ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mi-aș fi dorit să nu aud așa ceva dar iată că se potrivește vorba românească "am trăit să o văd și pe asta": Un preot nu primește un alt preot pentru a săvârși împreună un serviciu religios, deoarece cel din urmă nu este vaccinat. 

Am ajuns aici??? Am înțeles că este cu certificat la restaurant, la cinematograf, la teatru, la mese în mall-uri dar am ajuns aici??? Am ajuns în acest punct în care un slujitor nu primește un alt preot pentru că cel din urmă nu este vaccinat??? Dar dacă ar veni și Iisus Hristos, tot așa L-ar întreba? "Doamne, te las să intri în biserica mea dar....ești vaccinat?"
 
Eu unul chiar aș merge într-o duminică la această parohie și aș asculta predicile acestui ....preot. Oare va mai vorbi vreodată de primire, de unitate, de frățietate, de iubire față de aproapele? Regret că am auzit aceste cuvinte și că am fost de față la acest dialog.

Vreau ca prin această postare să fac un apel la preoți, la adevărații preoți. 

Preacucernici și preacuvioși părinți, dragi părinți, vă rog, nu începeți să dați apă la moară celor care vor să provoace un război social între imunizați și neimunizați. Dacă v-ați vaccinat, fiecare face ce dorește dar vă rog, vă rog, NU începeți să faceți diferențe între slujitorii colegi și între credincioșii imunizați și neimunizați.
 
Trebuie să păstrați discernământul pe care l-ați păstrat și până acum.
 
Avem nevoie să propovăduiți cuvântul lui Dumnezeu și să ne călăuziți pe drumul mântuirii, nu pe drumul războiului social, pentru că pe drumul acesta ne duce și guvernul și presa și internetul.
 
Nu de război avem nevoie în biserică. Noi avem de Dumnezeu! Avem nevoie de unitate și întărire, nu de dezbinare și ură. Mă gândesc la preoții care au trăit pe vremuri de ciumă, de holeră și de alte boli grele, tot așa au procedat sau au îndemnat credincioșii să fie mai uniți, mai întăriți în credință, mai spornici în rugăciune?
 
Dacă anul trecut am trăit vremea bisericilor închise, anul acesta nu vreau să trăiesc vremea bisericilor verificatoare de teste sau certificate verzi.
 
Îl avem pe Mântuitorul drept model călăuzitor pe calea mântuirii, îi avem pe sfinți ca repere, avem nevoie și de sfințiile voastre ca să ne fiți lumină călăuzitoare în întunericul lumii viclene. Suntem pe marea cea agitată și furtuna abia a început. Avem nevoie de lumina farului care să ne conducă spre țărmul Împărăției lui Dumnezeu.
 
Vă rog, respectați ceea ce ați mărturisit în fața lui Dumnezeu, fiind în mijlocul enoriașilor. "În  toată  viața  mea  mă  voi  călăuzi  după  învățăturile  Sfintei  Evanghelii,  ale  Sfinților  Apostoli, după  Sfintele  Canoane  și  învățăturile  Sfinților  Părinți  ai  Bisericii  Ortodoxe. (...) Prin  întreaga  mea  slujire  învățătorească,  sfințitoare  și  pastorală,  precum  și  prin  armonia  vieții  de  familie,  mă  voi  strădui  să  apăr  Sfânta  Biserică,  păzind-o  de  defăimare  și  de  dezbinare,  stând  permanent în ascultare  față  de  Chiriarhul  meu  și  în comuniune  cu  întreaga  Biserică  Ortodoxă." 
 
Nu vrem dezbinare în rândul clericilor. Nu vrem dezbinare în rândul credincioșilor. Dacă cârma nu este întreaga, cum va mai fi condusă corabia credinței? Nădăjduiesc că vom trece cu bine peste aceste vremuri de încercare și sper să nu ajungem în situația în care să fim dezbinați și mai ales, dezbinători să fim chiar noi, cei din biserică. Iată, în pericopa evanghelică de astăzi am văzut că Dumnezeu nu este nepăsător la suferințele oamenilor. El a văzut durerea femeii văduve care își ducea singurul copil spre mormânt iar atunci s-a apropiat și l-a înviat pe tânăr, ca mai apoi să îl dăruiască mamei sale. Așa și noi trebuie să fim alături de oameni, mai ales când sunt în necaz.
 
Rog pe Dumnezeu să ne lumineze mintea, să ne dăruiască înțelepciune și putere, pentru că numai cu ajutorul lui putem trece peste toate încercările vieții.
 
Vă mulțumesc tuturor preoților care ne purtați în rugăciunile sfințiilor voastre.