ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Niciodată nu au existat alegeri atât de importante precum cele din Statele Unite, de pe 8 noiembrie. Pentru că s-ar putea să fie ultimele.

Frauda electorală grosolană din 2020, care a dus la înlăturarea lui Trump, are toate șansele să se repete.

Cu atât mai mult cu cât, acum, cei care l-au răsturnat pe Trump sunt la putere. Și sunt disperați să rămână, indiferent cu ce preț. Pentru a nu fi trași la răspundere pentru frauda din 2020 și pentru toate ticăloșiile făcute în ultimii doi ani.

Administrația Biden a demonstrat deja de ce este în stare prin amestecul brutal în alegerile din Brazilia, care au dus la înlăturarea lui Bolsonaro, după modelul brevetat împotriva lui Trump, în 2020.

Dacă și alegerile americane din 2022 vor fi fraudate, iar poporul american va accepta furtul, este greu de crezut că vor mai exista alegeri cu adevărat libere de acum încolo.

Nici în Statele Unite, nici în vreo altă țară din Occident. Drumul spre Dictatură va fi deschis...

Un nou editorial al lui Tucker Carlson la Fox News pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Dacă ești american, ai putea presupune că nu există decât un singur fel de democrație – cea în care ai crescut.

Adică democrația în care cetățenii sunt cei care se guvernează singuri, prin reprezentanți aleși în alegeri libere și corecte, și cu vot secret.

În acest tip de democrație, ai dreptul să alegi pe oricine dorești pentru că este guvernul tău. Țara vă aparține vouă – cetățenilor.

Aceasta este democrația americană tradițională. Există ca să te slujească pe tine.

Dar acesta nu este singurul fel de democrație. Mai există și versiunea sovietică a democrației. Același cuvânt, dar cu totul alt conținut.

Bolșevicii au luat puterea în Rusia în 1917, promițând mai multă democrație. Țara pe care au creat-o, Uniunea Sovietică, a devenit cel mai opresiv stat polițienesc din istorie.

Cu toate acestea era o democrație. Așa îi spuneau.

Și Germania de Est era o democrație, la fel și Vietnamul de Nord, și Etiopia lui Mengistu, și Albania dementului de Enver Hogea. Toate erau democrații.

În primul său discurs ca lider al Coreei de Nord, Kim Ir Sen a numit distrugerea totală a oricărei opoziții, asasinarea oponenților politici ca fiind „reforme democratice”.

După aproape 80 de ani, nepotul lui, Kim Jong Un, continuă să conducă Coreea de Nord ca pe o democrație. În sensul sovietic al cuvântului.

Repet, ei folosesc o definiție foarte diferită a acestui termen. În varianta lor de democrație, toate deciziile sunt luate de o oligarhie obscură, având de obicei în frunte un dictator.

Alegerile continuă să aibă loc, dar scopul lor nu este să afle ce dorește poporul. Scopul este să confere o aură de legitimitate criminalilor care se află deja la putere.

Iată-l pe Stalin însuși făcând paradă de rezultatele alegerilor sovietice din 1937, în care partidul său a obținut circa 99,4% - 89 de milioane de voturi, față de 562.000 de voturi pentru ceilalți, cine or fi fost ei.

Iosif Vissarionovici Stalin: Niciodată în istoria lumii nu au existat asemenea alegeri cu adevărat libere și cu adevărat democratice. Niciodată! Istoria nu a mai văzut așa ceva.

Alegerile noastre, a spus Stalin mai departe, sunt singurele alegeri cu adevărat libere și democratice din lumea întreagă.

În momentul în care Stalin rostea aceste cuvinte, era ocupat cu asasinarea a peste un milion dintre cetățenii săi pentru crime politice, în ceea ce s-a numit Marea Epurare.

Peste Ocean, aici, în Statele Unite, era limpede încă de pe atunci ce se petrecea în Uniunea Sovietică.

Unele dintre procesele-spectacol ale lui Stalin erau publice și totalitarismul era evident. Totuși, Stânga americană l-a sprijinit pe Stalin. Inclusiv unii dintre cei mai faimoși intelectuali, celebrități și jurnaliști ai noștri.

The New York Times era trup și suflet cu Stalin.

Ăsta era tipul de democrație pe care o susțineau – democrația în varianta lui Stalin.

