce a dorit să demonstreze dânsa prin plasarea acestei fraze în loc de titlu al materialului. Cu atât mai mult cu cât, spre finalul interviului, ni se precizează că „România nu are oameni competenți la Chișinău”.

Altminteri vom înțelege ceea ce știm de mult timp: prin respectivul interviu al DW, Moscova își continuă, prin uneltele sale de la Chișinău, Berlin și București, acțiunile securistice de subminare a singurei instituții românești cu actele în regulă din acest teritoriu românesc înstrăinat – Mitropolia Basarabiei!