ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Astăzi, 19 iulie 2023, Victor Orban, după ce l-am acuzat că vine ca „vodă prin lobodă” prin Transilvania, a aterizat la București doar pentru a se „poza cu maimuța”, după cum a considerat el, respectiv a bifa o întâlnire cu Marcel Ciolacu și a obține o înțelegere cu privire la asigurarea „liniștii” la Băile Tușnad, după cum ne-au relevat surse din Palatul Victoria și așa cum explic în filmarea de mai sus. Deci, pentru noi, rămâne cum am stabilit: sâmbăta, pe 22 iulie, vom fi din nou față în față cu serviciul de protecție și pază ce-i asigură securitatea lui Viktor Orban.

Nemeth Zsolt, președintele comisiei de politică externă a Parlamentului Ungariei recunoaște într-un interviu (link comentarii) că măsura preînscrierii online (link comentarii, să vă înscrieti vă rog) și prezentarea buletinului la punctele de control ale Universității de la Tușnad a fost luată împotriva noastră, în încercarea penibilă de altfel de a ne opri să fim prezentați în momentul când șeful lui direct, Viktor Orban își va tine discursul. Oficialii din Ungaria și UDMR sunt in panică, Frăția Ortodoxă cu șeful ei în frunte, Dan Ciprian Grăjdeanu, precum si NOI Românii alături de Legitimă Apărare, anunțându-și la rândul lor prezența.

Dar oare ce i-a deranjat atât de mult anul trecut pe cei din Ungaria de iau asemenea măsuri acum? Nu am huiduit, deși presa maghiară minte cu nerușinare, nu am fost violenți, ba mai mult, nici nu am răspuns la violențe. Desigur, în mod logic i-a deranjat cumplit un adevăr etern, Transilvania, pământ românesc, textul bannerului fiindu-i tradus pe loc lui Viktor Orban de către Laszlo Tokes. În fața gestului nostru elegant, demn, premierul Ungariei a găsit de cuviință să răspundă printr-o mârlănie, comparându-ne cu „drogații de pe podurile Budapestei”. "Marele" Orban a devenit un viktoras atât de mic și josnic, jignind atât o parte din propriul lui popor cât și pe cetățenii statului unde se afla în vizită.

Transmitem tuturor că participarea noastră de sâmbăta nu va presupune niciun fel de violență verbală, cu atât mai puțin fizică. Nu vom răspunde la nicio provocare, vom fi exclusiv pașnici, impunând acest regulament intern al nostru tuturor celor care ne vor însoți.

Transmitem în același timp organizatorilor Universității de Vară de la Băile Tușnad că este mult mai bine să nu încerce să ne oprească să intram în incintă, să nu facă din punctele de control vămi de tip non Schengen sau să pună "borne de Graniță". Lăsați lucrurile să se desfășoare civilizat, normal.

Îi transmitem lui Viktor Orban că nu este binevenit în România, decât in vizite oficiale, desfășurate la București. Până sâmbătă mai are ceva timp să-și revizuiască agenda și asa destul de încărcată după cum se observă de pe pagina lui de Fb. Am mai remarcat un lucru, studiindu-i activitatea externă deosebit de intensă: România este singura țară în care tovarășul își permite să facă vizite neoficiale, mai ales de tipul celei de la Universitatea de Vara Baile Tușnad.

Despre marea ipocrizie cu „Timpul păcii", numele Universității din anul acesta, implicit motto-ul lui Viktor Orban, într-un articol viitoare.

Ne vedem sâmbătă la Băile Tușnad, 9,30 în fața Bisericii Ortodoxe, de acolo pornim organizat. Doamne ajută!