ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a stat două ore la discuții cu DJ Gojira, timp în care a reușit să câștige admirația publicului cam hashtagist al podcastului. O fi oare o strategie mai înțeleaptă decât pricepem noi, talibanii? Îi aduce înapoi la biserică din cluburi cu „modernizarea” sau ne golește și nouă lăcașurile cum s-au golit ale catolicilor, anglicanilor și luteranilor după atâtea „aduceri în pas cu vremurile”?

Vasile Bănescu a admis că binecuvântarea dată de papă cuplurilor homosexuale ar fi „un pas pe calea toleranței”. După care a trecut să discute iezuit despre neajunsurile toleranței, care e prea puțin și cam ofensatoarea pentru cel tolerat. În discuție s-a referit la homosexuali și tot alfabetul deviațiilor mintale ca fiind „minorități sexuale”.

Bomboana pe colivă a fost când a inclus și feminismul între mișcările din aceeași arie a solicitării de drepturi, încât a fost nevoie să-l oprească Gojira că femeile totuși nu-s minoritare. Vasăzică punem și femeile în oală cu sodomiții după talentatul domn Bănescu.

La un moment dat trântește enormitatea că „homosexualitatea era și pe vremea lui Hristos și era și înainte de Hristos”. Vasăzică la început nu era Cuvântul! Deci Hristos nu e „mai înainte de toți vecii”, anterior, au mai fost și păcate. Păi numai pentru catastrofa asta teologică ar trebui dat afară mâine, dacă patriarhul nu doarme lat după efortul slujbei de luni.

Pe toată durata dialogului, Gojira a fost dezinvolt până la buza nesimțirii, abia ascunzându-și disprețul față de fenomenul bisericesc. (Nu e vorba că era doar „natural”, l-am văzut și timid de admirație în preajma unor legende ale muzicii. Na, fiecare cu reperele lui.)

Dar Bănescu a participat aproape încântat la împunsăturile la adresa lui Teodosie, ca și cum i-ar fi un dușman din afară - „uscături din marea pădure a Bisericii”. (În loc să fie solidar cu el ca frate de credință, coleg în aceeași instituție, când e atacat.)

La Arsenie Boca nu pare a se raporta altfel. A bravat că e contra cenzurii filmului despre Arsenie Boca, făcut de Alexandru Solomon. Chipurile nu călugărul e ținta parodiei, ci unii participanți la cultul lui neoficial și pe alocuri exagerat. Din nou, Bănescu se face că nu pricepe că e atacul cuiva din afara creștinismului, care detestă credința în sine, și care e parte dintr-un atac de presă mult mai vast.

Vasile Bănescu insistă că formula corectă nu e „creștinism, ci iudeo-creștinism, pentru că rădăcinile sunt importante.” Deci el e purtător de cuvânt la iudeo-creștinism! Adică la religia apostolilor și a fariseilor deopotrivă. E imparțial, face o sinteză din două religii ce au polemizat sute de ani.

La un moment dat, a epatat și cu un citat din Herbert Marcuse, corifeul ideologiei neo-marxiste. Doar nu vă așteptați să citeze din Pateric? Dar nici din Lenin, că Bănescu e totuși un modernist.

REACȚIUNEA

NOTA REDACȚIEI: VIDEO CU INTERLOCUTORUL LUI BĂNESCU, CONSIDERAT DE TONi GRECU GAY ȘI TRIVIAL, URMAT DE DIALOGUL „INCITANT” DINTRE CELE DOUĂ MARI VEDETE: