ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Plandemia COVID i-a făcut pe majoritatea oamenilor din lume să își piardă virginitatea încrederii în conducători. Un scenariu asemănător nu se poate repeta.

Un editorial de Jeffrey Tucker de la The Epoch Times pe care l-am tradus pentru cititorii ActiveNews.

*

Presa a relatat săptămâna trecută, cu sufletul la gură, despre ceea ce considerau că este o știre de o importanță colosală.

Două sute de persoane care pretind că vorbesc în numele altor câteva miliarde, pentru că dețin un titlu legat de un post guvernamental sau de ONU, afirmă că planeta trebuie să renunțe la combustbilii fosili, adică petrol, gaze și cărbune.

Ei, sigur. Dacă s-ar întâmpla asta, iar lumea ar intra cu adevărat în întuneric, abandonând sute de ani de progres, ar fi iadul pe pământ!

Marile scule care au aprobat asta ar fi demult oale și ulcele, iar în urma lor ar rămâne doar niște conturi bine garnisite. Nimeni nu și-ar asuma responsabilitatea.

Nu e vorba aici doar de o conspirație împotriva progresului; este o conspirație împotriva săracilor lumii din toate țările.

Mai degrabă, însă, pare să fie vorba de o Mare Trăncăneală publică.

Nu înseamnă că nu va aduce prejudicii, dar 2023 nu mai este 2013, când oamenii erau mai naivi pe această temă.

Astăzi, suntem conștienți că, fără cele la care ei ne spun să renunțăm, vom fi în imposibilitatea de a păstra măcar o brumă din ceea ce astăzi numim civilizație.

Toată această imagine este atât de ridicolă încât este dificil de comentat. Planificarea centralizată nu a funcționat la nici un nivel guvernamental. Și nu a fost niciodată încercată la un sector întreg – și cu atât mai puțin în cazul sectorului cel mai important –sectorul care alimentează civilizația însăși.

Cum își imaginează acești trântori că știu ei cu ce e cel mai bine să funcționeze planeta?

În imaginația lor înfierbântată, ei evocă o lume condusă de vânturi și de razele soarelui, pretinzând că petrolul, gazele și cărbunele provoacă o catastrofală schimbare climatică, deși mulți dintre cei mai mari oameni de știință ai lumii afirmă că teoria asta e o prostie.

Desigur, ca de obicei, EI ignoră orice contrazicere. Iar presa mondială nu a suflat o vorbuliță despre numeroasele critici.

Suntem pur și simplu împinși să credem că „știința s-a pronunțat” și că nimeni nu mai are voie să se îndoiască.

Dar ne-am mai aflat odată în această situație, de curând: cu Covid-19.

ONU, OMS și toate guvernele lumii – cu excepția câtorva – ne-au spus că singura cale de a învinge un agent patogen invizibil era de a-i da guvernului controlul total asupra vieților noastre.

Aceasta însemna izolarea obligatorie și sfârșitul libertății religioase și școlare, precum și niște caraghioslâcuri absurde, cum ar fi să stăm la doi metri unii de alții.

Și aceasta a fost o strategie guvernamentală strălucită. Care a eșuat și a provocat un rău imens.

Apoi au spus că trebuie să ne injectăm cu toții acel ser pe care l-au inventat din banii contribuabililor, exonerându-i totodată pe producătorii de vaccinuri de orice responsabilitate.

S-a dovedit că vaccinul nu a oprit infectarea – în ciuda promisiunilor, nici nu a oprit răspândirea – tot în ciuda promisiunilor.

Cu toate acestea, au menținut obligativitatea vaccinării. Milioane de persoane și-au pierdut locurile de muncă.

Cotațiile principalelor companii de vaccinuri se află azi la un minim istoric, cu cererea prăbușită peste tot în lume.

Episodul în ansamblul său este unul dintre cele mai rușinoase din istoria farmacologiei – până acolo încât discreditează vaccinurile înseși .

Aceasta este cea mai recentă experiență a noastră în materie de „știință guvernamentală”.

Se așteaptă EI cu adevărat să credem ce ne spun atunci când afirmă că vor regla clima mondială controlând modul în care consumăm noi energia?

Rar s-a auzit ceva atât de arogant, de dubios și de lipsit de credibilitate!

