ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Pe cine enervează Vasile Bănescu? Pe cine deranjează poziția sa clară in ce privește războiul barbar împotriva Ucrainei? Pe cine scoate din sărite faptul că dl Bănescu nu se sfiește să-și afirme fără echivoc opozitia in raport cu primordialismele colectiviste? Cine nu dorește ca BOR să trăiască in contemporaneitate, nu in atmosfera vâscoasă a "suveranismului" putinofil?

Am urmărit in acești doi ani atacurile concertate împotriva lui Vasile Bănescu. Campanii pline venin împotriva sa si a familiei sale. S-a cerut frecvent si insistent demiterea sa din funcția de purtător de cuvânt al Patriarhiei. Unii au făcut-o insinuant, alții tonitruant. Au participat la aceste campanii, să le numim "teodosiene", nemtii, capsalii, ortodoxistii fundamentalisti, protocronistii cu si fără bărbi ori peruci. Acum isi freacă mainile satisfăcuti. Miza este satelizarea BOR, aducerea ei in aria de control a pravoslavnicilor kaghebisti.

Iată ce scriam pe 11 iulie 2023:

„Am trecut, nu o singură dată, prin asemenea situații. Cel mai important, psihologic, este să știi că nu ești singur. Îl încredințez pe prietenul meu, teologul creștin ortodox și intelectualul public Vasile Bănescu, că nu e singur.”

VLADIMIR TISMĂNEANU