De ce vă spunem toate aceste lucruri? Ei bine, pentru că auziți vorbindu-se mult despre democrație în ultima vreme. Așa că e important să înțelegem despre ce versiune a democrației vorbesc ei.

Joe Biden a rostit un discurs despre democrație seara trecută (miercuri, 2 noiembrie). Iată un fragment din ce a spus:

Joe Biden: Mai este și altceva în joc: democrația însăși. Nu sunt singurul care văd acest lucru. Noi trebuie să votăm fiind conștienți de ce se află în joc. Nu doar politica momentului este în joc: sunt în joc și instituțiile care ne-au ținut împreună atunci când am dorit o unitate mai mare. Trebuie să votăm fiind conștienți de ceea ce am fost și de ceea ce riscăm să devenim. Ne aflăm în mijlocul unei lupte, o luptă pentru democrație, o luptă pentru decență și demnitate, o luptă pentru prosperitate și progres, o luptă pentru însuși sufletul Americii. Nu vă lăsați păcăliți: pe buletinele de vot se află însăși democrația noastră, a tuturor.

„Democrația se află pe buletinul de vot”, a spus Joe Biden. Nu, Joe Biden! Numele candidaților se află pe buletinul de vot.

Democrația nu este pe buletinul de vot, pentru că democrația nu este determinată de rezultatul alegerilor. Alegerile înseși sunt Democrația!

Democrația este procesul prin care cetățenii aleg cum vor fi guvernați în conformitate cu propriile dorințe. Este alegerea lor. Nu a ta!

Dar Joe Biden vă spune exact contrariul și trebuie să fiți conștienți de acest lucru.

Vă spune că dacă nu se ajunge la un rezultat anume, rezultatul la care vă dă ordin să se ajungă, atunci sistemul însuși devine ilegitim.

„Noi” controlăm Sistemul. „Noi” avem dreptul moral de a controla Sistemul. De aceea, dacă „Noi” pierdem controlul asupra Sistemului, Sistemul însuși nu mai există.

Aceasta este o deformare dramatică a ceea ce este democrația americană. În democrația americană, oamenii care controlează sistemul au dreptul de a o face doar în măsura pe care le-o acordă poporul prin vot.

Joe Biden vorbește despre versiunea sovietică a democrației în care alegerile există doar pentru a certifica statu quo-ul, pentru a consolida cabala aflată deja la putere.

Acesta este mesajul pe care Partidul Democrat îl transmite acum în mod răspicat.

Iată-l și pe Barack Obama:

Barack Obama: Înțeleg că democrația nu pare să fie o prioritate absolută în acest moment, dar am văzut de-a lungul istoriei și vedem și în acest moment în lumea întreagă ce se întâmplă atunci când democrația este abandonată. Puteți vedea acest lucru în țările în care guvernul vă zice ce cărți aveți voie să citiți și ce cărți nu aveți voie. Țările în care, dacă nu ești de acord, ești băgat la închisoare. Țările în care ziariștii sunt reduși la tăcere.

O, ce abil e! Dar e dificil de crezut că asta crede cu adevărat. „Înțeleg că democrația nu pare să fie o prioritate absolută în acest moment”, a declarat Obama.

Serios? Contrariul este atât de evident. Democrația este cu adevărat o prioritate absolută pentru atâția americani în noiembrie. De aceea se constată o participare record la aceste alegeri de la jumătatea mandatului. Pentru că alegătorii își folosesc singura putere pe care o au, buletinele de vot, pentru a-i pedepsi pe conducătorii nechibzuiți și incompetenți și a-i înlocui cu alții noi.

Ceea ce vedem acum este fără îndoială democrația însăși în acțiune. Ar fi evident pentru oricine crede că democrația înseamnă reprezentare.

Dar pentru cei care consideră că democrație înseamnă sprijinirea Partidului Democrat, indiferent de ce face, ei bine, pentru acele persoane momentul actual arată altfel. Arată ca o situație de urgență.

O respingere a partidului lui Joe Biden, din perspectiva lor, ar fi sfârșitul Sistemului însuși. Și chiar cred asta la modul cel mai serios.

De aceea, administrația Biden și-a dedicat ultimii doi ani distrugerii celor două condiții obligatorii ale democrației americane: libertatea de exprimare și domnia legii.

De aceea i-a redus la tăcere pe ziariștii neobedienți.