Și, totuși, ei se limitează doar să facă aceste declarații sforăitoare. Nici unul dintre semnatari nu va putea fi tras la răspundere, dacă apare vreo problemă. Își vor fi părăsit posturile demult.

Mai remarcați și cum vizează principalul mijloc de a produce electricitatea – cărbunele!

Păturile conducătoare au făcut eforturi mari pentru a renunța la mașinile pe benzină în favoarea celor electrice pe motiv că sunt mai bune pentru mediu.

O idee în cel mai bun caz controversată. Însă nu există nici o îndoială în privința existenței cărbunelui pe lista mineralelor pe care trebuie să încetăm să le mai procesăm.

Am ignorat mai mult sau mai puțin, în ultimii ani, întreaga chestiune cu încălzirea globală, schimbată ulterior în schimbare climatică.

Am crezut realmente că e o problemă științifică și că nu sunt calificat pentru a o comenta, pentru că nu am pregătire în climatologie.

Or, exact asta vor EI ca eu și voi să credeți.

Experiența Covid-19 mi-a arătat șarlatania. Este același model. Evoci un dezastru iminent și cumperi un grup de intelectuali și de oameni de știință din universități care depind de subvențiile guvernului tău și ale fundațiilor tale.

Dai foarte clar de înțeles că toți banii se duc într-o singură parte, îi pui pe disidenți la stâlpul infamiei și îi dai afară din posturile lor.

Faci apoi în așa fel ca presa să adere la linia dominantă.

Mai rămâne o etapă de trecut: să infiltrezi un grup de angajați controlați de guvern în companiile de media sociale pentru a-i combate pe sceptici și a promova propaganda.

Astfel, cei care nu sunt de acord sunt marginalizați nu doar profesional, ci și social. În plus, sunt stigmatizați cu tot felul de etichete ideologice, cum ar fi „extremiști de dreapta”, „jalnici” sau mai rele de atât.

Este un plan elaborat, aparent dificil de pus în practică. Dacă mi-ați fi vorbit despre el în urmă cu câțiva ani, aș fi zis că sunt prea multe piese care trebuie puse în mișcare și că nu va putea funcționa în acest mod.

Dar văzând cum s-au derulat lucrurile cu afacerea Covid-19, sunt convins acum că este posibil ca pătura conducătoare măcar să încerce scenariul schimbării climatice.

Lectura cărții lui Klaus Schwab, Marea Resetare, mi-a permis să înțeleg ce se întâmplă cu adevărat.

Tot proiectul vizând eliminarea progresivă a combustibililor fosili nu este decât o mare conspirație pentru crearea unei noi clase de capitaliști care să facă bani de pe urma acestei colosale tranziții industriale.

Jos cu vechea clasă conducătoare, sus cu cea nouă!

Toți acești oameni au investiții masive în industria panourilor solare și a eolienelor, care, speră ei, vor fi propulsate de „investițiile în infrastructură” guvernamentale.

Cu alte cuvinte, este o escrocherie industrială, nu un plan pentru salvarea planetei.

Odată ce înțelegi asta, tot restul devine cât se poate de evident.

Acești oficiali guvernamentali care au semnat marea declarație pentru tranziție energetică speră să se afle cât mai aproape de noua vacă de muls.

Nimic mai mult, nici mai puțin.

Îmi place să cred că suntem cu toții mai puțin naivi decât înainte. Ce putem face pentru a putea opri această afacere e o altă chestiune. Pârghiile pe care le avem la îndemână – cum ar fi votul și lobby-ul – par mai nefuncționale ca niciodată.

Totuși, pare pur și simplu incredibil ca o întreagă clasă conducătoare mondială să poată pune în practică această uriașă pungășie dacă majoritatea populației lumii nu are încredere în guvernele ei și nici în propaganda lor.

Or, aceasta pare să fie situația în care ne aflăm.

Cu alte cuvinte, acești oficiali vorbesc doar pentru ei și pentru interesele industriale pe care le reprezintă, dar pentru nimeni altcineva.

Pot ei reuși o astfel de panama? Presupun că nu.

Reputația majorității guvernelor din întreaga lume este compromisă total, pentru o generație sau două de aici înainte.