ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


*Norvegienii și niște români trădători de neam. În anii '90, Băsescu și regimul FSN-ist au dat pe nimic norvegienilor 15 nave mineralier în stare foarte bună (la 1 dolar bucata), finalmente ajungându-se la un prejudiciu de 350 de milioane de dolari. Azi, Iohannis și regimul FSN-ist (PSD-ul plus PNL-ul băsist) vor să cumpere 32 de avioane de luptă la mâna a doua (avioane fabricate în anii '70) tot de la norvegieni, cu 454 de milioane de euro.

*Judecătorul Cristi Danileț e cunoscut mai ales pentru poziționarea scandaloasă favorabilă fostei guvernări Băsescu-PDL - fățișă și contrară statutului de judecător. Iar mai nou pentru tot felul de postări pe Facebook cel puțin caraghioase (să nu zic cretine), care duc cel puțin în derizoriul public același statut. În urmă cu câteva zile, el a fost exclus din magistratură de CSM, autoritate definită prin Constituție drept „garantul independenței justiției”. Ieri, Ambasada SUA s-a declarat „profund îngrijorată” de excluderea judecătorului și s-a dedat la o retorică entuziastă despre cum „O justiție independentă care respectă statul de drept este esențială pentru orice democrație prosperă, după cum spus recent și președintele Biden că democrația nu se produce întâmplător”. Reacția întârziată a diplomaților americani de la București sugerează că ea s-a putut datora unor pesonagii ale fostei guvernări băsiste cum ar fi Monica Macovei și Kovesi, amândouă băsiste renumite și ele, dar și răsfățate ani în șir ale Ambasadei SUA. În orice caz, intervenția acestei Ambasadei în numele Administrației Biden e de un ridicol suprem, chiar și pentru un regim precum cel nord-coreean. Probabil că și scribii Ambasadei s-au tăvălit de râs despre cum Biden și ai lui - niște sataniști care distrug, la propriu și cu intenție, nu doar democrația americană, dar și țara (și deplâng asta cu disperare propriii conaționali) - „respectă statul de drept pentru o democrație prosperă”.

*În urmă cu exact un an, Trump spunea: „Eu tocmai vreau să opresc lumea să se sinucidă.” Însă lumea l-a lăsat singur, iar azi nu îi e deloc bine.

*Înainte de rugăciune mi-e foame, iar după ce mănânc, mi-e somn.

*Marea finanță aparține sataniștilor lumii, și prin ea, prin datorii uriașe, popoarele au fost înrobite. De aceea, conducătorii popoarelor execută orbește ordinele sataniștilor, cum vedem mai ales de când cu această așa-zisă pandemie. Iar singura ieșire este ca popoarele să spună stop acestei dictaturi drăcești, să se revolte și să fie pregătite să treacă pentru un timp chiar și prin lipsuri materiale serioase. La americani, înrobiți și ei până peste cap, tocmai se întâmplă înă un lucru extraordinar, pe care trebuie să-l cerem și la noi - instanțele de judecată au blocat vaccinarea obligatorie, iar oamenii par dispuși să-i înfrunte pe sataniști cu Marea lor finanță cu tot.

*Extraordinar ce s-a mai dat vremea asta peste cap... În plină iarnă m-am înzăpezit iar pe Transfăgărășan. Gretaaa, unde umbli, fată? Las-o naibii de școală și fă ceva că murim aici de vii!

*Lucrul care m-ar fi făcut cu desăvârșire incapabil de călugărie e orgoliul. Cu altele ar mai fi fost cum ar mai fi fost, dar de orgoliu numai singur Dumnezeu m-ar putea vindeca. Chiar și gândul acesta mi-a venit mai ales din mândrie, ascunsă cu grijă într-o falsă smerenie.

*Pe 5 decembrie, The New York Times (trompeta agitatorilor actualei Administrații americane) „informa” că potrivit unor date ale serviciilor americane „Moscova a făcut planuri în vederea unei ofensive militare asupra Ucrainei chiar la începutul anului viitor, forțele estimate ridicându-se la 175.000 de militari”. Pentru ca, patru zile mai târziu, să aflăm că „Departamentul american al Apărării avertizează că China se pregătește pentru o campanie militară de preluare a Taiwanului” (The Washington Times, 9 decembrie 2021). Când comandant suprem al armatei americane a ajuns cineva ca Biden, și știm noi cum a ajuns, și pus de cine și de ce, e neapărat necesar să privim totul cu mari rezerve. În orice caz, să notăm și aceste două alarme de grad maxim și să vedem ce (nu) va urma. De spus și că de la începutul mandatului lui Biden au existat și alte alerte „serioase” despre „amenințări ruso-chineze” care până azi s-au dovedit niște profeții complet mincinoase. Menite cel mai probabil să distragă atenția americanilor (cum odinioară ne făcea și Ceaușescu nouă) de la problemele interne tot mai grave ale țării lor.

*Dintre Cărtărescu și Balzac îl prefer pe Balzac.

*Cum își mai învrăjbesc Biden și ai lui propriul popor! După ce-au distrus democrația și presa, mai nou scot din joben „sondaje de opinie” ce pretind că „67% dintre americanii vaccinați sunt de acord cu taxa COVID (cheltuielile cu testarea) pentru cei nevaccinați” (The Washington Times, 16 decembrie 2021).