De aceea i-a aruncat pe oponenții politici în închisoare.

De aceea, agenții FBI înarmați cu puști automate i-au luat cu forța pe creștini din casele lor, pentru crima de a se fi rugat în clinicile de avorturi.

De aceea, protestatarii neviolenți rămân în arest în noaptea aceasta, pentru că au îndrăznit să pătrundă în ceea ce se numea odată „Casa Poporului” – pentru că, din punctul de vedere al Partidului Democrat, ea nu mai aparține poporului. Aparține partidului.

Așa gândesc ei. Dacă crezi cu adevărat că ai dreptul moral de a guverna pentru eternitate – iar ei chiar cred asta – atunci sigur că vezi alegerile foarte diferit.

Nu vezi pierderea alegerilor de la jumătatea mandatului ca pe o reechilibrare obișnuită și sănătoasă a politicilor americane. Dacă se exagerează prea mult într-o direcție, atunci are loc o schimbare în direcția opusă. Așa cum s-a petrecut de nenumărate ori în democrația americană.

Dar ei nu văd așa lucrurile, ci ca pe o distrugere totală a Sistemului însuși și începutul unui ev întunecat.

Dacă vezi lucrurile în modul ăsta, este normal să devii isteric, așa cum sunt ei. Priviți:

Obama: Democrația însăși este în joc în aceste alegeri, Nevada.

Katie Phang, MSNBC: A spus răspicat că democrația este în joc în acest noiembrie.

Ali Velshi, MSNBC: Democrația este în joc în acest noiembrie.

Al Franken: Democrația noastră este în joc.

Adrian Fontes, candidat la secretariatul de stat, Arizona: Democrația noastră este în joc.

Chris Van Hollen, senator: Viitorul Democrației noastre este în joc.

Katie Hobbs, secretar de stat, Arizona: Cu toții știm că în joc este democrația.

Mehdi Hasan, MSNBC: Acestea sunt cele mai importante alegeri, deoarece în joc este democrația însăși.

Lawrence O’Donnell: Nici mai mult, nici mai puțin decât viitorul democrației este în joc.

Serios? Ăsta este un nonsens pentru marea majoritate a americanilor. Dacă ești nemulțumit de un lucru, alegi altul. Nu este acesta dreptul nostru cel mai elementar?

Nu, consideră tipii pe care tocmai i-ați văzut. Și țineți minte: nu erau doar vorbe. Tipii care le pronunță cred sincer în ce spun. Și sunt foarte tulburați, pentru că, dacă Partidul Democrat se duce, și ei se duc.

Partidul este singura putere pe care o au. Odată ce acest partid a fost respins, ei nu vor mai fi nimic, decât ceea ce sunt deja, adică niște mediocrități triste de vârsta a doua cu vieți personale tragice și care nu au nimic interesant de spus.

Tot ce spun este scris dinainte. Pur și simplu nu își permit să piardă. Și sunt în stare de orice.

Iată-l pe Ron Klain, atotputernicul șef de cabinet al lui Joe Biden, lansând o amenințare fără echivoc la adresa oricui i-ar putea trece prin cap să voteze greșit marțea viitoare: 

Ron Klain: Președintele a decis în urmă cu câteva zile că este important să lanseze un ultim avertisment, pentru a se înțelege foarte clar, pentru a nu fi nici o îndoială asupra faptului că sunt niște indivizi care colportează încă minciuna cea mare, niște indivizi care ridică acum chestiunea negării electorale în aceste alegeri.

Un ultim avertisment? Un ultim avertisment, serios?

Cu cine crezi că vorbești, Ron Klain? Cu niște țărănoi analfabeți? Noi suntem americani. Noi suntem oameni liberi. Nu ai dreptul să ne dai avertismente, și cu atât mai puțin ultimatumuri.

Este ultimul tăi avertisment? Nici să nu te gândești! Nu ai dreptul să vorbești așa, Ron Klain!

Nu ai dreptul să spui așa ceva, pentru că suntem într-o democrație. O democrație americană, nu una sovietică!

În sistemul nostru, nu ai dreptul să dai ordine celorlalți înaintea alegerilor.

Ai doar dreptul să ne ceri consimțământul, pentru că el este singura legitimitate pe care o aveți.

Acesta este guvernul NOSTRU. Voi sunteți niște slujitori. Noi suntem stăpânii. Noi decidem.